donderdag, april 25, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenLopend Vuurtje, (aflevering 12)

Lopend Vuurtje, (aflevering 12)

-

MOBILE_LOGOOp regelmatige basis zal onze redactie voor de lezer gaan grasduinen naar nieuwtjes van onze regionale clubs. Trekt het uw aandacht dan is de website van de desbetreffende club uiteraard te bezoeken voor eventueel meer informatie. Er gebeurt van alles op en langs de velden in de regio. Soms zijn het serieuze kwesties, dan weer zaken met een knipoog. Andermaal een rubriek om op de hoogte te blijven van de clubs uit de regio 071.

  • Waar Leidsche Boys punten verspeelde tegen VVSB (1-1) deed UVS zeer goede zaken door te winnen van Blauw zwart (3-0). UVS staat zo voor het eerst alleen aan kop en mag nu echt gaan denken aan de 3e klasse op zaterdag.
  • VVSB (zondag) is bezig aan een zeer sterk seizoen. Afgelopen zondag werd er door de nummer 2, wedstrijd 13 van het seizoen gewonnen. EVV trok aan het kortste eind 1-0. In theorie is het nog mogelijk om een periodetitel binnen te halen.
  • Wederom heeft Valken’68 voor een stunt gezorgd. Het won de belangrijke wedstrijd tegen HVC’10 en staat daardoor in punten gelijk met de tegenstander van afgelopen zaterdag uit Hoek van Holland. De ploeg van Andries Wendt is al sinds 25 januari ongeslagen en won zeven wedstrijden op rij!
  • De hoofdtrainers voor het seizoen 2014/2015 bij Meerburg zijn bekend: F (Andre Berk), E (Frank Paap), D (Coen Klinkenberg), C (Kevin de Jong), B (Christiaan Laan) en A (Ramon Paardenkoper).
  • Geen feest afgelopen weekend voor FC Rijnvogels! Er werd met 1-1 gelijk gespeeld in Rijswijk en de concurrenten wonnen hun wedstrijd. Wellicht aankomende zaterdag thuis tegen Alexandria’66. Ook dan zijn zij afhankelijk van Swift en Zwaluwen’30. Geduld is een schone zaak.
  • Zaterdag 19 april organiseert ‘De Klaverhal’ in Zoeterwoude de WK VoetbalQuiz. Als de ultieme voorbereiding op het naderende WK in Brazilië mag je deze avond als voetballiefhebber voor geen goud missen! Schrijf je snel in, want vol=vol! Meer informatie ?: zie website SJZ.
  • Gestreden als leeuwen, maar helaas kwamen de Katwijkers van Cees Bruinink net iets tekort. Er werd verloren van IJsselmeervogels met 4-3. De hoofdklasse lijkt onvermijdelijk.
  • GHC kan zich zo goed als zeker veilig spelen, dan is winst tegen Racing Club Leiderdorp (RCL) noodzakelijk. Een makkie zal dat zeker niet worden. De Leiderdorpers hebben de winst nog harder nodig en lijken het ritme op het juiste moment te hebben gevonden.
  • En ja voor FC Boshuizen (zondag) is het doek nu officieel gevallen. 7 punten uit 22 wedstrijden lijkt (helaas) genoeg te zeggen.
  • F.C. Rijnvogels neemt aan het einde van het seizoen afscheid van een viertal spelers. Wesley van Wijk, Yuri van Es, Niels Hogewoning en Berend Verdoes zullen afscheid nemen op de Kooltuin. Van Verdoes is bekend dat hij voor Voorschoten’97 gaat spelen.

