De feestdagen zitten er ruimschoots op, vakanties zijn ten einde gelopen en de voetbalclubs bereiden zich in den lande of daarbuiten voor op de tweede seizoenshelft. Dit weekend stond in het teken van veel verschuivingen op trainersgebied. Via ons twitteraccount werden al de nodige nieuwtjes verspreid de voorbije dagen. Nu is het tijd om er kort en bondig op onze website aandacht aan te schenken. Later zullen er zeker trainers aan het woord komen over hun nieuwe aanstaande avontuur.

In willekeurige volgorde het nieuws van de laatste dagen alsmede een update van het eerder geplaatste overzicht.

Recent werd bekend dat de wegen van UVS en Paul van der Zwaan zullen scheiden na dit seizoen. De Leiderdorper, zo maakten de blauwwitten bekend, zal worden opgevolgd door Stefan Luykx, nu werkzaam bij tweedeklasser Wilhelmus. Eerder trainde Luykx onder meer de zondagtak van Voorschoten’97, waarmee hij twee seizoenen terug promoveerde naar de tweede klasse.

voetbal-leiden-0098Rob van den Wijngaard krijgt meer tijd op zaterdag, maar zijn zondagmiddag zal in het teken komen te staan van voetbal. De huidige oefenmeester van VV Oegstgeest volgt Ronald Rosdorrf namelijk op bij derdeklasser SJZ. Rosdorff op zijn beurt keert terug naar een oude liefde, Bernardus in Hazerswoude. De trainer van de Zoeterwoudenaren was eerder onder meer werkzaam bij Alkmania, Lugdunum en Kickers’69.

VV Oegstgeest vond in Jerry Ubink de opvolger van Van den Wijngaard. Ubink is nu nog werkzaam voor Kagia, ploegen die elkaar overigens tegenover elkaar uitkomen in de derde klasse A. In Lisserbroek won de formatie van De Voscuyl recent met 1-4. De teams komen in de voorlaatste speelronde weer tegen elkaar uit. Ubink was eerder lange tijd verbonden aan Quick Boys.

Ted van Berkel zwaait af bij Alphia, middenmoter in de vierde klasse B op zaterdag dit seizoen. De ex-trainer van DoCoS en assistent-trainer bij ARC zal volgend seizoen werkzaam zijn bij Stompwijk’92, de club waar Ron de Roode na dit seizoen zijn hielen zal laten zien.

Vanuit Leiderdorp en Voorschoten ontving onze redactie nieuws over de huidige trainers. Bij RCL is men erg tevreden over Ben Kottenhagen en de ex-trainer van Meerburg ziet het ook zitten om na dit seizoen aan te blijven in de Bloemerd. Ook bij Voorschoten’97, eveneens uitkomend in 1B op zaterdag, zal er niets veranderen. Marcel de Hoogt neemt ook volgend seizoen plaats op de bank bij de groengelen. Ron Langhout tenslotte blijft bij de zaterdagtak van DOSR in de vierde klasse.

Zaterdag

Vertrekkers:

Topklasse: Robbert de Ruiter (Noordwijk), Bob de Klerk (Ter Leede, reeds eerder vertrokken dit seizoen)

Derde klasse: Wim Mugge (LSVV’70), Rob van den Wijngaard (VV Oegstgeest), Jerry Ubink (Kagia)

Vierde klasse: Ted van Berkel (Alphia)

Blijvers:

Topklasse: Niek Oosterlee (Rijnsburgse Boys), Cees Bruinink (Katwijk), Misha Salden (FC Lisse)

Hoofdklasse: Ted Verdonkschot (Quick Boys)

Eerste klasse: Hein van Heek (FC Rijnvogels), Marcel de Hoogt (Voorschoten’97), Ben Kottenhagen (RCL)

Tweede klasse: Andries Wendt (Valken’68)

Vierde klasse: Maurice Jansen (VV Leiden), Manfred van den Bosch (Hazerswoudse Boys), Ron Langhout (DOSR)

 

Zondag

Vertrekkers:

Eerste klasse: Laurens Mouter (SJC), Paul van der Zwaan (UVS)

Tweede klasse: Kees Zethof (Foreholte), Erwin van der Zee (Teylingen)

Derde klasse: Ben Stukart (MMO), Ronald Rosdorff (SJZ), Ron de Roode (Stompwijk), Stephan Spruijt (Van Nispen), Hein Leliveld (DOSR), Boris van Es (avv Alphen)

Vierde klasse: Wim Dullemond (Altior), Derk Schoonhoven (Bernardus)

Blijvers:

Topklasse: Wilfred van Leeuwen (VVSB)

Eerste klasse: Marco van Rijn (Alphense Boys)

Tweede klasse: Loek Hendriks (ROAC)

Derde klasse: Paul Pikaar (Alkmania)

Overstap

Kees Zethof (van Foreholte naar SJC), Henk Wisman (van Chiangrai United naar Ter Leede), Ronald Rosdorff (van SJZ naar Bernardus), Rob van den Wijngaard (van VV Oegstgeest naar SJZ), Jerry Ubink (van Kagia naar VV Oegstgeest), Stefan Luykx (van Wilhelmus naar UVS), Erwin van der Zee (van Teylingen naar DOSR), Jan Wouters (van Bodegraven naar Altior), Ted van Berkel (van Alphia naar Stompwijk’92), Oscar Alkemade (intern, Noordwijk).

Hopelijk binnenkort meer nieuws over onder meer GHC, FC Boshuizen, Roodenburg, Lugdunum, ARC, FC Rijnland, GOL Sport, Leidsche Boys, Koudekerk, DoCoS, TAVV en alle andere clubs waar de was op trainersgebied nog niet buiten werd gehangen. Indien er meer informatie voor handen is, schroom niet te mailen naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Dank voor de medewerking!