Ook deze week weer een kijkje in de keuken bij diverse regionale voetbalclubs. Wat leeft er, wat staat er op stapel? Ook wat verwijzingen naar diverse verslagen die u als lezer wellicht heeft gemist. Natuurlijk kan onze redactie zaken over het hoofd zien. In dat geval: mail gerust naar [email protected]

 • Afgelopen weekend stond in de planning dat onze redactie ook verslaggeving zou doen van de wedstrijd van Rodoenburg zondag. Helaas was de trainer te teleurgesteld om onze redactie te woord te staan, waarvan akte.
 • Loting districtsbeker 3e ronde met o.a. de kraker FC Rijnvogels – Rijnsburgse Boys. Het overzicht van alle wedstrijden valt sinds zondag te lezen op onze website. Speeldatum derde ronde is in het weekend van 15 en 16 september.
 • De eerste leden van de Club van 071 zijn binnen! Steun Leidenamateurvoetbal.nl en meld je ook aan via onze homepage! Kleine moeite, groot plezier. En er valt nog wat te winnen ook!
 • Stoere vrouw?! Razende reporter Rachel (Business Print) zet opnieuw hoge hakken in het zand. Mede BC GHC lid Rachel van Lier-Rietveld van Business Print (Nootdorp) gaat wederom mee naar Dakar als lid van het Dakar Press Team. In januari is ze er opnieuw bij: bij de Dakar 2015. Als tweetende, facebookende ooggetuige van een geweldige reis. Meer info via vv-ghc.nl
 • Warmunda blijft in beweging!: Het succesvolle 35+ voetbal 7 x 7 toernooi verdient natuurlijk navolging. Het is geen wandelvoetbal, maar wel relaxed 7 tegen 7 spelen op vrijdagavonden op het nieuwe kunstgras. Geen slidings of tackles, zodat iedereen lekker mee kan blijven doen zonder vervelende blessures. Heb je zin om as vrijdag of een andere keer mee te willen doen en daarna een biertje te drinken? Stuur een mail naar [email protected] en dan krijg je een uitnodiging voor datumprikker en WhatsApp.
 • Het zijn zware tijden voor GHC. De Leidenaars haalden maar één punt uit de laatste vijf wedstrijden en dat is de slechtste serie van de club in de voorbije jaren in de eerste klasse. Zaterdag moest de ploeg van Dennis Olman zijn meerdere erkennen in Nootdorp, in ieder geval wat betreft de score althans: 4-2. Elroy Lammers (GHC) wil het niet ingewikkelder maken dan het al is. Lees meer over de 4-2 nederlaag via onze homepage.
 • Was het nou, Roelof Luinge versus FC Rijnvogels of Noordwijk- FC Rijnvogels? De herinneringen aan Luinge zullen voor de Vogels geen beste zijn na de zwaar geflatteerde 5-1 nederlaag. Verslag en podcast met Pieter van den Breggen terug te lezen/beluisteren via de hompepage.
 • Alex Redel is ook volgend seizoen trainer van Koudekerk.
 • Dogan Corneille is de onmiddellijke opvolger van Oscar Alkemade, die recent werd ontslagen bij hoofdklasser Noordwijk. Paul van der Zwaan en Edwin Vurens waren de andere kandidaten.
 • Feestje bij vv Roodenburg. De Leiden-Noord bewoners kondigen dit al vroegtijdig aan via Twitter: De feestcommissie kondigt nu reeds aan dat op 28 maart a.s. er een grote feestavond op de agenda staat met zanger Willem Barth. Hou de start van de verkoop van kaarten in de gaten. Vorig jaar was de avond uitverkocht.
 • De redactie van vv Woubrugge is totaal overdonderd door de hoeveelheid kopij die aangeleverd werd voor de Score (voetbalkrant). Waar de redactie soms wel eens moeite heeft met het vullen van de Score was dit bij de eerste verschijning van de Score in het seizoen 2014/2015 een totaal ander verhaal. 33 verschillende stukken kreeg de redactie aangeleverd. Woubrugge is hier erg blij mee en hoopt dat de volgende score net zo’n doorslaand succes wordt. De Score is online te vinden onder het kopje actueel –> Score –> 2015 of door op de homepage te klikken op het plaatje voor de Score.
