ts-alkmaniaTijdens de bijzondere algemene ledenvergadering van woensdag 28 mei trad er met goedkeuring van de aanwezige leden een nieuw bestuur van Alkmania aan. De dagelijkse leiding binnen dit bestuur, dat per direct aan de slag gaat, zal in handen zijn van Ed Muller (voorzitter) en Paul Hoogenboom (vice-voorzitter). De andere bestuursleden zijn Robbert de Jong (penningmeester), Linda Huigsloot en Angela Gies-Broesterhuizen (secretariaat), Rob Opdam (pilaar voetbal), René Koek (pilaar vrijwilligers), Mathé Olyerhoek (pilaar faciliteiten) en Hendrik Meijnders (pilaar communicatie).

Eén van de agendapunten tijdens de druk bezochte avond in de clubkantine was de voorgenomen samenwerking tussen Alkmania en SVOW. Laatstgenoemde vereniging uit Weteringbrug legde eerder dit jaar het verzoek bij Alkmania neer om na te denken over een intensievere samenwerking. Om die reden hebben er inmiddels meerdere oriënterende, prettige gesprekken tussen beide verenigingen plaatsgevonden, wat heeft geresulteerd in de oprichting van de werkgroep ‘Alkmania-SVOW’.

Deze werkgroep, die bestaat uit (bestuurs)leden van beide clubs, onderzoekt het komende seizoen welke administratieve en praktische zaken er bij komen kijken om de door beide besturen uitgesproken wens van een fusie, voor Alkmania vanaf het eerste begin de enige optie, te kunnen realiseren. Met dit voorgenomen besluit heeft ook een meerderheid van de aanwezige leden tijdens de bijzondere algemene ledenvergadering ingestemd. Datzelfde was dinsdagavond 27 mei tijdens de bijzondere algemene ledenvergadering bij SVOW al gebeurd.

In de praktijk houdt dit in dat er voor het seizoen 2014-2015 nog niets zal gaan veranderen in de huidige structuur van beide verenigingen, die in de genoemde periode ook bespeler van hun eigen complex zullen blijven. Een mogelijke fusie staat op z’n vroegst voor het seizoen 2015-2016 in de planning.