logo 60 bij 60Op regelmatige basis zal onze redactie voor de lezer gaan grasduinen naar nieuwtjes van onze regionale clubs. Trekt het uw aandacht dan is de website van de desbetreffende club uiteraard te bezoeken voor eventueel meer informatie. Dit keer met feestfestiviteiten, transfers, nacompetitienieuws en…nog veel meer!

 • Woensdag 14 mei, vandaag dus, bestaat LVV Lugdunum 95 jaar. Om dit te vieren wil de club (oud)-leden van harte uitnodigen om de reünie bij te wonen. De reünie wordt gehouden op zaterdag 17 mei 2014 van 17.00 uur tot 20.00 uur in het clubhuis.
 • Roodenburg heeft de nacompetitie behaald, maar weet nog steeds niet zeker welke periodetitel wordt overgenomen. Dit heeft alles te maken met de drieluik om de titel tussen Kagia, SEV en DWO. Na het resultaat van gisteravond, SEV versus Kagia (1-0) lijkt de ploeg van Patrick Heijmans het op te moeten gaan nemen tegen Zestienhoven of Berkel. Dat zou kunnen zijn vanaf dinsdag 20 mei of zaterdag 24 mei. Wordt vervolgd.
 • UVS zal aankomend seizoen in een sterk regionale 3e klasse gaan uitkomen. De reiskosten zullen in ieder geval grotendeels worden bespaard, met tegenstanders als: DoCoS, LSVV’70, Oegstgeest en Kouderkerk. Daarnaast bestaat de kans dat Roodenburg (periodekampioen) en Lugdunum (nacompetitie voor lijfsbehoud) ook tegenstander kunnen worden van UVS. En mocht Kagia het niet redden in de nacompetitie dan is Lisserbroek ook bepaald het land niet uit. En wie weet VVSB, Leidsche Boys of Woubrugge er nog bij?
 • Zomeravondcompetitie gaat van start! Dinsdag 13 mei start de zomeravondcompetitie. In totaal spelen 14 teams in deze competitie. De verenigingen ASW, DSVP, Koudekerk, Lugdunum, SJZ, Simeko, VCS en Woubrugge spelen met één of meerdere teams aan deze recreatieve competitie mee. Wij wensen de teams veel succes en vooral veel plezier toe.
 • Er zijn zaalvoetbal plannen bij Feyenoord in de onderbouw.Net als AFC Ajax en PSV wil Feyenoord in gesprek met andere verenigingen over zaalvoetbal in de onderbouw. Op 21 mei a.s. zijn bestuurders en trainers uit West II welkom bij een demo met twee F-pupillen teams van Feyenoord. Deze meeting vindt plaats in het Indoor Topsportcentrum naast De Kuip. De ontvangst is vanaf 14.30 uur,waarna de spelertjes van de Rotterdamse club om 15.00 uur met zaalvoetbal aan de slag gaan. Om 16.00 uur start er een discussie met de aanwezige bestuurders en trainers over veld- en zaalvoetbal. Opmerkelijk is dat van de Braziliaanse selectie voor het komende WK in Brazilië een groot aantal spelers zijn begonnen als zaalvoetballer. Neymar (Barcelona) is een van deze spelers. Ook in Nederland vinden steeds meer trainers dat zaalvoetbal en veldvoetbal elkaar kunnen versterken.
 • Tja we blijven het toch nog maar een keer melden, zijn naam is uiteenlopende media dagenlang rond gegaan…..Wim Mugge! Wim neemt op een fantastische manier afscheid als trainer van LSVV’70. Zijn ploeg blijft derdeklasser en de veldheer neemt na 24 jaar (!!) trouwe dienst afscheid van LSVV’70
 • Vrijdagavond 16 mei a.s. wordt er op de (halve) velden van Lugdunum het KNVB 7 tegen 7 Vrouwen 35+ toernooi gehouden, waar ook een vrouwenteam (Judith, Marieke, Froukje) van Lugdunum aan meedoet. Aanvang is 20.00 uur en einde ca. 22.20 uur en na afloop nog een gezellig hapje en drankje met muziek. Kom dus allemaal de dames aanmoedigen.