 • Lugdunum wist zichzelf op bezoek bij Haagse Hout niet te belonen. Ondanks een karrenvracht aan kansen speelde de Leidse ploeg met 1-1 gelijk, waardoor de kikkers achter Haagse Hout gepositioneerd blijven en de achterstand ten opzichte van lijstaanvoerder Hazerswoudse Boys zagen oplopen tot zes punten. Een terugblik met doelman Kevin Wassenaar en trainer Henk de Cler via onze homepage.
 • Ook in de vierde thuiswedstrijd van het seizoen maakte RCL geen fout. Soccer Boys werd relatief eenvoudig met 4-1 aan de kant geschoven en daarmee staat nog steeds de maximale score op het scorebord als het gaat om thuisoverwinningen. Opgeteld bij de drie gesprokkelde punten op verplaatsing zijn de Leiderdorpers nu tweede achter VDL, dat de eerste periodetitel ophaalde. Meer over de huidige nr2 op onze homepage.
 • Op 8 november kunnen de spelers van Oegstgeest uit de D- en E-teams mee naar de wedstrijd van ADO Den Haag tegen Willem II. Vertrek is om 17.00 uur en je bent rond 21.30 weer terug. Wie mee wilt kan zich aanmelden via [email protected]
 • Ook ASC heeft weer iets leuks voor de jeugd! Naast het persoonlijke verzamelalbum is het ook mogelijk om het voetbalplaatje af te drukken op een prachtige poster of mok. Een leuk aandenken aan de leuke actie en een origineel sinterklaasgeschenk. Op zaterdag 8 november tussen 13:00 en 16:00 uur is het mogelijk om op ASC bijgevoegd bestelformulier in te leveren.
 • Meerburg deed dit weekend uitstekende zaken. Het won zelf van hekkensluiter Alkmania (4-2), vooral dankzij een prima eerste helft, en zag de nodige concurrenten in de strijd bovenin punten morsen. Door de overwinning kwam de nummer vijf – met 15 uit 8 – op gelijke hoogte met Teylingen en kroop het iets dichter naar Van Nispen en MMO (19 uit 8), die nog altijd de achtervolging leiden op het ongenaakbare SV Hillegom, dat nog geen misstap maakte en dit weekend de eerste periode pakte. Meer over Meerburg via onze homepag
 • Op papier leek het voor de groen-gelen bij voorbaat al een kansloze missie om bij koploper Deltasport de broodnodige punten weg te kapen. De praktijk wees dit ook met duidelijke cijfers uit. De hekkensluiter kreeg met 4-0 op de broek op sportpark Broekpolder in Vlaardingen. Simon Jouby blikt terug, te lezen op onze homepage.
 • Het bestuur van Quick Boys dankt zijn vrijwilligers en aanhang op hun website na de kraker tegen vv Katwijk: ,,Afgelopen zaterdag heeft op Nieuw Zuid de eerste ’echte’ Katwijkse dorpsderby in jaren plaatsgevonden. Hoewel we sportief gezien met z’n allen natuurlijk heel graag een ander resultaat hadden gewild is het een fantastische happening geworden. Het werkelijk massaal toegestroomde publiek, de beleving, de sfeeracties, de spanning, het mooie weer: allemaal ingrediënten die hebben geleid tot een geweldige dag! Aan de uitslag valt helaas niets meer te veranderen, maar we willen als bestuur wel graag stilstaan bij de manier waarop op deze dag onze club – niet voor het eerst – positief op de kaart is gezet.” Note redactie: geen speld tussen te krijgen!
