featured_LAV_logoVorig seizoen werd onze rubriek Lopend Vuurtje in het leven geroepen en dit werd al snel een hit. Mede om die reden gaan we dus verder om voor de lezer allerhanden voetbalnieuwtjes te verzamelen uit de Leidse regio. Uiteraard kan onze redactie zaken over het hoofd zien en niet overal bovenop zitten. Dus mochten er nieuwtjes zijn vanuit de club die de moeite waard zijn: stuur het gerust in naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Het Lopend Vuurtje wordt elke week geplaatst, doorgaans op woensdag of donderdag.

Een derde greep van het seizoen, in willekeurige volgorde:

> Onze redactie wacht nog op de gegevens van de selecties van de navolgende clubs: GOL Sport, Roodenburg zaterdag, Football Factory, Roodenburg zondag, FC Rijnland, DoCoS en Voorschoten’97. De clubs wordt vriendelijk verzocht om spoedig tot actie over te gaan zodat onze redactie de gegevens nog voor het seizoen op orde heeft!!

> Ook verzocht onze redactie alle clubs om foto’s te sturen van de slectie en individuele foto’s van de spelers. Van diverse clubs hoorde onze redactie dat de support aanstaande is. Andere clubs lieten nog niet weten wanneer onze redactie hierover kan beschikken. Hopelijk kan onze redactie spoedig beschikken over deze voor ons vitale support. Wel al een dankwoord aan Meerburg, FC Rijnvogels en Voorschoten’97, clubs die al over de brug kwamen met fotomateriaal.

> Onze redactie staat weer te popelen om het spelersbal te openen ofwel: het Spelersklassement komt er aan! Heeft uw club zich al aangemeld en zo ja..zijn de gegevens al gestuurd aan redactie@leidenamateurvoetbal.nl? Het gaat dus om de juiste voor-en achternaam alsmede de linie(s) waarin de desbetreffende speler uitkomt. Alle TIJDIGE support in deze is eveneens welkom!

> Totaal onverwacht is Roodenburg een groot clubman verloren. Ton Pennenburg is op 67- jarige leeftijd overleden. Wij wensen alle naasten en dierbaren veel sterkte toe…..

> Weer volop uitslagen in het kader van de beker en vriendschappelijke wedstrijden, terug te lezen op de homepage. De bekeruitslagen en standen werden dinsdagavond 26 augustus al geplaatst, kort na afloop van de wedstrijden. Dank aan allen die de informatie rap deelden. Leidenamateurvoetbal.nl: boven op het nieuws.

> De Jeugdcommissie van FC Rijnvogels organiseert in het najaar een clinic techniektraining voor D-E – en 2e jaars F pupillen. De clinic zal op 8 woensdagen, aanvang 14.30 uur, gegeven worden. De training zal tot stand komen door gediplomeerde, zeer ervaren en hoog gekwalificeerde trainers. De techniektraining zal volgens de Wiel Coerver – methode uitgevoerd worden. Kijk voor verdere info op www.fcrijnvogels.nl

> Fokko Memorial brengt weer veel LSVV-ers samen. 23 augustus vond voor de vijfde keer de Fokko Memorial plaats. Vanuit het hele land kwamen LSVV’ers richting Leiden om samen de bijzondere gelegenheid mee te maken. Een mooie middag, waarin oude verhalen werd opgehaald, tegen een balletje werd getrapt en met een hapje en drankje nog eens extra werd gedacht aan Fokko Versloot, een speler die nog steeds ernstig wordt gemist maar nooit vergeten. Een dankwoord naar de organisatie en gastheer Lugdunum namens LSVV’70 voor alle medewerking.

> Het starten van Voetbalacademie Danny Guijt brengt een hele organisatie met zich mee. Onder andere het regelen van trainers, opleiding, kleding enz., maar natuurlijk ook een website! En juist voor de website gingen Danny Guijt en RTV Katwijk samen op stap.
Naast de laatste weetjes of informatie rondom trainingen, zal de website ook een belangrijk onderdeel zijn voor de zogenaamde huiswerkoefeningen. Voor het filmen van deze huiswerkoefeningen kwamen Gerard Kruger en Mats Groenenboom van RTV Katwijk afgelopen zaterdag naar de Krom. De voorbereidingen op zaterdag 23 augustus leken bijna letterlijk in het water te vallen, maar gelukkig was het rond 10.15 uur helemaal droog en konden de opnames van de instructiefilmpjes van start gaan. Na ongeveer 2 uur filmen van kap- en schijnbewegingen, werd alle apparatuur weer opgeborgen en is het nu wachten op het eindresultaat. De filmpjes met Danny Guijt in de hoofdrol hoopt RTV Katwijk zo spoedig mogelijk op de website te tonen.

> De 3e editie van een prachtig toernooi bij UVS voor spelers O16 is wederom een succes geworden! ADO Den Haag werd de winnaar door Club Brugge in de finale met 2-1 te verslaan. UVS moest het dit jaar doen met een 6e plaats, terwijl het vorig jaar nog de beker in eigen huis mocht houden. Een verslag werd vorige week al geplaatst: www.leidenamateurvoetbal.nl/2014/zaterdag/1steklasse/uvs/ado-den-haag-jeugd-sterkste-op-toptoernooi-bij-uvs. Uiteraard kunnen artikelen ook terug worden gevonden via de zoekfunctie op de website (rechts bovenin op homepage).