 • Overige deelnemende teams zijn Rijnsburgse Boys, VEP, Alkmania en FC Rijnvogels.
 • Sven Boonstoppel gaat niet naar FC Rijnvogels. Het jonge talent heeft besloten te blijven bij zijn huidige club Valken’68, de kersverse eersteklasser.
 • SJZ zondag moet nog flink aan de bak na de remise (1-1) tegen Van Nispen. 18 mei staat SJZ – NOC Kralingen om 14.30 uur op het programma. De week daarop is de return. De winnaar daarvan speelt op 1 juni tegen de winnaar van UDO/Blijdorp en met Pinksteren volgt de ontknoping.
 • Katwijk kan zijn borst nat gaan maken voor een aantal krakers aankomend seizoen in de Hoofdklasse A. Het kan zomaar zijn dat naast vv Katwijk, FC Rijnvogels en Ter Leede ook Quick Boys (nacompetitie/promotie) en Noordwijk (nacompetitie/degradatie) en het Alphense ARC (nacompetitie/promotie) het plaatje compleet gaan maken. De Katwijkse burgermeester lijkt geen bezwaren te hebben tegen de derby’s in zijn gemeente.
 • GHC denkt aan iedereen, dus ook aan zijn sponsors. Zondag 1 juni is er een sponsortoernooi en inmiddels hebben zich al 23 teams aangemeld.
 • Nog even enhet WK voetbal in Brazilië gaat van start. Wat is nu een WK zonder een WK poule! Wie is de beste voetbalkenner van Kagia? En wie wint hiermee een leuk geldbedrag? Vanaf NU kun je meedoen met de Kagia WK voetbalpoule. Meer info? Check de website van de club uit Lisserbroek.
 • Verder nog even de herinnering aan het Bep Botermans Toernooi, dat aanstaande zondag 18 mei 2014 bij Lugdunum op halve velden 7 tegen 7 wordt gespeeld. Aanmelden kan nog via de website www.lugdunum.nl tot en met woensdag 14 mei aanstaande. Indien je zelf geen team op de been kunt brengen en jij of teamgenoten willen toch meedoen, laat het dan Dick Bakker van Lugdunum weten, want er zijn ook teams die spelers tekort komen.
 • RCL wist de nacompetitie helaas niet te ontlopen. Zij spelen op zaterdag 17 mei thuis tegen Spirit en zullen de week daarop afreizen naar Ouderkerk a/d IJssel voor de return. Bij winst wordt er eerst thuis gespeeld tegen de winnaar van Be Fair-Bolnes op 31 mei. De return daarvan is vervolgens een week later.
 • Weer een feestje voor FC Rijnvogels? Het kan zomaar weer gebeuren. Onder 23 speelt op 15 mei de finale op sportpark Crayenoord (HBS) tegen HBS uit Den Haag.
 • Op 7 juni is er een sportgala bij Roodenburg. Op deze avond, die om 20.30 uur aanvangt, zal de speler van het jaar worden gekozen vanuit de club.
 • VV Kouderkerk meldt het volgende op hun website: Het bestuur heeft gebruik gemaakt van de bevoegdheid om een bestuursreglement vast te stellen (op basis van artikel 21 lid 6 van het Huishoudelijk reglement (2013). Dit nieuwe reglement gaat over externe scouting: Gelet op de externe scouting volgt VV Koudekerk de verplichte richtlijnen die door de KNVB zijn opgesteld t.a.v. andere amateurclubs NIET. VV Koudekerk heeft het convenant tegen externe scouting door amateurverenigingen getekend en werkt dus niet mee aan verzoeken door andere amateurverenigingen om daar tijdens het seizoen al mee te mogen trainen.
