Jong Ajax staat na dit seizoen niet langer onder leiding van trainer Alfons Groenendijk. De geboren Leidenaar heeft besloten dat hij een nieuwe uitdaging aan wil gaan en dus ontstaat er een vacature bij het beloftenteam van de Amsterdammers. Dit seizoen trad Jong Ajax toe tot de Jupiler League, samen met Jong FC Twente en Jong PSV. Op dit moment staat het team van Groenendijk, die zelf een fraaie voetbalcarrière achter zich heeft, op de vijftiende plaats.

Alfons Groenendijk_resultaatGroenendijk was in het verleden al werkzaam als hoofdtrainer bij Willem II en FC Den Bosch. Vorig jaar zomer stelde Ajax hem aan als coach van de beloften en John Bosman als zijn assistent. Groenendijk zegt dat hij goed heeft nagedacht over zijn beslissing. Een tijdje geleden maakte hij zijn besluit reeds kenbaar bij de clubleiding in Amsterdam. Hij kon rekenen op begrip van Ajax, zegt hij.

,,Het was een zeer interessant jaar voor mij bij een prachtige club. Ik heb wederom veel ervaring opgedaan. Bij het werken met een opleidingselftal komen er veel zaken kijken die je als hoofdtrainer niet tegenkomt. Ik heb het, samen met een uitstekende staf, zo goed mogelijk proberen in te vullen”, vertelt Groenendijk donderdag via de officiële kanalen van Ajax. Hij noemt het seizoen 2013/14 een seizoen met pieken en dalen. Groenendijk. ook Ambassadeur van Leidenamateurvoetbal.nl, had te maken met een team dat wekelijks moest wisselen van samenstelling.

,,Mijn contract loopt deze zomer af en voor mij is dit een goed moment om verder te kijken naar mijn carrière. Die vervolgstap wil ik dus komend seizoen maken”, legt de 49-jarige sympathieke trainer uit. Namens Ajax geeft directeur voetbalzaken Marc Overmars aan dat de club zeer tevreden is over de manier waarop Groenendijk het heeft ingevuld bij de beloften. Het belangrijkste doel voor de club was de doorstroming van jonge spelers voort te zetten. Dat is prima gelukt.”