Ook de voorbije week hield onze redactie de velden en de keukens van de clubs weer in de gaten. Nieuwtjes van, over en vanuit de clubs op een rijtje. Dit keer een nog meer uitgebreid bulletin! Missen we desalniettemin nog wat? Is er meer recent nieuws over uw club te delen? Laat het gerust weten via [email protected]

 • Nog ongeslagen regioclubs na zes speelronden: Katwijk (hoofdklasse B, 6-16), RCL (tweede klasse C, 6-12), UVS (derde klasse A, 6-14), Hazerswoudse Boys (vierde klasse A, 6-18), VVSB (vierde klasse A, 6-16) en op zondag FC Boshuizen (eerste klasse B, 6-14).
 • Warmunda gaat na de aanwinst van een schitterend kunstgras wedstrijd en pupillenveld nu verder met het bouwen van 8 nieuwe kleedkamers,commisiekamer , verzorgingskamer, opslagruimte voor de materialen etc etc.
 • De Leidse derby tussen UVS en Roodenburg eindigde in een 3-3 gelijkspel. Patrick Heijmans pakte met zijn mannen bijna de winst die hen meer toekwam dan de blauwwitten. Man of the match, Sipan Khalid, was met twee goals van belang bij de formatie uit Leiden-Noord maar kon niet voorkomen dat Bart Jan Neuteboom in de slotseconden een punt op de Kikkerpolder wist te behouden. Meer op onze homepage!
 • Uitdrukkelijk verzoek van onze redactie aan de bij de website Leidenamateurvoetbal.nl aangesloten clubs: recentelijk zijn onze logo’s verstuurd aan de clubs. Onze redactie stelt het zeer op prijs wanneer de logo’s zullen worden benut op de clubsites. Op voorhand dank.Onze club te vinden op LAV
 • Een ander verzoek aan bovengenoemde clubs: recent stuurde onze redactie promotiematerialen naar de clubs. Ook hier het verzoek om het een-tweetje tussen uw club en onze website zichtbaar te maken. Stelt onze redactie zeer op prijs! Stuur gerust een foto in van het resultaat. En geen promotiemateriaal ontvangen? Laat het dan s.v.p. even weten via onze redactie.
 • De zaterdagtak van Warmunda wreef zich zaterdag j.l. in de ogen om kwart over vier. Er was gewonnen met maar liefst 11-1! Veruit de grootste zege in het derde seizoen van de zaterdagtak. Vorig seizoen werd de grootste zege geboekt op FC Boshuizen. Het werd 2-0 op sportpark Overbos. In het eerste jaar werd er thuis een keer gewonnen van Wassenaar (3-0) en was de ploeg op schot bij Aarlanderveen (0-4) en DVC (1-5). Nu dus dubbele cijfers! Slachtoffer het arme en nog puntloze Leidsche Boys! De ploeg van Johan Peper zit in de hoek waar de klappen, zoals dat heet. Trainer Peper en routinier Dirk Leenen van Warmunda blikken uitgebreid terug. Te beluisteren via podcast op onze homepage.
 • Vorige week vond een brainstormavond bij RCL plaats. Het doel was om met elkaar zoveel mogelijk ideeën te genereren voor de inzameling voor een nieuw clubhuis. Het werd een inspirerende avond met veel grote en kleine ideeën. En een avond waarop plaatselijke ondernemers, zakenmensen, sponsoren, creatieve geesten en toegewijde leden positief ideeën met elkaar uitwisselden. Grote ideeën om veel geld te mee te generen, maar ook kleine ideeën die vrij snel gerealiseerd kunnen worden. Al met al een inspirerende avond. Wilt u ook uw steentje bijdragen? Dat kan via: [email protected]
 • Op de dag van de scheidsrechters waren de echte winnaars de scheidsrechters van afgelopen zaterdag. Deze dag waren liefst vier spelers van VVZwammerdam 1 in de ochtenduren actief als scheidsrechter: Reijer Peters, Lars Kremer, Gerald van Asselt en Kevin Bergshoeff. Dit kwartet liet zien dat het voetballen in een selectieteam gepaard kan gaan met bijdragen aan je vereniging. Chapeau!