> Dinsdag 2 september is er weer een scheidsrechtersavond. Deze wordt in de bestuurskamer van Voorschoten’97 gehouden en begint om 20 uur. Diversen zaken zullen er worden gesproken met het oog op het nieuwe seizoen.

> VV Ter Leede op de voet kunnen volgen en bij alle wedstrijden (gratis) aanwezig kunnen zijn? Dat kan! Wordt de vaste ‘wedstrijdtwitteraar’ die de belangrijkste informatie twittert zoals de opstelling, doelpunten, wissels, kaarten en bijzondere voorvallen. Interesse? Meld je aan via: jeroenvanoosterom@terleede.nl

> Mooie actie van ARC! Lees: Dankzij de medewerking van een aantal geweldige sponsors, is ARC er voor de 7e keer in geslaagd om voor alle jeugdleden een prachtige schoolagenda samen te stellen. Deze agenda staat vol met foto’s van de diverse teams, van spelers in actie, van het Heitingatoernooi, de kampioenen, het meidentoernooi etc.

> Aanstaande zaterdag een mooi affiche op sportpark de Vliet. GHC – Quick Boys voor de beker! En in plaats van eens voor de bar te gaan staan, zoekt GHC ook nog gegadigden om eens achter de bar te komen staan. Info te verkrijgen bij Mirella en Rene.

> De officiële opening van het seizoen 2014-2015 van voetbalvereniging Woubrugge vindt plaats op zaterdag 30 augustus met alweer het 9e Henny van den Berg toernooi. Dit toernooi dankt zijn naam aan de in 2005 overleden voorzitter Henny van den Berg. De volgende zeventallen nemen deel: Alkmania, Alphen, Alphense Boys, ARC, Hazerswoudse Boys, Kickers ‘69, Koudekerk, Leiden, Lugdunum, MMO, Quick Boys, RCL 1, RCL 2, SIVEO, Sportief, Woubrugge, Zandvoort 1 en Zandvoort 2. Niet eerder hebben zoveel teams acte de présence gegeven. Spelers zijn vroegere selectiespelers van 40 jaar of ouder. De wedstrijdduur is 2 x 12,5 minuten met wisseling van speelhelft, maar zonder pauze.

> Misschien bent u er al bekend mee, zo niet check deze link eens www.spekjeclub.nl op deze manier kan je je club naar keuze extra inkomsten laten genereren. Wanneer men iets koopt op het internet, gaat er een deel van dat bedrag naar jouw club. Zo kan de club sparen voor extra benodigdheden. Zoals bijvoorbeeld bij vv Noordwijk, daar werd dik 800 euro opgehaald en daarmee wordt een flatscreen-tv aangeschaft.

> Vanaf heden kunnen alle leden, spelers en supporters van VV Zwammerdam de Club App gratis downloaden via de IOS (Apple) en Android Store. De app is een initiatief vanuit de KNVB en biedt realtime alle officiële uitslagen, programma’s, standen en afgelastingen van de club én de competities waarin de club vertegenwoordigd is.

> Lekker ouderwets BINGO spelen. Het kan aanstaande zaterdag bij SJZ om 20.00 uur.

> VV Oegstgeest is goed bezig, zij hebben hun eigen clubcard! Lees de voordelen hiervan en informeer eens bij jouw eigen club of dit mogelijk is. Voordelen: Veilig betalen, geen contant geld op zak en de vereniging heeft minder cash geld nodig. Gemakkelijk en sneller betalen! Ouders kunnen jongere leden een clubcard met een tegoed geven voor een snack in de kantine tot een bepaald budget. Jongere leden hoeven niet te pinnen, automatische leeftijdscontrole (< 18 jaar geen alcohol) en de Clubcard is te koppelen (bijvoorbeeld ouder-kind of team). > Altijd leuk, plakplaatjes met je eigen foto! Sinds kort kan ook de jeugd van ASC zichzelf terug zien op de plaatjes. De Ajax Sportman Combinatie is een samenwerkingsverband aangegaan met een plaatselijke supermarkt.

> Deze week bij vv Meerburg, ProCamp voetbaldagen. Iedere dag een voetbalfeest van 9.45 – 16.00 uur.

> Ook de fameuze voetbalstart bij RCL is weer gaande. Dit vanaf vandaag tot en met vrijdag. Een groot plezier voor de jeugd, met dank aan alle vrijwilligers en sponsoren.

> Nu een tip van de penningmeester van FC Rijnland, voor autobestuurders: Bij Total kun je al een tijdje punten sparen voor leuke cadeaus. Maar nu kunt u ook sparen voor extra geld voor de club. U kunt dit doen door middel van een Total Club Card aan te vragen. Dit kunt u doen door naar www.total.nl te gaan. Hier vindt u ook tevens verdere uitleg hoe het spaarsysteem precies in elkaar steekt.

> Het is pas augustus, maar toch werden er al diverse bekerduels afgelast. Zodoende staan DoCoS en ASC nog op nul uit nul. Waar zijn ze gebleven die zomers zonder al teveel nattigheid.