donderdag, april 25, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenLopend Vuurtje( aflevering 14, 23 april 2014)

Lopend Vuurtje( aflevering 14, 23 april 2014)

-

MOBILE_LOGOOp regelmatige basis zal onze redactie voor de lezer gaan grasduinen naar nieuwtjes van onze regionale clubs. Trekt het uw aandacht dan is de website van de desbetreffende club uiteraard te bezoeken voor eventueel meer informatie. Er gebeurt van alles op en langs de velden in de regio. Soms zijn het serieuze kwesties, dan weer zaken met een knipoog. Andermaal een rubriek om op de hoogte te blijven van de clubs uit de regio 071.

  • Het is FC Rijnvogels dan gelukt! Zij spelend volgend seizoen in de hoofdklasse en zijn kampioen van de 1ste klasse B geworden! Ook daar blijft Leidenamateurvoetbal hen volgen! De Katwijkers hebben na vierentwintig speldagen de meeste punten van alle eersteklassers in Nederland.
  • Leidsche Boys (zaterdag) leek dit seizoen de ploeg die de stap naar de 3e klasse zou gaan maken. Het was echter vv Leiden op 2e paasdag dat de mannen aan de Vliet uit hun droom lijkt te halen. VV Leiden pakte de zege met 1-2. ,,Maar het is nog niet over. Als wij van VV Leiden kunnen verliezen, kan VVSB ook van UVS winnen”, aldus Tim de Cler.
  • De hoofdklasse A op zaterdag zou volgend seizoen zomaar eens een hele mooie kunnen worden. We noemen maar eens wat ploegen die van de partij zouden kunnen zijn: Katwijk, Quick Boys, Noordwijk, FC Rijnvogels en Ter Leede.
  • Maar ook de zaterdag 3e klasse is volgend seizoen mogelijkerwijs geen misselijke voor de echte Leidenaar: UVS, Leidsche Boys, Lugdunum, LSVV’70, Docos en Roodenburg.
  • Betalen voor een wedstrijd? Moet dit nu? Ons antwoord is ja, want de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar de jeugd. Van deze gelden wordt bijvoorbeeld het kerstontbijt betaald of worden andere activiteiten gedaan. Dit vermeld Roodenburg op hun website. Uiteraard geldt dit voor velen clubs. Dus mensen koop een kaartje!
  • Valken’68 lijkt het stokje van FC Rijnvogels in de eerste klasse als gemeente Katwijk-club te gaan overnemen. Het kampioenschap is erg dichtbij in de 2e klasse C! Na een 0-2 achterstand werd met 3-2 gewonnen van staartploeg DSVP, terwijl HVC’10 zich verslikte.
  • De zondagtak van UVS draait als een tierelier. Dit keer werd Kocatepe met 6-1 opgerold. Een nacompetitieplek is zeer waarschijnlijk. En juist nu gaat de stekker eruit. Wrang.
  • Waarom LSVV’70 vindt dat Lugdunum de nacompetitie moet spelen: Lugdunum bezit meer kwaliteit als je kijkt naar de onderlinge verhoudingen. LSVV’70 werd dit seizoen twee keer van de mat geveegd. 7-1 en 3-1… Over twee duels bij elkaar opgeteld dus een uitslag van 10-2! Voor alle duidelijkheid….dit komt uit de pen van LSVV’70 zelf.
  • Een macaber verloop in 3A op Paasmaandag bij DOSR- Stompwijk’92. De ploeg van scheidend coach Ron de Roode ging met 3-5 aan de leiding, maar kort voor tijd prikte DOSR nog even drie keer raak: 6-5.
  • Op zondag 1 juni, is er voor de 27ste maal een sponsor toernooi bij GHC! Inschrijven kan tot 1 mei 2014 voor de prestatieve of recreatieve poule via: prcommissie@vv-ghc.nl of Marjon Lammers 06-51415745.
  • Het verschil naar koploper GVVV is maar 2 punten voor Rijnsburgse Boys. Alles lijkt nog te kunnen in de Topklasse met 2 wedstrijden voor de boeg. Zeker als u weet dat de Rijnsburgers op 3 mei uit spelen tegen de Veenendalers. HHC, Spakenburg en IJsselmeervogels kunnen ook nog kampioen worden. Bizar slot.
  • Richard Guffens, ex-speler van GHC, blijft bij Noordwijk. Na veel blessureleed geeft de spits het nog niet op. ,,Al scheur ik beide benen af, ik wil nog steeds voor het topniveau gaan in het amateurvoetbal. Ik ben bereid risico’s te nemen.”
  • Multi-functionele aanvaller erbij voor FC Rijnvogels! Zijn naam is Jeffrey Beukenholdt. Hij laat VELO uit Wateringen achter zich en heeft voor de Katwijkse kampioen gekozen.
  • DWO ging zichzelf te buiten bij DoCoS en verziekte het Paasfeest voor zichzelf. Liefst vier Zoetermeerders kregen de rode kaart. Geel had nog gekund met deze dagen, dit was echter te gortig. DoCoS won met 3-1 en vergrootte daarmee de titelkansen van Kagia.
  • ‘Hansie Hansie’ won met ‘zijn’ JVC Cuijk met 4-2 van VVSB. Sinds lange tijd weer een nederlaag voor de mannen van Wilfred van Leeuwen. AFC werd zodoende kampioen tot groot genoegen van onder meer Jack van Gelder.
  • Otman Mouhyieddine verlaat GOL Sport en gaat spelen voor Ter Leede. De blikvanger van de Leidse ploeg speelde vorig seizoen nog bij Alphense Boys.
  • Leon van den Berg verlaat Alphense Boys en gaat spelen voor Xerxes/ DZB. Ploeggenoot Jahmill Flu vertrekt naar Magreb’90, de waarschijnlijke kampioen in 1B op zondag.
  • Trainer Marco van Rijn van Alphense Boys heeft in VOB een nieuwe club in Rotterdam.
  • In de strijd tegen degradatie wordt alles door Lugdunum en LSVV 70 uit de kast gehaald. LSVV heeft “wulpse studentes beschikbaar voor de spelers van Oegstgeest” en “Lugdunum geeft kratten bier weg”, zo werd in de wandelgangen gesproken in de Kikkerpolder voorafgaand aan het inhaalduel van dinsdagavond j.l. Lugdunum won van Oegstgeest. Gaat het biertje voor de vrouwtjes?
  • Stel snel een team samen en meld je aan. Let wel even goed op de leeftijdscategorie, de oudste telt. Je hoeft niet op voetbal te zitten. Wat? Complex s.v. Alkmania, zaterdag 26 april 2014. Voor wie: voor alle jongens en meisjes tussen 8 en 15 jaar. Tijdstip: van 09.00 tot 16.00 uur. Zie voor meer informatie de website van Alkmania.
  • John Blokker kan zijn drukke werkzaamheden niet meer combineren met de bestuursfunctie Voetbaltechnische Zaken bij RCL en legt zijn functie neer.
  • Opmerkelijke opmars van Foreholte in 2C op zondag. De laatste vier duels werden in winst omgezet. De Voorhouters zijn al vijf wedstrijden op rij ongeslagen.
  • Wanneer TAVV de tweede positie vast kan houden in de derde periode dan zullen de Ter Aarders de nacompetitie in gaan voor een plek in de eerste klasse.
Remco Mentink
Remco Mentink
Verslaggever en PR sinds 2013. Ook verslaggever RTV Katwijk. Leidenaar met tevens roots in Katwijk. Aanstekelijk enthousiasme, remco@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read