Nog niet heel lang geleden deed hij de fans van het Leidse voetbal watertanden als blikvanger bij FC Boshuizen. Garry Mendes Rodrigues verruilt nu het shirt van Levski Sofia voor dat van Elche CF, de nummer zeventien van de Spaanse Primera Divisíon. Mendes Rodrigues werd in 2012 door ADO Den Haag weggehaald bij het FC Boshuizen van toen nog Mario Koswal.

ADO Den Haag verhuurde de speler – die eenmaal mee is geweest op trainingskamp naar Estepona – direct aan FC Dordrecht. Van de Jupiler Leagueclub verkaste Garry Mendes Rodrigues al snel naar het Bulgaarse Levski Sofia. In Bulgarije maakte de vleugelaanvaller indruk met 21 doelpunten in 47 wedstrijden.

Door zijn scorend vermogen en kwaliteit wekte hij de interesse van de Spaanse club Elche. De Spaanse club heeft vervolgens snel gehandeld en de eenmalig Kaapverdisch international vastgelegd. Op de foto tekent Garry Mendes Rodrigues zijn contract onder toeziend oog van Antonio Rocamora, secretaris-generaal van Elche FC.

In onze rubriek van Amateur naar Prof volgde onze redactie de behendige voetballer in het afgelopen halve seizoen en daarin viel regelmatig te lezen dat hij weer eens had gescoord, zoals hij dat ook veelvuldig deed bij de Leidse ploeg dat zorgde dat hij in de picture kwam.