Ook de voorbije week hield onze redactie de velden en de keukens van de clubs weer in de gaten. Nieuwtjes van, over en vanuit de clubs op een rijtje. Dit keer weer een fors bulletin! Missen we desalniettemin nog wat? Is er meer recent nieuws over uw club te delen? Laat het gerust weten via [email protected]

• FC Rijnland had afgelopen weekend geen bekervoetbal, maar speelde competitie tegen Moordrecht. De Rijnlanders wonnen met 5-3 na een 5-1 ruststand. Was de 2e helft net even teveel voor de mannen van Ronald Mink na de festiviteiten voor het 25-jarig jubileum? U hoort het terug via onze homepage! Trainer Ronald Mink was aan het woord.
• En ja in dezelfde 4e klasse A moesten de Vlietbewoners met grote cijfers het onderspit delven. Ditmaal was Hillegersberg te sterk met 1-9 voor de zondagtak van Leidsche Boys. Ook hier meer over via onze homepage! Trainer Richard de Graaf gaf onder meer aan slechts één hart te hebben.
• U heeft het wellicht al gezien op onze homepage! Doe mee met onze TOTO! Het is heel simpel: u als voetbalkenner kan bij de juiste voorspellingen een bon ter waarde van 25 euro winnen en deze verzilveren bij Voetbaldirect! Genoeg mooie prijzen om uit te kiezen….durft u het aan?! Deelname is wekelijks gratis en voor niets.TOTO week 25 okt
• Via Sleutelstad.fm kunt een vooruitblik horen van Mark de Horn van Jeugdvoetbalopleiding.nl. De Horn spreekt over de activiteiten bij RCL op 23 oktober en bij FC Rijnvogels op 24 oktober. Altijd leuk, de jeugd is de toekomst! Over beide evenementen werd op onze website gesproken. Ga gerust naar ‘zoeken’ en tik ‘Jeugdvoetbaldag’ en je leest het terug!
• Oproep namens het bestuur van Valken’68 aan de leden: Hierbij nodigt het bestuur van Valken ’68 u uit, tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering, welke zal worden gehouden op vrijdag 31 oktober 2014.Deze vergadering zal plaatsvinden in het clubgebouw van Valken ’68 en begint om 20.00 uur.
• Mooie teksten op de website van LSVV’70! Uitzinnige taferelen j.l. zaterdag op het Wim Mugge Sportpark. Ruim vierduizend fans waren afgekomen op het treffen in de districtsbeker met tegenstander Sparta AV 1-0. Na afloop werd een groot feest gevierd. LSVV’70 plaatste zich voor het eerst in de geschiedenis voor de derde ronde van de districtsbeker. Er werd al openlijk gefilosofeerd over Europees voetbal. Tripjes naar FC Ibiza, Rimini Calcio, Marmaresspor en Spartak Siberië. Het zou zomaar eens volgend seizoen werkelijkheid kunnen worden. ‘Dit is iets wat onze club in extase kan brengen’, aldus voorzitter Alen Stjepanovic. ‘De club leeft volop, dat merk je aan alles. De bekerstrijd namen we nooit serieus, maar dit seizoen is dat anders. Met LSVV’70 naar De Kuip, Europa in. Stel je eens voor. De competitie is leuk en aardig, maar de beker is toch de kortste weg naar Europa. We beraden ons momenteel of we onze doelstelling moeten wijzigen. Dat we de competitie laten voor wat het is, en ons vol op het Bekertoernooi gaan richten. Daarover binnenkort meer.’ Via onze homepage, ook een podcast over deze bekerwedstrijd. Overigens kan de districtsbeker leiden tot een weg naar de KNVB-beker en die kan recht geven op Europees voetbal. Laten we zeggen dat dromen gezond is en dat 4000 wellicht 40 had moeten zijn, maar vooruit.
• RCL trof het niet met de loting voor wat betreft de sterkte van de tegenstander. Topklasser FC Lisse was de tegenstander op de Bloemerd. RCl kon 45 minuten mee met de blauw-gelen, maar moest uiteindelijk met 0-4 de meerdere kennen in de Lissenaren. Meer hier over via onze homepage.