 • Jeugdvoetbalopleiding.nl organiseert op het complex van FC Rijnvogels, tijdens de herfstvakantie, een uniek voetbalevenement : De jeugdvoetbaldag. Deze uitdagende jeugdvoetbaldag zal plaatsvinden op vrijdag 24 oktober 2014. Alle kinderen uit de C/D/E/F-jeugd van 6 tot en met 15 jaar kunnen hier aan deelnemen. Van keeper tot spits, iedereen is welkom! Voor de keepers is er een speciaal programma, onder leiding van professionele keepertrainers. Je hoeft niet lid te zijn van een bepaalde vereniging, iedereen kan zich aanmelden! Via: www.jeugdvoetbalopleiding.nl. kosten: 29.50euro
 • Lugdunum 1 heeft dan helaas zijn meerdere moeten kennen in VVSB (2-0) maar leuk om te vermelden, Lugdunum 4 wint met maar liefst 7-9 bij VVSB 5! Na afloop werden de korfbalpalen weggehaald.
 • Vanaf zaterdag 4 oktober gaat bij ARC, na enige tijd van voorbereiding en een aantal uitgevoerde pilots, de commissie Respect bij de Jeugd definitief van start. Deze commissie bestaat op dit moment uit Eugene van Wijk en Wilko Spek. Wilko en Eugene vinden het erg belangrijk dat er iets gedaan wordt aan ongepaste en respectloze woordspelingen / uitlatingen langs de lijn tegenover trainers, leiders, vrijwilligers, spelers en scheidsrechters. Als zij dit constateren zullen zij de mensen hierover aanspreken. Mochten er problemen zijn of zijn geweest binnen jullie team of tijdens een wedstrijd laat dit weten door een mail te sturen naar [email protected] Ook zijn vrijwilligers uiteraard van harte welkom.
 • Het wil Voorschoten’97 zaterdag nog maar niet lukken om een winstpartij op de mat te leggen. De donkere wolken stapelen zich dan ook steeds meer op na wederom een nederlaag met grote cijfers. Ditmaal was Forum Sport de schuldige, het werd 5-2 in Voorburg. Doelman Stefan van der Niet blikt terug, via onze homepage. Weinig bemoedigende woorden van trainer Marcel de Hoogt: ,,Veel meer smaken hebben we niet binnen onze selectie”. Maar wellicht de realiteit van het moment.
 • Trainer Arie van Duijn van het goed presterende Woubrugge had hele andere verwachtingen van de kraker in 4C. In Nieuwer Ter Aa werd met maar liefst 7-2 verloren van NiTA. Hoe van Duijn de wedstrijd beleefde, kunt u terug beluisteren via onze homepage.
 • Interim penningmeester Patrick van de Graaf van GHC waarschuwt de wanbetalers: Volgens onze administratie is de contributienota nog niet door u voldaan. De betalingstermijn is inmiddels verstreken. U bent met betaling in verzuim. Wij stellen u nog veertien dagen in de gelegenheid om voor betaling te zorgen van het verschuldigde bedrag, de contributie dient uiterlijk 1 November op onze rekening te zijn bijgeschreven. Mochten wij uw betaling niet binnen de gestelde termijn ontvangen, dan maken wij aanspraak op vergoeding van kosten. Naast bovenstaande hoofdsom bent u dan vertragingsrente en buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd. De buitengerechtelijke incassokosten zullen € 40,00 bedragen.
 • Zelden vertoond in het voetbal. SV Gouda pakte zaterdagmiddag in de zevende minuut van de blessuretijd een punt tegen LSVV’70 (3-3). Toch wil de club bij de KNVB een verzoek indienen om de drie punten aan LSVV’70 te geven. ,,We schamen ons kapot”, aldus het zeer sympathieke bestuur van SV Gouda na afloop in de bestuurskamer. ,,We willen dolgraag punten pakken, maar niet op deze manier. Dit was te schandalig voor woorden. LSVV’70 had de wedstrijd gewoon gewonnen, maar de scheidsrechter wachtte net zolang om opeens ons een penalty te geven. Dat kan niet. Onze club is voor fairplay en tussen beide clubs was het prima vertoeven. Maar scheidsrechter Mirjavanmard wilde LSVV’70 wel heel graag bestelen. Daar doen we niet aan mee, de KNVB moet de punten toekennen aan LSVV’70.”