  • Jeffrey Loozen en GHC gaan uit elkaar. De doelman gaat zijn heil zoeken bij vv Noordwijk.
  • Alphense Boys-spelers Mohamed Zouzou en Yusuf Sarica zijn voor respectievelijk drie en twee wedstrijden geschorst n.a.v. hun rode kaarten tegen VELO.
  • Abdou Harroui (16) speelt volgend seizoen in de B1 (eredivisie) van de jeugdopleiding van samenwerkingspartner Sparta Rotterdam, zo meldt Alphense Boys. Na stage activiteiten bij ADO, NEC en Sparta viel de keuze op laatstgenoemde BVO. Als 1e jaars B-junior speelde Abdou Harroui dit seizoen al in de 1e divisie bij Alphense Boys B1.
  • Roodenburg lijkt de fantastische eindsprint net te laat te hebben ingezet om kampioen te kunnen worden. Wel werd er weer een grote jongen verslagen met maar liefst 5-1. Koploper DWO was de pineut. Inzet van de laatste wedstrijden, de 3e periodetitel.
  • Het leek er lang op dat Quick Boys wederom zich niet direct zou kwalificeren voor de Topklasse, maar bij winst aanstaande zaterdag bij Sparta Nijkerk is alles weer mogelijk. Verschil in punten is dan precies nog 1.
  • Op 11 april as zal de Kagia pubquiz weer worden georganiseerd. Uiteraard de gelegenheid om te laten zien dat we alles van voetballen af weten en zeker ook van Kagia. Inschrijfkosten bedragen €25,00 per team. Zie website van onze club.
  • Tim de Cler verlaat Leidsche Boys aan het einde van het seizoen. Hij strijkt neer bij zijn oude liefde Lugdunum. Ook broer Henk verkast van de ene naar de andere Leidse club.
  • Ook de zondagtak van UVS heeft goede zaken gedaan. Er werd met 3-0 gewonnen van HMSH uit Den Haag. Door deze overwinning zou de 3e periodetitel zomaar eens richting de Kikkerpolder te gaan. Directe concurrent Alphense Boys verloor thuis van VELO met 1-2.
  • Wil jij ook met die felbegeerde beker in je handen staan voor een volle tribune? Stichting De Combibrug kan er voor zorgen dat jouw droom in vervulling gaat. Want….Met gepaste trots kunnen wij- Warmunda- jou mededelen dat er iets unieks op het programma staat.In samenwerking met de 4 voetbalvereniging en (Ter Leede, Foreholte,Teylingen en Warmunda ) die onze gemeente rijk is ,staat ons een waar mini WK te wachten. Meer weten: https://www.svwarmunda.nl/1/1100/mini-wk-voor-jeugd-teylingen-28-mei-4-en-11-juni.
  • De 1ste klasse B is dit seizoen een lastige competitie. Ook Voorschoten’97 verkeerd nog steeds in zwaar weer. Afgelopen zaterdag was de 0-0 tegen het Amsterdams WV-HEDW een minimale uitslag. As zaterdag wordt er naar Nootdorp gereisd, die ook nog wel een winst partijtje kunnen gebruiken.
  • GOL Sport dobbert rond in de vierde klasse A op zondag. Alles op de naderende nacompetitie.
  • LSVV’70 zal na de 4-1 nederlaag tegen Oegstgeest, zich moeten gaan richten op de nacompetitie. Echter ook voor die plek is een winstpartij noodzakelijk. Wellicht as zaterdag op eigen grond tegen Zwammerdam.
  • In dezelfde klasse verraste Lugdunum het goed spelende Kouderkerk met 4-2. Plaats 10 is daarom weer in zicht, al zal het as zaterdag lastig gaan worden tegen titelkandidaat Kagia.
  • En ja ook de Topklasse kent een sensationeel verloop. Rijnsburgse Boys won afgelopen zaterdag met maar liefst 7-2 tegen Spakenburg. Raily Ignacio pakte zijn revanche tegen de club waar hij vorig seizoen werd weggestuurd. De spits scoorde liefst 6 van de 7 goals!
  • Op woensdag 14 mei 2014 wordt Lugdunum 95 jaar oud, dit wil de club natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom is er besloten dat op zaterdag 17 mei 2014 een reünie zal worden gehouden. De reünie is voor: – Bestuursleden – Ereleden – Leden van verdienste – Oud bestuursleden, – Oud commissie leden – Oud spelers, geboren voor 1980.
  • Reeds vertrokken of aanstaande vertrekken in regionale voorzitterswereld: Alex Neuteboom (Leidsche Boys), Dick Barnhoorn (GHC), Houssin Bezzai (FC Boshuizen) en Huub de Veld (UVS).
  • Vrijdag 18 april aanstaande is het weer zover. Dan is er weer een Veiling-/feestavond bij vv GHC. Met ook dit jaar weer schitterende kavels. Tevens een loterij met mooie prijzen.Aanvang is om 20.00 uur.Is uw nieuwsgierigheid gewekt en wilt u meer weten van deze avond? Zie website GHC.Tot ziens op de 18e?
  • ARC won de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen LRC met 0-1. Door deze overwinning is ARC op doelsaldo koploper in de 3e periodetitel met de Leerdammers als volger.
  • Net als de zaterdagtak van Voorschoten’97 heeft de zondagtak het ook erg zwaar dit seizoen. In de 2e klasse C zullen alleen winstpartijen nog gaan tellen. GDA is aanstaande zondag de tegenstander.
  • Bij Lugdunum was de nood zaterdag ernstig hoog. Onder meer moest Harm de Vos (50) worden opgetrommeld, hij viel in. Trainer Hennie de Klerk had zijn voetbalschoenen voor de zekerheid meegenomen in zijn kofferbak. Daar bleven ze overigens wel liggen.
  • Evert Bauman van Sportlust’46 gaat spelen voor Alphense Boys. Enrico Geus komt over van Stompwijk’92. Ook hij verkiest de eersteklasser op zondag.
Remco Mentink
Remco Mentink
Verslaggever en PR sinds 2013. Ook verslaggever RTV Katwijk. Leidenaar met tevens roots in Katwijk. Aanstekelijk enthousiasme, remco@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read