voorschoten nieuw 2013Natuurlijk is Mo Bougrine een teleurgesteld man. Zijn team, de zondagtak van Voorschoten’97, moet het volgend seizoen helaas een trapje lager gaan zoeken. ,,Ik had aan het begin van het seizoen nog wel de intentie om in de middenmoot mee te kunnen draaien maar vooral in het begin speelden te vaak gelijk wat veel punten heeft gekost.” Uithuilen en opnieuw beginnen in de derde klasse. Er zit niets anders op voor de man die desondanks de club trouw blijft.

Oorzaken

Zoals gezegd werden er in het begin te veel punten gemorst. De groen-gelen leken tot aan de winterstop wel de kampioen van de gelijke spelen. ,,Echte oorzaken kan ik niet precies aangeven”, probeert Mo achteraf te analyseren. ,,Even was er een korte periode waarin wij punten pakten maar dat duurde niet lang. Dikwijls was het zo dat we het laatste deel van de wedstrijden naar onze hand wilden zetten maar dat lukte niet. We raakten niet in paniek maar op de een of andere manier ging het toch vaak mis. Het ontbrak aan stabiliteit.” Al doorpratend komen er toch nog meer redenen aan het daglicht waarom het seizoen voor Bougrine en zijn mannen is mislukt. ,,We kwamen ook in de breedte te kort en dat brak op toen we met schorsingen en blessures te maken kregen. Het ontbrak ook aan doorstroming uit de eigen jeugd en ik heb veel moeten wisselen.”

‘Ouderen’

VS zo 40M.BougrineDe oefenmeester trekt ook de conclusie dat de ouderen in het team niet konden brengen wat hij er van verwacht had. In het verloren seizoen waren er ook enkele lichtpuntjes zoals de wedstrijd tegen Concordia die met 6-0 werd gewonnen. ,,Niet eens onze beste wedstrijd maar wel een waarin alles lukte. Tegen Delft speelden we beter maar kwamen we niet verder dan een gelijkspel en die hadden we juist moeten winnen. Dit soort wedstrijden heeft ons uiteindelijk genekt.”

Uitdaging

Natuurlijk gaat Mo Bougrine er voor om het verloren terrein zo snel mogelijk terug te winnen. ,,Het is voor mij een uitdaging”. Mo zal het dan zonder Ivo Nolet (stopt), Bas Conradi en Arthur Schiebroek moeten doen. Beide laatsten gaan hun heil elders zoeken. Daar tegenover staat de terugkeer van Mike Nikic, Mitchel Netjes en Brian Vink. ,,En misschien nog wat jongens van buitenaf want de eigen jeugd richt zich met name op de zaterdag.” Toch blijft hij optimist. De juiste spirit.

Voorschoten’97 (zondag), in cijfers:

Totaal: 26 gespeeld, 6 keer winst, 8 keer gelijk,12 keer verlies, 48 voor, 48 tegen (toch dertiende!)

Prestaties thuis: 13e 13-12-20-19

Prestaties uit: 11e 13-14-28-29

Grootste winst thuis: 5-0 Teylingen

Grootste winst uit: 1-6 Concordia

Grootste nederlaag thuis: 0-2 Woerden

Grootste nederlaag uit: 6-0 Woerden

Beste periode: 2e, 9-13-22-16

Thuis de nul gehouden: 2 keer

Thuis niet gescoord: 2 keer

Uit de nul gehouden: 1 keer

Uit niet gescoord: 2 keer