 • Vrijdag 28 november aanstaande vindt de tweejaarlijkse veiling plaats bij K.v.v. Quick Boys. Het evenement zal plaatsvinden in het sponsorhome op Sportpark Nieuw Zuid. Er zijn grootse plannen met de kantine in welke uitvoering dan ook, waarvoor een hoop geld nodig is om dit te kunnen realiseren. Onze club kan de opbrengst van de veiling daarom zeer goed gebruiken. De veilingcommissie hoopt uiteraard weer op evenaring van het succes van 2012, toen liefst €100.000,- werd opgehaald. Daarbij kan zij de hulp van een ieder meer dan goed gebruiken. Meer info via: [email protected]
 • Hoofdredacteur Hennie Kanbier blikt weer terug op de gespeelde wedstrijden van het afgelopen weekend bij Unity FM. Beluister dit via onze homepage.
 • Roodenburg werkt aan het bijbrengen van voetbalkennis via de e-mail. Alle jeugdtrainers en stagiaires kunnen vanaf nu hun eigen oefenstofcatalogus digitaal opbouwen. Wat houdt het in? Iedere werkdag krijgen de trainers een nieuwe les, wetenschappelijk materiaal voor de diverse leeftijdsgroepen. De trainer is dan op de hoogte, waar de nadruk wordt gelegd bij de mini F tot onder de 20 jaar. 8- 9 leeftijdsgroepen, ieder met hun eigen oefeningen, hun eigen aanpak en belasting. Hoe meer trainers weten van de diverse leeftijden en thema’s, des te meer kennis ze krijgen, die ze dan weer kunnen overbrengen op de jeugd.
 • Ruim 20 jeugdtrainers van SJZ stonden vrijdagavond op het veld bij de eerste avond van de jeugdtrainers cursus. Onder leiding van Richard Hubert van “jeugdvoetbalopleiding” was het een leerzame avond. Trainers/vaders/moeders en spelers die nog mee willen doen zijn van harte welkom op de 2e avond op 31 oktober. Meer info via: Rik van der Geest via [email protected] of 06 – 1428 4292.
 • De bingocommissie van Meerburg kondigt aan: Vrijdag 17 oktober is er weer de 1e BINGO avond van het seizoen. U bent van harte welkom en vanaf 20.00 uur gaan de ballen weer rollen om die mooie prijzen. Tot vrijdag de 17e…
 • Genoeg te doen bij UDO! Afgelopen zaterdag speelde UDO 3 tegen oud-Feyenoord en donderdag 16 oktober geeft top scheidsrechter Kevin Blom een presentatie op Sportpark De Voscuyl. Het toetje vindt plaats op zaterdag 18 oktober met het Oktoberfest! Meer info via: www.vvudo.nl
 • Wil jij jezelf ook verbinden aan Leidenamateurvoetbal.nl?! Dat kan uiteraard! Meldt je aan via de club van 071! Volg de stappen en lees de extra’s die dit jou kunnen opbrengen. Zie homepage.
 • Binnenkort in dit theater….een regionale toto. Volg de website voor informatie binnenkort.
 • Vrijdag 17 oktober staat de ledenvergadering van vv Katwijk gepland. Tijdens de ledenvergadering zal Willem Guijt aftreden als voorzitter. Mart Vergouwen wordt door het bestuur voorgedragen als nieuwe voorzitter. Leden van v.v. Katwijk vanaf 18 jaar worden van harte uitgenodigd om de ledenvergadering bij te wonen. Tijdens de ledenvergadering wordt o.a. stil gestaan bij de belangrijkste gebeurtenissen in het afgelopen seizoen en wordt de begroting van de vereniging toegelicht. Uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.
 • ING is sponsor geworden van ASC en heeft zich per 1 september 2014 voor 3 jaar aan de club verbonden. In maart 2014 startte ING met een van de meest omvangrijke sponsorprogramma’s in de geschiedenis van het amateurvoetbal. Clubs uit heel Nederland maakten met een onderscheidende en originele pitch kans op een sponsorschap van de ING. ASC is één van de ruim 300 amateurclubs in Nederland die uit bijna 800 aanmeldingen is uitgekozen en waarmee zij de komende 3 jaar de samenwerking aangaat met ING.