• Voorzitter Leon Jacobs van Hazerswoudse Boys kondigt het volgende aan: ,,Beste leden, tijdens mijn inwerkperiode ter voorbereiding tot het overnemen van het voorzitterschap, heb ik in persoonlijke gesprekken veel mensen leren kennen met een hart voor de Club. Dat was een periode waarin ik de ruimte en tijd had om mij op die functie als voorzitter te focussen. Hier is nu door mijn nieuwe baan verandering in gekomen. Er is gebleken dat de combinatie van een intensieve nieuwe baan en het voorzitterschap met al zijn taken en verantwoordelijkheden van Hazerswoudse Boys voor mij helaas niet samen gaat. En dus ben ik tot de beslissing gekomen om mij op de ledenvergadering van 16 oktober 2014 niet verkiesbaar te stellen als voorzitter van de V. & A.V. de Hazerswoudse Boys.
• Er komen weer een aantal jaarveilingen aan, waaronder die van FC Rijnvogels op vrijdag 14 november. De jaarlijkse veiling is een onmisbaar fenomeen voor de financiële huishouding geworden. Het bestuur en met name de penningmeester hopen en rekenen eigenlijk ook nu weer op een grote opkomst. Er is zoveel te koop. Ook voor de smalle beurs want vele kleintjes maken ook één grote. Natuurlijk zijn er bijzondere kavels te verhandelen waarover binnenkort wat meer informatie volgt zodat er een tipje van de sluier wordt opgelicht.
• Afgelopen weekend werden de duels gespeeld uit de tweede ronde van de districtsbeker, zoals bekend. Nog enkele clubs komen deze week in actie en dan zijn alle ‘overlevers’ bekend. De loting zal plaatsvinden op zaterdag 1 november na afloop van de wedstrijd Quick Boys – Katwijk. Er zal geloot worden voor een tussenronde (14/15 november voor wedstrijden teams t/m hoofdklasse en 20/21 december voor wedstrijden waar Topklassers in betrokken zijn). Vervolgens zal er ook gelijk doorgeloot worden voor de 1/8 finale. De navolgende regioclubs kunnen dus naar de genoemde datum uitkijken: Katwijk, Rijnsburgse Boys, Noordwijk, FC Rijnvogels, Ter Leede, Quick Boys, FC Lisse en Foreholte (categorie 1) en UVS, Woubrugge, Zwammerdam, LSVV’70, Voorschoten’97 (zo) en GOL Sport (categorie 2). De uiteindelijke loting is uiteraard terug te lezen via Leidenamateurvoetbal.nl
• GHC neemt ADO Den Haag als voorbeeld!: Vorige week is een delegatie van de jeugdtrainers naar ADO Den Haag geweest en ze hebben daar een clinic bijgewoond.
Op deze avond is er een nieuwe trainingsvorm gedemonstreerd zoals ze die bij ADO al langer hanteren. De volgende stap zal mogelijk een bezoek van ADO trainers zijn om een demonstratietraining te geven op het sportpark de Vliet voor de hele jeugd.
Zo zijn er ook momenteel op de GHC-site verschillende aanbiedingen voor het bezoeken van een of meerdere wedstrijden van de club spelend in het Kyocera-stadion.
• De kat in het nauw of in dit geval de hond? Nee ditmaal het Kind!…DoCos meldt het volgende op hun website: ,,Het lijkt vanzelfsprekend maar het bestuur herhaalt het graag nadat zich onlangs een incident heeft voorgedaan: honden mogen op het terrein van DoCoS aanwezig zijn, maar dan uitsluitend aangelijnd en onder begeleiding. Het speelveld is absoluut verboden terrein voor honden, ook aangelijnd. Dat wil dus zeggen: dat honden door hun baasjes altijd buiten het speelterrein blijven. Wie dat als eigenaar/bezitter van een hond te lastig vindt, wordt door het bestuur aangeraden zijn hond thuis te laten. Recentelijk is er een incident geweest waarbij jeugdspeler Samhi werd aangevallen door een hond. De jeugdvoetballer is inmiddels van de schrik bekomen en heeft een voetbal, gesigneerd door de selectie van DoCoS, ontvangen als een pleister op de wonde.