 • Een ieder die op welke wijze dan ook vrijwilligerswerk doet voor vv Oegstgeest, wordt uitgenodigd voor de Vrijwilligersavond! Er wordt gezorgd voor een drankje, BBQ en live muziek. Ook zal op deze avond afscheid worden genomen van voorzitter Alex Strating. Wanneer? Op 7 juni 2014, aanvang 20.30 uur.
 • Phil Verstraaten , voorzitter van Lugdunum, vist volgens het Leidsch Dagblad naar spelers. Bij Leidsche Boys zaterdag had hij beet, de karpers van Docos zondag lieten het aas ongeroerd.
 • J.l. zondag was de clash tussen ASC en UDO. De rood-zwarte kampioenskandidaat liet twee punten liggen en daardoor werd rechtstreekse promotie verspeeld. Opvallend: de ploeg van Raymond Noordam mikte de bal tweemaal op de door UDO-aanhang geel-zwart geverfde ASC-doelpalen. En op de tribune: ,,Kerel, ik geloof dat we sinds twintig jaar weer een volle zittribune hebben.” De kans is overigens nog steeds aanwezig dat de plaatsgenoten volgend seizoen samen uitkomen in de vierde- dan wel derde klasse.
 • Football Factory heeft een nieuwe website. Nog niet geheel af, maar het begint er op te lijken.
 • Kim Theil gaat niet van Voorschoten’97 naar GHC, maar hij heeft gekozen voor de Wassenaarse vierdeklasser Blauw Zwart.
 • Martijn Hogenboom verlaat DOSR en gaat het proberen bij de zondagtak van VVSB.
 • Jordi van Wetten maakt volgend seizoen geen deel meer uit van de A-selectie van het uitgespeelde Hazerswoudse Boys. De topscorer van de vierdeklasser gaat werken op zaterdag en kan dat niet langer combineren met voetballen op zaterdagmiddag.Leo de Ruiter blijft tot november bij Hazerswoudse Boys. Daarna vertrekt de doelpuntenmachine voor een half jaar naar de Verenigde Staten. Raymond Platteel sluit zijn voetbalcarrière na dit seizoen officieel af. Manfred van den Bosch weet zich verzekerd van één versterking van buiten de club: doelman Jorn van Dijk (Meerburg).
 • Volgend seizoen speelt Prince Addai opnieuw voor ARC. De verdediger was maandenlang in gesprek met de Racing over contractverlenging. Met Jayson Trommel lopen de onderhandelingen nog. Hij is de laatste A-selectiespeler.Mo Balidou, Dennis van der Kraan, Gert Labots (Sportlust ’46), Sergio Ommel en Richard Zijderveld (Koudekerk) verlaten ARC. Daar staan aanwinsten Marlin Bot (Argon), Robbie Nagtegaal (Alphen), Randy Verwoerd (TAVV) en Houssain Zeryouh (DSO) tegenover.
 • Komende zaterdag vindt na een paar jaar te zijn weggeweest weer het traditionele Kooicup-toernooi plaats bij Roodenburg. 24 teams, verdeeld over 5 poules doen er dit jaar mee. Er zijn poules voor de E1, E2, E3, F1 en F2. Het toernooi begint om 9.30 en duurt tot ongeveer 13.30 uur. Deelnemend clubs zijn o.a. Lugdunum, UVS, GHC, Docos, UDO, Gol Sport, FC Boshuizen, ASC, Gouda, Pernis en Roodenburg.
 • Vorige week somde onze redactie al een reeks clubs op die klaar zijn voor dit seizoen. Daar kwamen na dit weekend bij: GHC, Voorschoten’97 (za), LSVV’70, Hazerswoudse Boys, Alphense Boys, Voorschoten’97 (zo, gedegradeerd), Meerburg, Alkmania en Kickers’69 (promotie, van harte!)
 • Volgende week weer een nieuw Lopend Vuurtje. Heeft u of uw club nieuws van importantie? Deel het gerust met redactie@leidenamateurvoetbal.nl