 • In het afgelopen weekend is ruim driekwart van de indeling voor het ARC-Heitinga-toernooi 2015 gemaakt. Geen sinecure met bijna 300 aanmeldingen voor ruim 90 beschikbare plaatsen. Naast veel blije gezichten is het onvermijdelijk dat er ook teleurstellingen zullen zijn. Contact hierover opnemen heeft geen zin, de indeling is naar eer en geweten gemaakt en laat geen ruimte meer voor mutaties. Alle teams die nu geen plekje hebben kunnen krijgen, blijven uiteraard wel op onze reservelijst. De inschrijftermijn voor de Toppoules – op alle toernooidagen de poules A en B – loopt nog tot 1 januari a.s., dus deze poules zijn nog niet ingedeeld. De komende dagen krijgen alle 84(!) verenigingen die teams hebben aangemeld persoonlijk bericht van de ARC-Heitinga-toernooi-wedstrijdsecretaris. Dat vergt uiteraard even tijd, maar weet dat het nieuws in de maak en onderweg is.
 • Penningmeester John Koesveld van LSVV’70 kan zijn geluk niet op. Waar in de vorige ronde Sparta met 1-0 op een ‘uitverkocht’ Wim Mugge Sportpark werd verslagen, werd afgelopen zaterdag opnieuw een thuisduel geloot. Als eerste van alle clubs kwam LSVV’70 uit de koker, de gretigheid spatte er van af. Tegenstander is CION, een derdeklasser uit Vlaardingen. Op 15 november komen zij richting Leiden voor een absolute bekerkraker. Vervolgens werd er ook al geloot voor de achtste finales. Mocht LSVV’70 door bekeren, dan wacht opnieuw een thuisduel. In dat geval ontvangt LSVV’70 de winnaar van Leonidas-WCR.
 • Vanaf afgelopen zaterdag 1 november is het mogelijk om in de kantine bij vv Leiden te betalen via PIN. Niet meer in de rij voor een niet werkend PIN-apparaat op het Diamantplein, gewoon lekker snel en veilig pinnen in de kantine. We zo makkelijk en veilig. Dus vanaf zaterdag, pinnen? ja, graag!
 • Hierbij willen we iedereen informeren dat de UDO KNVB Clubapp vanaf (1 november) uit de lucht gaat. Het bestuur van UDO heeft besloten geen contract aan te gaan voor deze app. De voornaamste redenen hiervoor zijn: de beperkte toegevoegde waarde in onze communicatiestromen. (de app laat slechts een klein deel van onze website communicatie zien), de gratis beschikbare alternatieven zoals de voetbal.nl en de “Mijn Team” app en de toegankelijkheid van onze eigen website en de relatief hoge kosten.
 • Yassine Roosblad: ,,Zo knokkend maakt FC Boshuizen een kans”. De doelman blikt terug op de gewonnen wedstrijd van FC Boshuizen in en tegen Goes.
 • Over FC Boshuizen gesproken: de selectie bezoekt komende zaterdag de basketbaltopper tussen ZZ Leiden en Shoeters Den Bosch. Heeft u zelf al kaarten besteld?
 • GOL Sport moest afgelopen zondagmiddag op het schitterende sportcomplex ,,De Zanderij” voor 500 toeschouwers uiteindelijk zijn meerdere erkennen in kampioenskandidaat nummer één Hillegom. De Hillegommers pakten na de 3-1 zege zonder een enkel punt te morsen de eerste periodetitel. Meer te lezen op onze homepage.
 • Kagia heeft afescheid genomen van Paul Kattenberg als penningmeester. Zijn opvolger luistert naar de naam Gerco Hulsbos.
 • Machiel van Maarseveen speelde tegen Sportlust’46 (0-1 verlies) zijn 235ste wedstrijd voor het eerste van de nu Alphense eersteklasser. Daarmee kwam hij de top tien binnen van de Allertijden-ranglijst. Johan Boer staat daar eerste met 308 duels, gevolgd door Rene Lammers (292) en Rene van Meggelen (267). Maarseveen moet onder meer ook nog Remco Tuinenburg en Stefan Schaafstra voor zich dulden, spelers uit die top tien die het meest recent het rood-zwarte shirt droegen.