logo 60 bij 60Op regelmatige basis zal onze redactie voor de lezer gaan grasduinen naar nieuwtjes van onze regionale clubs. Trekt het uw aandacht dan is de website van de desbetreffende club uiteraard te bezoeken voor eventueel meer informatie. Dit keer met feestfestiviteiten, wetenswaardigheden, nacompetitienieuws en…nog veel meer! Volgende week het laatste Lopend Vuurtje van het seizoen 2013/2014 en dan op naar meer vuur in het nieuwe seizoen.

 • I.v.m. een groot internationaal toernooi bij de v.v. Zestienhoven is in onderling overleg afgesproken dat de wedstrijd tegen Roodenburg wordt omgezet. Dit betekent dat Roodenburg zaterdag aanstaande thuis speelt om 14.30. De return volgt komende dinsdag, dan dus uiteraard in Zestienhoven.
 • In het seizoen 2013-2014 was de Cup er weer. En dan hebben we het over het toernooi om de Kooicup. Een van de oudsten jeugdvoetbaltoernooien van Leiden en omstreken. Een toernooi bij Roodenburg, waaraan menig Leidenaar heeft deelgenomen en goede herinneringen aan over hield. Roodenburg E 1, ASC E3, Docos E6, Gouda F1 en ASC F3 waren de gelukkige winnaars in hun poule.
 • Beweeeg! organiseert op zaterdag 24 mei, tussen 12:00 uur en 16:00 uur een Open Dag. Geïnteresseerden kunnen kennis maken met het centrum waar zorg, bewegen en sport centraal staat. Voorafgaand aan de Open Dag zal sportwethouder Herbert Zilverentant de officiële opening verrichten. Dit zal hij samen doen met ex-profvoetballer John de Wolf en ADO FC trainer Henk Fraser. Voor Zilverentant is dit zijn laatste handeling als wethouder. Beweeeg! is gevestigd aan de Simon Smitweg 6 (achter het Rijnland Ziekenhuis, tegenover de SEH) in Leiderdorp. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.beweeeg.nl.
 • We melden het nog maar eens: zondag 1 juni a.s., het 27ste sponsortoernooi v.v. GHC. Met maar liefst 23[!] sponsorteams zal er gevoetbald worden om de diverse prijzen. De dag begint om 10.30 uur.
 • Quick Boys behaalde een benauwde maar o zo belangrijke zege binnen! Bij DVS’33 won men met 0-1. De eerste horde is genomen. Nu wacht Ajax (am) en daar zal van gewonnen moeten worden. Enkel dan is het vervolgens Quick Boys- Noordwijk en vice versa. En dat is nog ‘slechts’ de halve finale. Katwijkse winst is nodig omdat Ajax namelijk dinsdagavond j.l. met ruime cijfers van het nu reeds uitgeschakelde DVS’33.
 • De reservespelers van ASC 1 moesten tijdens de wedstrijd in de nacompetitie tussen de Oegstgeestenaren en Dilettant bij de les blijven. ASC heeft een scorebord, waarbij na een gescoord doelpunt de cijferborden dienen te worden verwisseld. Omdat het scorebord naast de dug-out staat, is deze taak weggelegd voor de reserves. Maar liefst zevenmaal (het werd 6-1 voor ASC) moest er zondagmiddag na de brilstand een bordje worden verwisseld. Je blijft scherp als speler en doet op die manier een aardige warming up.
 • Aankomende zaterdag wederom een spannend dagje voor tal van clubs. We gaan er even snel doorheen. RCL speelde 3-3 gelijk tegen Spirit en zal a.s. zaterdag vol aan de bak moeten! Voordeel: er zijn een hoop belangrijke jongens terug. ARC lijkt voor een verrassing te gaan zorgen. De hoofdklasse lonkt, enkel DOVO (de nieuwe club van Hans Kraaij jr) moet nog worden verslagen. Sliedrecht werd thuis met 4-1 verslagen door de brigade van Frank Bloemheuvel. TAVV deed goede zaken tegen WV-HEDW (1-0). 24 mei staat de return gepland.
 • Warmunda is de nieuwste aanwinst voor de regionale voetbalwebsite Leidenamateurvoetbal.nl. Vanaf het nieuwe seizoen zullen de zaterdag-en zondagtak dus ook worden gevolgd. Een warm welkom aan de club uit Warmond. Welke club bonst als volgende op de deur?
 • Kagia mag na het verlies in de kampioensronde op eigen terrein aantreden tegen Zevenhoven. Eerst een tweeluik en dan eventueel Zestienhoven of Roodenburg. Bij Lugdunum is het alarm fase rood! Er werd thuis verloren van Siveo, komende zaterdag alles of niets!Voor Woubrugge lijkt het seizoen al voorbij. Verloren werd er met 0-2 tegen WDS. VVSB maakte daarentegen een stapje in de goede richting. Egelantier Boys werd met 3-1 geklopt. Leidsche Boys moet terugkomen van een achterstand opgelopen bij Perkouw (3-1). Voor meer info over deze wedstrijden, kijkt u bij de voorbeschouwing nacompetitie met als speeldata 22,24 en 25 mei op de homepage.
 • FC Rijnvogels onder 23 pakt de beker tegen HBS (zondagamateurs). Na een gelijke stand van 3-3, werd er na penalty’s gewonnen (3-1). In de halve finale werd er nog gezegevierd over Voorschoten’97 met 3-5.
