Op 6 september 2014 hebben de meer dan 300.000 jongens en meisjes van de KNVB gevoetbald onder het motto: “In actie voor kinderen met een spierziekte”
In het district van de KNVB West II namen aan deze actie 6254 teams deel.

Zwaluwen 1De Zwaluwen Jeugd Actie is niet alleen al een halve eeuw de kick-off van de KNVB bekercompetitie voor de jeugd, maar ook de grootste goede doelen sportactie van Nederland. Al meer dan 10 miljoen kinderen hebben voor de Zwaluwen Jeugd Actie gevoetbald. Van het ingezamelde geld gaat de helft naar Spieren voor Spieren en het Prinses Beatrix Spierfonds voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen. De andere helft gaat in een speciaal fonds van de Zwaluwen Jeugd Actie. Uit dat fonds kunnen voetbalclubs subsidie aanvragen voor aanpassingen om de club toegankelijker te maken voor kinderen met een beperking.
De Zwaluwen Jeugd Actie heeft dit jaar een recordbedrag van 410.000 euro opgeleverd voor het goede doel. Bij Sportclub Everstein in Everdingen nam Prinses Beatrix, beschermvrouwe van het Prinses Beatrix Spierfonds, op feestelijke wijze de cheque in ontvangst. Het grootste deel van het ingezamelde geld is dit jaar bestemd voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne, een fatale spierziekte die vooral bij jongens voorkomt.

De officiële aftrap voor het KNVB district West II werd gehouden bij de vereniging UVS. Zwaluwen 2
In aanwezigheid van de spelers en speelsters van UVS F1 – UVS F3 – UVS F8 – Rijnsburgse Boys F1 en F3 – SJC F4 – UVS D3 – Noordwijk D2, de meisjesteams UVS MC1 en Oegstgeest MC2, een 40-tal ukken van UVS, de leiders en veel ouders legde Jos Klaassen, de coördinator van de Zwaluwen Jeugd Actie in West 2, uit waarom de actie ieder jaar wordt gehouden, wat er met de gelden wordt gedaan en hoe ook verenigingen een subsidie kunnen aanvragen.
Hierna werd de vlag van de Zwaluwen jeugd Actie gehesen door de Lionel Martijn, de voorzitter van het KNVB district West II en vingen de wedstrijden aan.