Vorig seizoen werd onze rubriek Lopend Vuurtje in het leven geroepen en dit werd al snel een hit. Mede om die reden gaan we dus verder om voor de lezer allerhanden voetbalnieuwtjes te verzamelen uit de Leidse regio. Uiteraard kan onze redactie zaken over het hoofd zien en niet overal bovenop zitten. Dus mochten er nieuwtjes zijn vanuit de club die de moeite waard zijn: stuur het gerust in naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Het Lopend Vuurtje wordt elke week geplaatst, doorgaans op woensdag of donderdag.

Een tweede greep (vorige week werd deel I geplaatst), in willekeurige volgorde:

 • Er is al veel over gezegd, geschreven en aangekondigd: maar vanavond is het zover. Een Benefietwedstrijd voor Wout Holverda op De Middelmors in Rijnsburg. Alle info op onze site op de homepage. Heeft u al kaarten? Geen plannen vanavond? Be there!
 • Deze week is het weer begonnen voor het ‘echie’. De 1ste rondes van de groepsfase van het bekertoernooi zijn gespeeld.. Er stonden en staan een hoop mooie derby’s op het programma. Deze kunt u vinden via https://www.leidenamateurvoetbal.nl/2014/voetbalnieuws-leiden/beker-oegstgeest-haalt-uit-rcl-nipt-langs-meerburg of rechstreeks op de homepage.
 • Onze redactie heeft alle bij deze website aangesloten clubs verzocht om zo snel mogelijk foto’s van de selectie en alle individuen aan te leveren bij onze redactie. Nochtans loopt het niet storm. Derhalve andermaal een verzoek om dit zo snel mogelijk in orde te maken, vooral ook in het belang van de club zelf. Clubs die geen fotograaf voor handen hebben, kunnen zich ook melden bij (sport)fotograaf Jack Wolters. Een mailtje aan jwsportfotografie@hotmail.com of belletje, 06- 24595644 doet wonderen. Alle clubs alvast dank voor spoedige medewerking!
 • Vanaf september is er een vernieuwde cursus techniek-training voor jeugdspelers in de leeftijd van 6 tot 15 jaar bij vv Meerburg. Deze techniektraining bestaat uit 10 lessen en zal starten op vrijdag 19 september 2014 en duurt tot 12 december 2014. Inschrijven via: info@jeugdvoetbalopleiding.nl. Lees hier meer over via onze homepage.
 • Nieuwkomer bij LAV, vv Zwammerdam speelde afgelopen zaterdag haar eerste oefenwedstrijd. Er werd verloren met 4-2 bij Nieuwkoop. Vv Zwammerdam komt dit seizoen uit in de 3e klasse A, waarin veel clubs uit de Leidse regio uitkomen. De club heeft sinds kort een nieuwe leider in de persoon van Rini van Harselaar. Een warm welkom aan deze club, maar ook aan ‘oude bekende’ Valken’68 en de zaterdag-en zondagtak van Warmunda. En uiteraard zijn we als redactie ook erg blij met alle blijvers!
 • Kagia organiseert zaterdag 23 augustus een mooi toernooi voor de E-pupillen. O.a. Kagia E1, Blauw Zwart, Feyenoord en Racing Club Heemstede zullen aanwezig zijn. Kagia E1 komt om 09.00 uur in de wei tegen de ploeg uit Rotterdam-Zuid.
 • Gastheer worden bij vv Oegstgeest, misschien een van uw dromen? Dit kan nu! Werkzaamheden: het aanbieden van koffie aan gasten, het openen/sluiten van kleedkamers en lockers, wedstrijdformulieren invullen, scheidsrechters iets te drinken aanbieden en aan het einde van de dag het binnenhalen van de (hoek-)vlaggen. Interesse via: lvanispelen@gmail.com
 • Vorige week dinsdag liep het storm bij de kraam van LSVV’70 op de El Cid-markt. Veel nieuwe studenten maakten kennis met de Studenten Voetbal Vereniging van Leiden. Binnenkort zullen alle geïnteresseerde studenten worden gemaild. Overigens speelde LSVV’70 in het kader van het Batavorum Bokaal (toernooi Lugdunum) met 2-2 gelijk tegen DoCoS. Trainer Freek Jansen had precies 1 wissel op de bank zitten. Loek Roelofsen is zijn naam. Loek had zijn boeken bij zich want hij zit nog midden in zijn herkansingen!
 • In de komende periode wordt het kunstgrasveld van Docos, veld 3, vervangen. De verwachting is dat veld 3 vanaf 30 augustus weer beschikbaar is met een gloednieuwe kunstgrasmat. Tot die tijd is veld 3 dus niet beschikbaar voor de trainingen en wedstrijden.
 • Aanstaande donderdag tijdens de Open Dag van VV Katwijk, zijn de jubileumboeken weer verkrijgbaar. Voor leden vanaf 12 jaar zijn ze gratis. Exemplaren voor niet leden zijn 12,50 euro.
 • De jongste jeugd van Roodenburg start met de zevenkamp aaanstaande zaterdag om 9.30uur. VOOR WIE? F pupillen, geboren tussen 1/1/2006 en 1/1/2008. E pupillen, geboren tussen 1/1/ 2004 tot 1/1/2006. D pupillen tussen 1/1/2002 tot 1/1/2004. Kinderen, die lid willen worden van Roodenburg kunnen eveneens meedoen en kunnen zich vanaf 9.00 uur aanmelden. Onder meer op het programma: goed en ver inwerpen, geplaatst koppen, snelle ½ combinaties, jongleren met de bal, penalty’s nemen en hoe hard kan jij schieten (met een echte radar die jouw schot meet).