 • Zondag 25 mei speelt Jimmy Leupe op 69 (!) jarige leeftijd zijn laatste officiële wedstrijd voor de veteranen van FC Rijnland 2.
 • Mo Balidou en Martijn Kok komen volgend seizoen uit voor Be Fair. Beide spelers verruilden Floreant uit Boskoop in 2013 voor het Alphense ARC. Balidou begon het seizoen als basisspeler (rechtsback), maar belandde op de bank en verliet uiteindelijk voortijdig de club. Kok werd nooit een vaste eerste elftalspeler. Balidou en Kok voetballen volgend seizoen samen met een andere oud-ARC’er: Patrick Vermeulen
 • Triest nieuws van voetbalvereniging Koudekerk. Het oudste lid, Ome Cok Hoogeveen, is deze week overleden. Ome Cok was lid van het eerste uur van de club en heeft zich jarenlang voor de club ingezet als vrijwilliger. Ome Cok kreeg daar zelfs diverse onderscheidingen voor, zoals de benoeming tot Ridder van Oranje Nassau en ook van de KNVB ontving hij de zilveren bondsspeld. Voor zijn verdiensten voor de vereniging werd Ome Cok benoemd tot Ere-Lid van v.v. Koudekerk. Met het overlijden van Ome Cok verliest v.v. Koudekerk weer een deel van haar historie en tevens een zeer fanatiek supporter van Koudekerk 1.
 • UVS zondag lijkt definitief klaar! De laatste ‘zondagwedstrijd’ zal aankomende donderdag worden gespeeld in Alkmaar bij AFC’34. UVS zal een 2-1 achterstand moeten goed maken. GOL Sport gaat de stap naar de 3e klasse maken. Ammerstol moet in Leiden een 6-1 achterstand werken. Die missie lijkt kansloos. SJZ moet nog aardig aan de bak. Zij gaan met een 4-3 overwinning op zak naar Rotterdam (NOC Kralingen). Voor meer info over deze wedstrijden, kijkt u bij dezelfde voorbeschouwing van de week terecht.
 • Altijd attent! Op 7 juni worden de vrijwilligers van vv Oegstgeest verwend. Vanaf 20.30uur kan men gebruiken maken van een hapje en drankje onder het genot van lekkere live muziek.
 • 28 mei is het vriendinnetjesdag op De Krom. Tijdens deze middag kunnen de voetbalsters hun vriendinnetjes meenemen om ze kennis te laten maken met v.v. Katwijk.
 • Op een zonovergoten zondag 18 mei organiseerde FC Bollenstreek voor de eerste keer het 7 tegen 7 toernooi. Na afloop van het toernooi was het team “HARD GRAS” de sterkste. Als hoofdprijs moeten ze volgend jaar dit toernooi organiseren. Warmunda was gastheer.
 • De eerste speler die zijn handtekening heeft gezet bij LSVV’70 is Jacky Driessen. De verdediger, die tevens op het middenveld uit de voeten kan, komt transfervrij over van DUNO uit Doorwerth. Ook de namen van Gerben Groenendijk en Jochem van der Graaf worden genoemd.
 • Sven Boonstoppel blijft verrassend genoeg Valken’68 trouw! En laat de hoofdklasse met FC Rijnvogels schieten. Duidelijk is dat het bij Valken’68 ook goed draaide dit jaar. Valken’68 1 werd kampioen en het 2e elftal pakte de dubbel.
 • Op vrijdag 30 mei organiseert de website Voetbal in de Bollenstreek een benefietwedstrijd voor het goede doel. Op sportpark de Kooltuin, de thuishaven van FC Rijnvogels, neemt een verkozen Elftal van het Jaar het op tegen een team van All Stars. Het spektakel begint om 19.30 uur. De opbrengst komt ten goede aan het Willem Alexander Kinderfonds (in het LUMC) en Stichting Juul. Beide zetten zich in voor kinderziektes en kinderkanker in het bijzonder. RTV Katwijk zal hier live verslag van doen. Te beluisteren via (106.8FM Ziggo digitaal tv-kanaal 41) en via www.sport.rtvkatwijk.nl.
 • Joep van Tulder keert Koudekerk de rug toe en zoekt zijn heil bij VV Oegstgeest.
 • Het belooft een mooie dag te worden. Volgende week donderdag op De Kikkerpolder. Op Hemelsvaartsdag, donderdag 29 mei, vindt het LSVV 7×7 Toernooi plaats. Lekker op halve veldjes aanrommelen met een bal en wat vrienden om je heen. Komende week meer info hierover op de website van LSVV, voor nu enkel het bericht dat het toernooi vol zit. Liefst twaalf teams gaan met elkaar de strijd aan…
 • Sipan Khalid verlaat de groen-witte zijde van de Kikkerpolder, ofwel Lugdunum, en gaat spelen voor Roodenburg.
 • U I T N O D I G I N G, HET AFSCHEID VAN EEN FENOMEEN, Zaterdag 14 juni 2014, Sportpark Kikkerpolder, WIM MUGGE: TRAINER LSVV’70 (1990 – 2014) 15.00 – 16.00: Wim Mugge All Stars – LSVV’70, aansluitend: 16.00 – 19.00: Receptie met programma vol eerbetoon aan Wim Mugge