spelersklassement bannerDe voorbije seizoenen kwam het door Leidenamateurvoetabl.nl georganiseerde spelersklassement meer en meer in trek, maar dit seizoen slaat alles. Niet minder dan 45 (!) clubs hebben aangegeven deel te nemen. Een absoluut record en daar is onze redactie niet alleen blij mee, maar ook trots op. Het Leidse regiovoetbal leeft en iedereen wil meeleven.

In de voorbije weken heeft onze redactie van het gros van de clubs de benodigde eenmalige gegevens ontvangen en dit weekend werden voor het eerst alle punten uitgedeeld door trainers, leiders of andere voetbaldeskundigen die betrokken zijn bij het vlaggenschip van hun club.

Al met al doet circa 90% van de clubs mee, waarbij enkel de hoofdklasse-en topklasse, met FC Rijnvogels als enige uitzondering) buiten de beschouwing wordt gelaten. SJC, avv Alphen, ASC, Kickers’69, DOSR, Voorschoten’97 (zo) en Roodenburg (zo) reageerden (nog) niet, maar zijn nog steeds welkom. De inschrijving stopt wel na komend weekend.

De spelregels zijn enigszins aangepast en worden hieronder nog even belicht (zo is dit ook gemeld aan trainers, leiders en andere deskundigen):

Een speler komt in aanmerking wanneer de desbetreffende speler minimaal een half uur heeft gespeeld. De trainer, leider of andere deskundige geeft maximaal 8 punten weg per wedstrijd voor zijn eigen elftal. Drie punten voor de in jouw ogen uitblinkende speler van jouw ploeg die wedstrijd, twee voor degene daarna en 1 voor degene daarna. Het kan zijn dat er in jouw ogen meer spelers in aanmerking kwamen die wedstrijd, maar er moet een keuze worden gemaakt. De verdeling kan/mag maximaal worden verdeeld over acht spelers. Een combinatie zou dus kunnen zijn 3,3,2 of 2,2,2,2 of bijvoorbeeld acht keer 1 punt. Er zijn tal van combinaties mogelijk om tot acht punten te komen.

Minder punten verdelen mag ook (dus ofwel 7, 6,5,4,3,2, 1 of geen punten). Voorbeeld: jouw team speelde een dramatische pot, er was maar 1 uitblinker of de desbetreffende speler speelde wel naar behoren en die geef je dan drie punten. Of 2 of 1. Was het helemaal niks dan verwachten wij dat de eerlijke en rechtvaardige trainer/leider/andere deskundige nul punten zal geven. GEEF DIT ECHTER WEL ALTIJD AAN, OOK ALS ER IN JOUW OPTIEK GEEN PUNTEN TE VERGEVEN WAREN. M.a.w. dus na elke competitiewedstrijd wel een berichtje, te verdelen punten of niet (aldus een verzoek aan de clubs)!!!

Geen bericht is voor ons: trainer/leider/deskundige is het vergeten of niemand kwam in aanmerking.

Slechts in uitzonderlijke gevallen zullen wij een en ander nog met terugwerkende kracht verrekenen. De kans is echter groot dat de alsnog gegeven punten niet meer in het klassement van die week worden verwerkt. Een bericht, op welke wijze dan ook, wil onze redactie UITERLIJK MAANDAG VOOR 13 UUR ontvangen. Bij een doordeweekse wedstrijd uiterlijk 1 DAG later.

De spelersklassementen worden elke woensdag op ons Facebook geplaatst en op vrijdag zijn de klassementen terug te vinden op onze website. Er zijn drie klassementen: FC Rijnvogels/ eerste klasse, tweede en derde klasse en separaat de vierde klasse. Ook het topscorersklassement wordt overigens elke vrijdag geplaatst.

De redactie stelt zich niet aansprakelijk voor de verdeling van de punten. Dit alles komt uit de koker van de clubs zelf. Wekelijks worden er Elftallen van de Week samengesteld op basis van de verstrekte gegevens. De beslissing hieromtrent is in handen van onze redactie en hierover kan niet worden gecorrespondeerd. Het kan heel goed zijn dat spelers niet altijd op hun eigen plek staan in onze weekelftallen. Wel tracht onze redactie zich te houden aan de door de clubs opgegeven linie(s) van de desbetreffende speler(s). Het gaat vooral om de neergezette prestatie en de beloning daarvoor (lees: plek in het weekelftal of een benoeming in een wekelijkse bijdrage van De Toppers van de Week (wordt geplaatst vanaf de week 15-19 september).

Maandwinnaars gaan ook dit seizoen weer een prijs ontvangen, met dank aan Henny’s Rits Vrijetijdskleding. Verder geniet Leidenamateurvoetbal de steun van Scheffer Sportprijzen, Mooi van Schouten, Marja de Jong Aroma Massage en Sport 2000 Leiderdorp. Mochten andere sponsoren zich willen binden aan ons spelersklassement neem dan gerust contact op met redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Ook dit seizoen is het de bedoeling dat alle toppers weer worden uitgenodigd voor het event van Leidenamateurvoetbal.nl. Op dit event vallen jaarlijks spelers in de prijzen. Hierover later meer informatie.

Bij resterende vragen: feel free om te mailen naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl