featured_LAV_logoOnze redactie gaat bijna met vakantie. De laatste trainers blikken terug op het seizoen, alle transfers komen nog langs en het seizoen wordt afgesloten met ons derde Event. Daarvan volgen na 21 juni nog foto’s, een sfeerverslag en beelden op deze website. Voor nu het laatste Lopend Vuurtje van dit seizoen, een rubriek die ook zeker zal terugkeren in het seizoen 2014-2015.

 • Het is nu definitief. VV Noordwijk zal ook plaats gaan nemen in de Hoofdklasse (A). Na een zinderende return tegen Ajax (6-2) kwam het 1 doelpunt te kort, na de 6-1 uit nederlaag. Wanneer het dus even mee zit, staan er weer derby’s met Katwijk, Ter Leede en Quick Boys op de rol en ook FC Rijnvogels is dus in het nieuwe seizoen van de partij.
 • Het was weer genieten afgelopen weekend aan de Vliet bij GHC. Met een stralende zon waren afgelopen zaterdag eerst de kids aan de beurt, in het Marcel Straathof toernooi. De dag daarop volgend mochten de sponsoren een balletje trappen, met afsluitend een hapje en drankje. Prima georganiseerd en leuke meet and greet na het rollen van de bal.
 • Op sportpark de Kooltuin, de thuishaven van FC Rijnvogels, was het afgelopen vrijdag een groot feest. Voetbal in de Bollenstreek organiseerde voor het goede doel een benefiet wedstrijd. Een All Star team en het team van Voetbal in de Bollenstreek speelden een opbrengst van 5200 euro samen. Deze opbrengst komt ten goede aan stichting Juul en het Willem Alexander Kanker Fonds.
 • Vacature vervult bij vv Kouderkerk! Het bestuur is verheugd een kandidaat voorzitter te hebben gevonden voor de opvolging van Ludo Goudkuil. Zoals bekend heeft Goudkuil eerder aangegeven te willen stoppen met zijn voorzitterschap. Michel van Triest is bereid gevonden zich kandidaat te stellen als voorzitter.
 • Roodenburg heeft een druk dagje aankomende zaterdag: Er is een zeskamp voor de ouders/ broers/ zusters van de E en D jeugd en er is ‘s avonds een voetbalgala. De jeugd zal deze week nader worden geïnformeerd over de gang van zaken. Het is de bedoeling dat de kinderen tegen de ouders uitkomen in een zeskamp. Na de zeskamp is er een gezellig samenzijn.’s Avonds is er een groot voetbalgala ter afsluiting van het seizoen met de verkiezing Speler van het Jaar van de club uit Leiden-Noord. Maar er zijn deze avond veel meer nominaties en prijzen voor de diverse zaterdagteams. Teams met aanhang, supporters, sponsors, iedereen is uitgenodigd.
 • UDO dacht klaar te zijn met de nacompetitie en de derde klasse in te wandelen na de tweede zege op NOC Kralingen, maar de KNVB besloot anders. UDO speelt de komende wedstrijd in de tussenronde van de nacompetitie tegen de Ammerstolse Sportvereniging. Deze wedstrijd is vastgesteld op maandag 9 juni, tweede Pinksterdag om 14.00 uur. Er wordt gespeeld op het veld van BVCB, Sporthoekpad 1 in Bergschenhoek. Er moet een winnaar komen. Indien nodig wordt de wedstrijd verlengd en mogelijk beslist via strafschoppen. De winnaar van deze wedstrijd speelt op 15 juni tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Kethel Spaland en Taurus. Inzet is dan de laatste vrije plaats in de derde klasse.
 • Op donderdag 29 mei 2014 streden 14 teams op de Kikkerpolder om de 1e prijs op de 1e editie van het 7 x 7 toernooi van LSVV’70. Een toernooi waar voetbal en plezier centraal stonden. De 14 teams waren verdeeld over twee poules van zeven en lieten op de Kikkerpolder zien dat ze niet veel voor elkaar onder deden. De grote favoriet van het toernooi, Futsal, werd ook de uiteindelijke winnaar.
 • Piet van Duijn, onder meer voorheen trainer bij Quick Boys, Katwijk en Valken’68 wordt de nieuwe trainer van VVC uit Nieuw- Vennep.
 • ARC speelt ook volgend seizoen in de eerste klasse. De unieke kans om direct na een jaar weer terug te keren in de Hoofdklasse liet de Racing zaterdagmiddag onder uiterst sfeervolle omstandigheden liggen. Een nederlaag met een doelpunt verschil was zelfs voldoende tegen DOVO, maar het werd een nederlaag met twee goals negatief, de Veenendalers wonnen met 1-3 en blijven hoofdklasser. Hansie Hansie zal hier zeker erg blij mee zijn!