 • Valken’68 verloor afgelopen zaterdag van vv Katwijk 2 met 2-3. Alhoewel Katwijk 2 grotendeels met grote namen speelde, krijgt Valken’68 aankomende zaterdag een officiële herkansing. Valken speelt dan voor de beker tegen vv Katwijk (1). Op ’t Duyfrak wordt er reikhalzend uitgekeken naar deze confrontatie.Goed om te weten! Ook LVV Football Factory heeft vooralsnog als laatste weer voor een jaar bijgetekend bij Leidenamateurvoetbal! Clubs die nog niet meedoen zijn uiteraard ook welkom en kunnen zich aanmelden via redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • Ajax clinic bij VVSB! De clinic vindt plaats op 23 oktober. De trainingen van de 1-daagse clinic zijn gebaseerd op de trainingen die jouw Ajax helden ook dagelijks krijgen. Geheel in lijn met de unieke Ajax trainingsmethodiek, maar aangepast op jouw leeftijd en niveau. Zo kan jij de hele dag werken aan jouw vaardigheden en techniek om een nog completere voetballer te worden. Er zijn nog maar enkele plaatsen ter beschikking! Voor meer info check de site van VVSB: www.vvsb.nl onder het kopje jeugd.
 • Warmunda pakt op zaterdag 30 augustus groots uit met de opening van het nieuwe kunstgrasveld. Er wordt door de senioren en dames een 7×7 toernooi gespeeld en voor de jeugd een 5×5 toernooi. De allerkleinsten zullen zich ook prima kunnen vermaken op de springkussens en zij kunnen nog worden geschminkt en wellicht dat ze ook nog trek hebben in een ijsje bij de ijskar.
 • Op zaterdag 23 augustus vindt het Henk de Faber toernooi plaats bij Leidsche Boys. Dit toernooi staat in het teken van “gezellig een balletje trappen” met daarna veel gezelligheid, maar bovenal wordt dit toernooi georganiseerd uit eerbetoon voor de man die zo wordt gemist aan de Vliet. Het toernooi begint om 10:30. Na afloop is er voor de voetllers een BBQ en era is live muziek. Het toernooi is vrij toegankelijk en iedereen is van harte welkom om gezellig een drankje te komen doen!
 • 8 augustus 2014 j.l. was het precies 20 jaar geleden dat ARC een vriendschappelijke wedstrijd speelde tegen de Engelse Premier League club Southampton. Die memorabele avond onder anderen Johan Boer, René Lammers en René van Meggelen tegenover Matthew le Tissier, Dave Beasant en Jason Dodd. Southampton won de wedstrijd uiteindelijk met 0-4, een niet zo verrassende uitslag uiteraard. Veel belangrijker echter was het feit dat na de wedstrijd supporters van beide clubs met elkaar kennis maakten en tot in de late uurtjes in het Racing Home feest bleven vieren.
 • Op dinsdag 26 augustus organiseert Sport2000 een koopavond exclusief voor RCL leden. Deze koopavond is van 18.00 uur tot 20.00 uur in de Winkelhof in Leiderdorp. RCL-leden krijgen 20% korting op de gehele voetbalcollectie! (met uitzondering van aanbiedingen). Sport2000 zorgt voor een hapje en een drankje!
 • Tja de kunstgras velden vliegen je om de oren tegenwoordig, want ook bij Lugdunum wordt het kunstgrasveld vervangen. Binnenkort ligt veld 2 er dan ook weer prachtig bij.Zowel SJZ 1 als SJZ 2 is voor het komende seizoen op zoek naar assistent-scheidsrechters. De voorkeur gaat uit naar 1 vaste assistent, maar als jij een paar keer per seizoen zou willen vlaggen is dat ook goed. Heb je interesse of wil je meer info neem dan contact op met of Wim Bos (071-5803589) of Raymond de Heiden (06-11867522).
 • Het Bestuur van RCL heeft met verbijstering kennis genomen van het feit dat Truike Heemskerk, fysiotherapeute van Fysiotherapiepraktijk “De Ommedijk” bij de vliegtuigcrash om het leven is gekomen. Truike was bij RCL een graag geziene therapeute die vele voetballers en voetbalsters heeft geholpen met het herstellen van blessures. RCL verliest met haar een gewaardeerd, betrokken en bovenal vrolijk en meelevend persoon. Het is zó ongelooflijk te moeten realiseren dat een ongeluk als dat zich heeft voorgedaan, het leven van zo velen en voor ons in het bijzonder van Truike, heeft verwoest. Ik wens alle nabestaanden, vrienden en kennissen van Truike bijzonder veel sterkte om te proberen dit grote verlies een plaats te geven (aldus preses Thomas Stolker).
 • De droom van deze VV Oegstgeest-leden wordt nu werkelijkheid! Plaatjes van jezelf en andere leden zijn vanaf oktober verkrijgbaar bij Jumbo Peter de Jong in Oegstgeest. Het bestuur ziet in deze actie een geweldige kans de vereniging extra te promoten en wil haar leden vanzelfsprekend deze kans niet onthouden. Om deze actie tot een groot succes te maken is het van belang dat alle betreffende leden op de foto verschijnen. Hiertoe zal er op zaterdag 6 september een fotograaf aanwezig zijn op onze accommodatie. Om alles in goede banen te leiden is schema opgesteld. Dit schema wordt binnen korte tijd bekend gemaakt op de site en bij de trainers / leiders. Zorg dat je op tijd aanwezig bent!
 • De VTC van de voetbalvereniging Kagia is nog altijd op zoek naar een assistent scheidsrechter voor het tweede selectie elftal. Als assistent scheidsrechter maak je deel uit van de selectie staf van v.v. Kagia. Indien geïnteresseerd neem dan contact op met Mark Scholte of Bert Glas via vtc@kagia.nl