vrijdag, maart 29, 2024
HomeVan amateur naar profVan amateur naar prof (4): Stanley Elbers voor de vijfde keer trefzeker

Van amateur naar prof (4): Stanley Elbers voor de vijfde keer trefzeker

-

In deze rubriek volgt de redactie één keer per twee weken onze regiogenoten die momenteel in het profvoetbal actief zijn. In deel 4 een overzicht van de periode van 10 oktober tot en met 23 oktober. Hoe verging het onze helden uit Leiden en omstreken? Onder meer: Fons Groenendijk kreeg klop met zijn Roemeense ploeg en Dirk Kuijt wacht nog altijd op zijn eerste goal voor Fenerbahçe.

Ricardo van Rhijn, voormalig jeugdspeler van DoCoS, kwam met Ajax niet verder dan 1-1 op bezoek bij FC Twente. De rechtsachter speelde de hele wedstrijd. Afgelopen dinsdag in de Champions League waren de Amsterdammers en Van Rhijn kansloos tegen het sterrenensemble van FC Barcelona. Desondanks bleef de schade beperkt tot een 3-1 nederlaag. Erik Falkenburg kon met NAC Breda de zege niet veilig stellen tegen de tien man van ADO Den Haag, waar regiogenoot Segun Owobowale niet bij de selectie zat. De 1-0 voorsprong was niet genoeg voor de Brabanders, die uiteindelijk met een punt genoegen moesten nemen (1-1).

Jens Toornstra boekte met Feyenoord de vierde zege op rij. Na eerdere overwinningen op Go Ahead Eagles (0-4), Standaard Luik (2-1 in de Europa League) en Groningen (4-0) moest Heracles Almelo er afgelopen zaterdagavond aan geloven. In De Kuip werd het 2-1 voor de thuisploeg. Toornstra was betrokken bij de 2-0; uit een hoekschop van de oud-speler van Alphense Boys was Elvis Manu trefzeker.

Buiten de grenzen verloren alle regiogenoten. Dirk Kuijt heeft bij Fenerbahçe dit seizoen nog altijd niet gescoord, terwijl de Katwijkse aanvaller vorig seizoen in totaal tien keer het net vond in de Turkse competitie. Afgelopen weekend ging Kuijt onderuit met zijn ploeg in de derby tegen Galatasaray door twee schitterende treffers van Wesley Sneijder (2-1). Door de verliespartij zakt Fenerbahçe terug naar de vijfde plaats. Ook John Heitinga werd door een landgenoot verslagen. Met Hertha BSC leed de Alphense verdediger een 2-0 nederlaag bij Schalke ’04, waar Klaas-Jan Huntelaar scoorde. Verder zag Garry Mendes Rodrigues (Elche) in eigen huis Sevilla er met de punten van door gaan (0-2) en kreeg Fons Groenendijk met Universitatae Cluj flinke klop bij Steaua Boekarest (4-1).

Stanley-Elbers

In de Jupiler League won oud-RCL’er Santy Hulst met De Graafschap van Achilles ’29 (2-0). De Leiderdorper werd na een uur spelen gewisseld. Aanvaller Randy Wolters kwam niet in actie voor VVV-Venlo vanwege een voetblessure en zag zijn ploeg met 1-0 verliezen van Sparta Rotterdam. Bij Sparta stond ook Katwijker Aleksander Bjelica niet in het veld. De verdediger zit momenteel een schorsing uit.
Stanley Elbers (foto) kwam wel gewoon in actie voor Helmond Sport. De buitenspeler was tegen Jong Ajax (2-2) voor de vijfde maal dit seizoen trefzeker. Dat aantal is nu al meer dan zijn doelpuntenproductie van vorig seizoen. Toen scoorde Elbers ‘slechts’ vier keer.

De doelmannen, afkomstig uit de regio en uitkomend op het tweede niveau van Nederland, troffen elkaar afgelopen weekend. Hoewel Wesley de Ruiter de hele wedstrijd vanaf de bank bekeek, zag hij zijn ploeg RKC Waalwijk eenvoudig winnen van Telstar-doelman Cor Varkevisser. Door de zege stijgen de Waalwijkers van de twintigste naar de negentiende stek. Telstar en Varkevisser zijn terug te vinden op plek elf.

Indien u nog meer regiogenoten weet die actief zijn als prof, stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Over twee weken wordt u weer bijgepraat over onze regionale voetbalhelden.

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read