 • GHC-erelid Fer van Duuren is op 70 jarige leeftijd overleden. Fer was in de V.T.L.-periode lid van diverse commissies en is enkele jaren voorzitter geweest. Fer heeft bij de oprichting van V.C.L. (fusie tussen V.T.L. en V.N.L) een belangrijke bijdrage geleverd bij het bouwen van de toen geheel nieuwe kantine en bestuurskamer. Ook was Fer nauw betrokken bij de selectie van V.C.L. en is hij jaren lang hoofdsponsor van deze club geweest. In de Leidse voetbalwereld was Fer een bekend en graag gezien persoon.
 • Vacature! Voetbal Vereniging Woubrugge zoekt voor het seizoen 2014-2015 een enthousiaste, jeugdtrainer voor de C1. Wat biedt VVW? Een warme dorpsclub waar respect en normen en waarden hoog in het vaandel staan. Een nieuw technisch jeugdplan waar jij een belangrijk onderdeel van bent en de mogelijkheid krijgt om op kosten van de vereniging een jeugdtrainerscursus te volgen. Meer info: aadvanderlinde@ziggo.nl
 • Na het kampioenschap blijven de dames van DoCoS goed presteren! DoCoS MC1 meiden wonnen het toernooi en de Fair Play Cup bij International toernooi Brabant Girls Cup in Rosmalen.
 • Op maandag 9 juni staat het Frans de Jong toernooi op het programma bij UVS. Onder meer Barendrecht, DoCoS, SV Oegstgeest en SJZ doen mee. – Goed nieuws voor DoCoS, Lugdunum en GHC. De gemeente Leiden heeft namelijk besloten om de kunstgrasvelden, die over de datum zijn, eerder te vervangen dan gepland. De exacte data zijn nog niet bekend, maar het gejuich bij de Leidse clubs in deze was van verre te horen. Minder blessures op de Leidse velden!
 • Vooruitlopend op het overzicht met transfer binnen de regionale amateurvoetbalwereld enkele hete naalden: Mark van der Plas van Quick Boys naar Ter Leede, IVO Nolet van Voorschoten’97 zondag naar VV Leiden, Rachid Bouyazouan en Virgil Tjin A Sjoe van Haaglandia (za) naar Voorschoten’97. Ook Stephan de Kluyver stapt over naar sportpark Adegeest. Hij komt over van Rijnsburgse Boys. En ook Norvin Mercera speelt volgend seizoen in het groen en geel, hij komt over van DUNO.
 • Deze week in de Voetbal International de kop ‘Eersteklasser RCL verzet zich tegen actief scoutende amateurclubs.’ Bestuurslid Herman van Liere zegt onder meer: ,,Geen probleem als een BVO talenten scout, maar ik baal van actief scoutende amateurclubs. Alphense Boys en UVS zijn daar twee voorbeelden van.” RCL maakt om die reden ook deel uit van de werkgroep Stop Externe Scouting. Van Liere: ,,Veel verenigingen zijn er inmiddels bij aangesloten. Scouten hoort niet bij amateurvoetbal. In gesprek gaan is moeilijk, want het ligt allemaal heel gevoelig.”
 • Clark Seegers, in 2011 van UVS naar FC Twente gegaan, keert terug naar Ter Leede. Twee zware knieblessures en een illusie armer. ,,Mijn ouders hebben veel gemist van mij en ik miste mijn ouders ook heel erg. Bij Ter Leede wil ik het plezier terugvinden. De keerzijde van de medaille mag best beschreven worden.Betaald voetballer worden gaat niet over rozen en slechts weinig jeugdspelers slagen. Bron: Leidsch Dagblad d.d. 04 juni.
 • RCL degradeerde in het seizoen 1986/1987 uit de eerste klasse, om daar in 2011 pas in terug te keren. De Leiderdorpers werden vervolgens respectievelijk zesde en tiende en strijden nu voor lijfsbehoud in de nacompetitie. In de finale leidt SV Bolnes met 1-3. Zakt RCL weer weg na een bezoek in Ridderkerk of wordt het juist ‘De Bevrijding van Ridderkerk’?
 • Volgende week zaterdag, 14 juni, neemt Wim Mugge afscheid van LSVV’70. De langstzittende trainer wordt op De Kikkerpolder in de schijnwerpers geplaatst. Bent u ook getuige?
 • GOL Sport_resultaatGOL Sport B1 vertrok vandaag voor een lang weekend naar Istanbul. Deze reis als beloning voor hun mooie prestatie dit seizoen, namelijk het kampioenschap, werd mogelijk gemaakt door zelf gevonden sponsoren. B1-trainer Aydin Narin (oud selectie speler) wil op deze wijze de jongens verder vormen in het worden van een nog beter team om komend seizoen met deze jongens in de A1 ook te kunnen excelleren.
  Maar voor nu vooral genieten en veel lol maken in Istanbul, waar de jongens vele verrassingen staat te wachten.

 • Het vuurtje is nu even uit, maar zal in het seizoen 2014-2015 weer hevig oplaaien…