Featured_confettiOp regelmatige basis zal onze redactie voor de lezer gaan grasduinen naar nieuwtjes van onze regionale clubs. Trekt het uw aandacht dan is de website van de desbetreffende club uiteraard te bezoeken voor eventueel meer informatie. Er gebeurt van alles op en langs de velden in de regio. Soms zijn het serieuze kwesties, dan weer zaken met een knipoog. Andermaal een rubriek om op de hoogte te blijven van de clubs uit de regio 071.

– Op 5 april kan FC Rijnvogels al kampioen worden. Zelf moet er worden gewonnen bij Haaglandia en achtervolger Swift zal moeten verliezen van GHC.
– Waar menig club aankomend weekend vrijaf heeft, zal vierdeklasser VV Leiden op 29 maart tegen DOSR en op 1 april thuis tegen Blauw Zwart inhalen. Voor prijzen is de Morsploeg uitgeschakeld, maar de eer staat altijd nog op het spel.
– Op woensdag 2, 9 en 16 april is erop het terrein van Ter Leede een groot schoolvoetbal toernooi. Scholen uit Warmond, Voorhout, Sassenheim en Lisse doen hieraan mee.
– Lugdunum – Oegstgeest werd afgelopen zaterdag, verrassend genoeg, afgelast. Reden? De KNVB heeft en onderzoek ingesteld.
– Goed bezig! Roodenburg organiseert huiswerkhulp! Roodenburg-jeugdleden en ouders opgelet. Voor Roodenburg E en D pupillen bestaat vanaf heden de mogelijkheid om hulp te krijgen bij het huiswerk. Op de maandagen van 16.30-17.30 uur is er begeleiding aanwezig. Om 18.00 uur zal er daarna worden getraind.
– VV Katwijk organiseert op 27 maart van 19.00-20.00 uur een bijeenkomst over de gebeurtenissen rondom het bestuur van de afgelopen periode. Katwijk wil weer eensgezind voorwaarts!
– GHC weet zijn hoofdsponsor en mede hoofdsponsor langer aan zich te binden. Goede zaken dus voor GHC. Met beide benen op de grond blijven loont.
– Aankomende zaterdag staat er een dubbel programma gepland in de Kikkerpolder. Om 12.00 uur staat LSVV – SEV gepland met daarop volgend om 14.30 uur, Lugdunum – Sportief. Beide Leidse ploegen kunnen een winstpartij erg goed gebruiken (3A).
– De gemeenteraad verkiezingen zijn voorbij, het is nu dan ook afwachten of RCL in aanmerking komt voor een (broodnodig) nieuw sportcomplex.
– Kagia gaat haar 30ste jeugdkamp organiseren. Van 20-6 t/m 22-6 gaat het festijn plaatsvinden op kampeerboerderij de Runsvoort in Helvoirt. Meer weten: jeugdkamp@kagia.nl
– Het goed presterende Woubrugge is uitgeschakeld voor de titel, maar Leidsche Boys heeft hoofdpijn van de equipe van Arie van Duijn. Eerder werd er verloren door de kampioenskandidaat, nu gaf het scorebord 1-1 aan. Spanning alom dus in de 4e klasse A tussen Leidsche Boys en het jarige UVS.
– ARC wil stappen gaan maken met de eigen jeugd of jeugd uit de regio. Daarom heeft trainer Frank Bloemheuvel voor 2 jaar bijgetekend. De Alphense club is bijzonder te spreken over de hoofdtrainer en is blij dat er weer rust is na een paar roerige en minder succesvolle jaren.
– Wil je ook trainen met echte AJAX -meiden en samen met hen nog beter leren voetballen? Op zondag 6 april organiseert VVSB van 11.00 – 13.00 uur een speciale AJAX voetbalclinic voor ALLE voetbalmeiden van VVSB.
– DoCoS speelt as zaterdag de inhaalwedstrijd tegen Kagia. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de 2e periode. Bij winst of een gelijkspel zal DoCoS de nacompetitie ingaan!
– Zondag 30 maart vind de 3e polderloop plaats bij Hazerswoudse Boys. Om 11.15 uur wordt er gestart met de eerste lopers vanaf de Sportparklaan 17.
– Graag een keertje spelen tegen Leidsche Boys 1 zondag. Dat kan! Er wordt voor zondag nog naar een tegenstander gezocht.
– Mike Bekooij, het jongere broertje van Tommy (uitkomend voor Quick Boys) verlaat UVS. De jeugdspeler maakt de overstap naar FC Boshuizen. Bekooij junior, zoon van ooit topper Koos, wordt gezien als en groot talent.
– Mike Brandjes verlaat Quick Boys. Hij gaat voetballen bij eersteklasser OFC.
– Op maandag 14 april organiseert Altior voor de tweede keer een KNVB vriendinnendag.
– Van de huidige selectie van GHC heeft het grootste deel een handtekening gezet om de club trouw te blijven. De toekomst van Jeffrey Loozen, Jeffrey Rutten en Marciano Gangadin is nog onduidelijk. Max Bueno de Mesquita is voor werk vertrokken naar het buitenland en Tim Rietkerk gaat hoogstwaarschijnlijk lager voetballen.
– Leidsche Boys krijgt er komend seizoen een nieuw elftal bij bestaande uit voornamelijk oud-selectiespelers.
– Binnen Leidsche Boys is men druk bezig de mogelijkheden te bekijken aangaande de aanleg van een mogelijk kunstgrasveld. Inmiddels zijn er ook al gesprekken ingepland met fractieleden uit de politiek.
– In de wandelgangen is vernomen dat de voorzitters van de Leidse voetbalclubs met elkaar in gesprek zijn. Dat zal niet over het weer gaan. Wordt vervolgd.