• Halloween bij vv Lugdunum! Op 1 november a.s. zal er weer een Halloweenfeest worden georganiseerd voor de E/D/C jeugd. Het feest begint om 20.00 en is om 22.00 afgelopen. Kosten zijn 5,- euro per kaartje. Introducees zijn welkom (tussen 9 en 14 jaar). Meer info via www.lugdunum.nl
• Woubrugge nam revanche! Op sportpark Bateweg-Noord was Woubrugge – Alphen het affiche. Voor de tweede keer dit seizoen stonden beide ploegen tegenover elkaar, in de voorbereiding ging derdeklasser Alphen er met ruime cijfers met de winst vandoor, 7-1. Een uitgelezen mogelijkheid voor revanche. Het geschiedde, na 90 minuten stond er 2-1 op het scorebord in de bekerstrijd. Een puike prestatie van de mannen van Arie van Duijn.
• Ook UVS krijgt zijn eigen kledinglijn! Lees: Met ingang van dit seizoen gaat UVS het officiële wedstrijdtenue in eigen beheer verkopen. Tevens zal de vereniging ook de bekende sportkleding van Nike gaan verkopen. De leden kunnen daarbij profiteren van aantrekkelijke korting op de officiële verkoopprijzen. Om dit te realiseren heeft de commissie Riethoven in het kader van de reorganisatie van UVS een aparte kledingcommissie ingesteld. De kledingcommissie is verantwoordelijk voor de verkoop, uitlevering en het beheer van alle UVS-kleding. Voor de verkoop van sportkleding zal het voormalige kantoor van de hoofdtrainer van de zondagselectie omgebouwd worden tot een kledingwinkel.
• VV Oegstgeest en VV Leiden oefenden j.l. zaterdag tegen elkaar. De derdeklasser was met 7-1 te sterk. De doelpunten van de Ubink-brigade kwamen op naam van Gino Opdam (3), Abel Bormans (2) en Joeri Kampijon en Joep van Tulder. Stompwijk sparde tegen SJZ en won met 3-1 en zaterdageersteklasser Voorschoten’97 ging kopje onder bij SVC’08 (2-0), een tweedeklasser die uitkomt in de afdeling van RCL.
• Fokko van der Reijdt, die tal van amateurclubs uit de regio onder zijn hoede nam, gaat aan de slag als analist voor FC Lisse. Het bekijken van komende tegenstanders van de zaterdag 1. Ruim 25 jaar het werk van Jan Broekhuizen senior. Jan die dit deed samen met Leo Beyk. Jan borg eind vorig seizoen de schrijverspen op. Van der Reijdt moet trainer Misha Salden van nuttige informatie gaan voorzien.
• De dames van Bernardus zoeken nog nieuwe leden. Interesse om uit te komen voor de oranje-witte damesteams in Hazerswoude? Mail gerust naar [email protected]
• Lucas Woudenberg, die het voetballen geleerd heeft bij VV Zwammerdam, is voor het eerst opgenomen in de selectie van Feyenoord in Europees verband. De 20-jarige speler reist met de Rotterdammers mee naar Kroatië, voor het duel met Rijeka.
• Nuttige informatie van FC Boshuizen. Het is moeilijk parkeren op de Boshuizerkade omdat de sportvelden gelegen zijn in een woonwijk. Er wordt regelmatig gecontroleerd door de politie op foutparkeerders. Tip vanuit de club: uw voertuig parkeren achter het sportcomplex van de Vijf Meihal. Daar is meer dan voldoende gratis parkeergelegenheid en de afstand tot het complex van FC Boshuizen is te verwaarlozen.
• Alle voetbalkenners opgelet! Vrijdag 21 november organiseert v.v. Leiden een Voetbalquiz! Weet jij wie het winnende doelpunt maakte in de EK finale van 1996 of wie er in 2002 Landskampioen werd van de Eredivisie? Dan schrijf jij je natuurlijk direct in! Ben je niet zo’n voetbalexpert maar vind je het gewoon gezellig om mee te doen dan ben je uiteraard ook van harte welkom.