dinsdag, april 23, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenLopend Vuurtje (aflevering 13, 16 april 2014)

Lopend Vuurtje (aflevering 13, 16 april 2014)

-

MOBILE_LOGOOp regelmatige basis zal onze redactie voor de lezer gaan grasduinen naar nieuwtjes van onze regionale clubs. Trekt het uw aandacht dan is de website van de desbetreffende club uiteraard te bezoeken voor eventueel meer informatie. Er gebeurt van alles op en langs de velden in de regio. Soms zijn het serieuze kwesties, dan weer zaken met een knipoog. Andermaal een rubriek om op de hoogte te blijven van de clubs uit de regio 071.

  • Quick Boys leek het nog even echt spannend te gaan maken in de hoofdklasse. Even voor tijd stonden de Katwijkers op 2-3 bij Sparta Nijkerk. Toch werd het nog 3-3. Wordt het nacompetitie of gaan de Nijkerkers alsnog in de fout tegen bijvoorbeeld DOVO of Ajax (am)?
  • LSVV’70 behaalde op wilskracht een zege! Zwammerdam werd met 2-1 verslagen. Het was de eerste driepunter van de manschappen van Wim Mugge in 2014.
  • Gevraagd: teamleiders en spelleiders sportweekend 2014. Op vrijdag 30 en zaterdag 31 mei staat het fantastische sportweekend weer op het programma bij vv Koudekerk. Interesse? Via: activiteiten-commissie@outlook.com
  • UVS zaterdag heeft het na 1 week aan kop al niet meer zelf in eigen handen. De ploeg van Charl van Goozen liet het liggen bij Woubrugge, terwijl Leidsche Boys voorbij ging aan Hazerswoudse Boys.
  • Voetbalvereniging RKSV DOSR organiseert een Panna Knock Out tijdens de Nationale Sport Week 2014, van 19 tot en met 26 april. Zie website DOSR.
  • Een fantastisch deelnemersveld op maandag 21 april met betaald voetbalclubs uit binnen- en buitenland met als topper AC Milan. Deze 10e versie bij Voorschoten’97 belooft een klapper te worden en mag je niet missen. Let wel het gaat hier om de D-junioren! Interessant om een kijkje te gaan nemen tussen het eten van eieren door. Zie de website van Voorschoten’97 voor de tijden.
  • Dinsdag 22 april as wordt de inhaalwedstrijd tussen Lugdunum en Oegstgeest gespeeld. Plaats van handeling: Sportpark De Kikkerpolder. Aanvang: 20.00 uur.
  • In Duitsland is er net als in Nederland een gebrek aan jeugdtrainers. Daar hebben ze een volgende oplossing gevonden. De Duitse voetbalbond werkt sinds dit jaar nauw samen met middelbare scholen. 50 scholen zijn er geselecteerd, waar leerlingen een opleiding kunnen volgen voor pupillencoach. Dit zou in Nederland toch ook niet misstaan?!
  • Maandag 24 maart 2014 j.l. heeft voorzitter Alex Neuteboom, de overige bestuursleden van de v.v. Leidsche Boys te kennen gegeven per direct zijn voorzittersfunctie te beëindigen. Op donderdag 22 mei 2014 zal er een ledenvergadering plaatsvinden en een nieuwe voorzitter gekozen moeten worden. Indien u de functie als voorzitter wilt bekleden kunt u dit tot uiterlijk 15 mei 2014 kenbaar maken middels het contactformulier op de website van Leidsche Boys.
  • Gele kaarten, die worden ‘gegeven’ op paaszaterdag en paasmaandag en leiden tot een uitsluiting, worden vanaf dinsdag na Pasen door het systeem verwerkt. De straf gaat dan na twee werkdagen in. Wordt de registratie op dinsdag verwerkt dan gaat de straf dus op donderdag in, etc. Ter verduidelijking: Na het ontvangen van een gele kaart op paaszaterdag, die leidt tot een uitsluiting, is de betreffende speler op paasmaandag nog speelgerechtigd.
  • Begin maart werd het duel tussen Koudekerk en Roodenburg gespeeld. Even werd het onvriendelijk en dat leverde over en weer een rode kaart op. De rapporteur van dienst maakte rapport op: gevolg is dat beide teams een punt in mindering krijgen van de KNVB onder het mom van wanordelijkheden.
  • Er zijn inmiddels al vijf bussen vol met supporters van FC Rijnvogels, dit voor de kampioenswedstrijd tegen het Voorburgse Forum Sport. Bij winst zijn de Katwijkers eindelijk Hoofdklasser!