  Met dit programma wil de ING samen met de KNVB het amateurvoetbal in Nederland een aanzienlijke impuls geven.
 • De traditionele herfsttoernooien van Alphense Boys zijn nog niet vol. Zij zoeken nog een paar teams voor enkele toernooidagen. Inmiddels hebben zij deelnemende teams van o.a. Spijkenisse, Spartaan’20, Elinkwijk, RBC Roosendaal en zelfs het nationale team van Jong Indonesië o13 jaar. Lees verder voor welke toernooien we nog deelnemers kunnen plaatsen via: www.alphenseboys.nl
 • Vanaf 1 oktober 2014 is het mogelijk om casual kleding van vv. Oegstgeest aan te schaffen.
  Naast de sportieve lijn van LJ Sport komt er nu ook kleding voor spelers, begeleiding en fans van onze vereniging. Om te beginnen zijn er polo’s, vesten en soft shell jasjes die via een aparte webshop aangeschaft kunnen worden. Meer info via: www.vvoegstgeest.nl
 • MMO meldt op zijn website het volgende voor de kids: In verband met het bestaan van 125 jaar KNVB, heeft deze organisatie een tekenwedstrijd voor de jeugd georganiseerd. Maak snel een mooie tekening over jou voetbaldroom en stuur hem via onderstaande link door naar de KNVB.http://home.knvb.nl/125-jaar/tekenwedstrijd.
 • Gezwam in de ruimte of komt het allemaal wel goed met LSVV’70? Met een bekerweekend op komst, waarin LSVV’70 voor het eerst sinds decennia weer eens in actie mag komen in de tweede ronde, is het moment daar om de tussenbalans op te maken. De clubleiding van LSVV’70 heeft een erkend statistiekenbureau zelfs ingehuurd voor een grondige evaluatie. Het tussenrapport is zeer hoopgevend en positief. ‘Hoe kan dat nou?’, zal de opportunistische lezer denken. Nou, heel simpel. Hoewel LSVV’70 zichzelf tekort deed in enkele duels, en gisteren mede het slachtoffer was van arbitrale dwalingen, is er geen enkele reden voor paniek. Sterker nog, LSVV’70 doet het stukken beter dan vorig jaar op dit tijdstip. Alle cijfers spreken in het voordeel van de huidige ploeg. In aanvallend opzicht is er zelfs een verbetering van 150 procent zichtbaar. Waar vorig seizoen na zes competitieduels de teller op zes goals stond, is dat nu al negen treffers. Het puntenaantal had meer moeten zijn op basis van het wedstrijdbeeld, maar met twee punten is er een verdubbeling zichtbaar ten opzichte van vorig seizoen. Tot slot is zelfs, u gelooft het niet, het aantal tegengoals gereduceerd. Vorig jaar stond de teller na zes duels op 25 tegengoals, nu op 24. Toch een reductie van vier procent. Tel daar de goede sfeer binnen de selectie, de bloeiende club, een zeer kundig bestuur en de terugkerende blessuresterren Ernst van Ruiten, Gerben Groenendijk, Jochem van der Graaf, Nils de Groot, Joppe Gloerich en marathonman Erik van den Haak bij op, en het zou weleens een wervelend restant van het seizoen kunnen worden. Of het onderzoeksbureau niet te positief is? ‘Zeker niet, het is heel simpel: statistieken liegen nooit. LSVV’70 speelt al jarenlang de eerste maanden van het seizoen ondermaats. Dat is traditie, maar dit jaar is er veel meer hoop op betere tijden gegrond dan vorig seizoen. Niet alleen kijkend naar de cijfers, ook als je de ziekenboeg en de fitheid in ogenschouw neemt. Onze conclusie is dat LSVV’70 op koers ligt voor het linkerrijtje’, aldus de vertegenwoordigen van het onderzoeksbureau Info-Opta.
 • Wanneer Valken´68 afgelopen zaterdag zou hebben gewonnen van DSO, en die kansen lagen er, waren de Valkenburgers opnieuw koploper in 1B. Dat zou toch wat zijn geweest. De huidige derde plaats blijft evenwel een keurige prestatie van Andries Wendt en de zijnen.