De reguliere competitie is afgesloten  en dus kan de lijst der schutters worden opgemaakt over het seizoen 2013/2014. De winnaar uit ons klassement is Evert van Rest geworden van de zaterdagtak van UVS. Hij wordt op de voet gevolgd door Patrick Schaap (FC Lisse, zo) en Jordi Wong namens MMO.

Voor zowel Van der Rest als Schaap is van kracht dat hun ploeg kampioen werd van hun afdeling. In het geval van de UVS’er is dat dus de vierde klasse A en voor Schaap is dat bij de derdeklasser op zondag. Wong is met de ploeg uit Hoogmade nog verwikkeld in de nacompetitiestrijd voor een plek in de tweede klasse.

Van Rest scoorde in vijftien van de 24 wedstrijden, waarbij de lange aanvaller onder meer tweemaal vier keer scoorde en eenmaal kreeg hij een (valse) hattrick op zijn naam. Schaap scoorde in 16 duels en kwam eenmaal tot vijf doelpunten en een keer zette hij zijn handtekening onder drie doelpunten in negentig minuten. Ook Wong kwam zestien keer voor in het scoreverloop van de formatie van Ben Stukart. Hij kwam een keer tot vier goals en ook eenmaal tot drie treffers.

Even buiten het ereschavot vinden we de namen terug van Leo de Ruiter van Hazerswoudse Boys en Rutger Goudriaan van zaterdagderdeklasser Kagia. Zij scoorden ieder drieëntwintig keer.

Per klasse kunnen we de topscorers uiteraard ook even op een rijtje zetten. In de eerste klasse trof Maikey Parami namens UVS het vaakst de roos (22) en op zaterdag viel de eer te beurt aan Mitchel Beijersbergen (18) van FC Rijnvogels. In de tweede klasse scoorde Stefan Rijsdam de meeste goals namens TAVV (18) en mag Foreholte (zo) Bram van der Lans feliciteren met zestien treffers. Weer een klasse lager komen we de namen tegen van Schaap en Goudriaan, zij werden dus eerder al genoemd. Van Rest werd dus logischerwijs de topscorer in 4A op zaterdag. Otman Mouhyieddine (GOL Sport, 17) en Stef Schinagl (Bernardus, 17) lieten de keepers het meest vissen op zondag.

Vijf spelers kwamen dit seizoen tot vijf goals in één wedstrijd. Die prestatie werd neergezet door Schaap, De Ruiter, Maik Groote (DoCoS, za), Kevin Groenendijk (Leidsche Boys, zo) en Sipan Khalid (Lugdunum). Raily Ignacio kwam zelfs tot zes goals in anderhalf uur voetbal, maar hij speelt dus in een hoger echelon. De spits van de Rijnsburgers scoorde ook nog eens in zeven achtereenvolgende wedstrijden.

Dat laatste is ook aan de orde voor Joris van der Hoorn (Woubrugge). Een welgemeend chapeau derhalve. En het kan nog beter: Frank Eisenga van VVSB scoorde dit seizoen een keer acht keer op rij in een wedstrijdenreeks.

Tot zes keer op rij kwamen dit seizoen: Boudewijn Kamphues (FC Rijnland), Van der Lans (Foreholte), Martin Onderwater (FC Rijnvogels) en Dandy Steenvoorden (SJC). Vijf keer op rij scoren kon worden genoteerd voor: Goudriaan, Richard Versteden (SJC), Yusuf Sarica (Alphense Boys), Pascal de Jong (ROAC), Bilal Karasahin (Leidsche Boys, za) en Moustapha Yachou (Alphense Boys).

De drie topscorers kunnen een uitnodiging tegemoet zien voor ons Event in juni. En hierbij gaat symbolisch de hoed af voor alle doelpuntenmakers. Hulde mannen. Onze redactie stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden. Waar dat al het geval was, is dat ondertussen gecorrigeerd en voor het overige heeft onze redactie geen berichtgevingen ontvangen over onjuistheden. Veelal komt onze informatie daarnaast juist uit de koker van de club en dat is ons uitgangspunt.

[table “87” not found /]