  • Om nog maar even in Katwijk te blijven. De plaatselijke vv Katwijk staat op de drempel van degradatie. Een bittere pil na respectievelijk een vierde, derde en eerste plaats in de eerste drie jaren van de Topklasse.
  • Sportpark De Roodemolen was vorig seizoen het decor van een waar feest. Ter Leede werd kampioen en ging de Topklasse in. Teyelingen promoveerde naar de tweede klasse. Een jaar later is het avontuur al weer over. Beide clubs dalen weer af.
  • Dan nog maar even de o zo spannende 1ste klasse B: de derby GHC-RCL eindigde in 1-1. De Leiderdorpers leken de winst binnen te hebben, maar kregen pal voor tijd een zeer dure goal om de oren. RCL gaat zaterdag naar nr. 2 Swift en GHC naar Rijswijk waar Haaglandia/Winston de tegenstander is.
  • Voorschoten’97 (zaterdag) speelde ook met 1-1 gelijk tegen Nootdorp. Komende zaterdag wordt er op sportpark Adegeest tegen BVCB gespeeld, die ploeg heeft de punten nog harder nodig. Een heus degradatieduel.
  • Vrijdag 18 april aanstaande is het weer zover. Dan is er weer een Veiling-/feestavond bij vv GHC. Aanvang 20.00 uur. Details in een op onze website geplaatst item.
  • Dan nog even de zondagtak: in de topklasse heeft VVSB wederom gewonnen. De club van stand HBS werd met 2-3 verslagen. Een tweede plaats lijkt in de maak. In de eerste drie seizoenen eindigden de paars-gelen respectievelijk als elfde (2x) en negende. Chapeau voor de mannen van Wilfred van Leeuwen.
  • FC Boshuizen haalde zowaar weer een puntje, nummer acht van het seizoen. Bij Westlandia werd het 3-3. Komt er nog en tweede zege ondanks de degradatie die al ruimschoots zeker is?
  • UVS zondag lijkt de 3e periodetitel te gaan binnenhalen, bij CVV Zwervers werd met 0-3 gewonnen. Een knap staaltje veerkracht ondanks de aanstaande leegloop en de verkassing naar de zaterdag.
  • ROAC uit Rijpwetering heeft geen goede zaken gedaan in de strijd om de 3e periode. Tegen nummer laatst Teylingen werd het 1-1. Toch mag men trots zijn in Rijpwetering. Zes duels op rij werden niet verloren en er liggen nog kansen voor de derde periode en de huidige vierde plaats is zeer verdienstelijk.
  • Het zal je maar gebeuren. De groei van de club wordt belemmerd door een tekort aan kleedkamers. Waar? Bij Docos.
  • Mark Scholte is de nieuwe voorzitter Voetbal Technische Commissie bij Kagia. Scholte is in het bestuur per direct benoemd en neemt daarmee de opengevallen functie in het bestuur in na het vertrek van Fred Mens.
  • Het bestuur van Koudekerk deelt mee dat Ludo Goudkuil heeft besloten om op de algemene ledenvergadering van september 2014 zich niet herkiesbaar te stellen als voorzitter.
  • Ronald Mink heeft een keuze gemaakt en verlaat UVS. De middenvelder speelt volgende seizoen voor RCL.
  • Weer een verschuiving naar de zaterdag? Op woensdag 23 en vrijdag 25 april houden NSV ’46 en Nieuwkoop een buitengewone ledenvergadering waarin beslist gaat worden of er prestatievoetbal op zaterdag gespeeld gaat worden in plaats van zondag.
  • Na dit seizoen stappen verenigingen als Nieuwenhoorn (hoofdklasse), Neptunus-Schiebroek en zoals bekend UVS (beiden eerste klasse) over naar het zaterdagvoetbal. Volgens de KNVB kampt zeventig procent van de clubs met het probleem dat aanwas niet meer op zondag wil voetballen. De voetbalbond geeft clubs tot 1 mei de kans om over te stappen naar de zaterdag.
  • Alphense Boys, Alphen, Bernardus en Floreant hebben geen plannen om over te stappen naar het zaterdagvoetbal. ,,Wij blijven gewoon op zondag spelen en gaan ook geen extra zaterdagteam introduceren”, aldus Alphense Boys-voorzitter Bob Valkenburg. Alphen zegt dat zaterdagvoetbal er niet inzit omdat er onvoldoende velden beschikbaar zijn voor seniorenvoetbal op zaterdag.
Remco Mentink
Remco Mentink
Verslaggever en PR sinds 2013. Ook verslaggever RTV Katwijk. Leidenaar met tevens roots in Katwijk. Aanstekelijk enthousiasme, remco@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read