Vorig seizoen werd onze rubriek Lopend Vuurtje in het leven geroepen en dit werd al snel een hit. Mede om die reden gaan we dus verder om voor de lezer allerhanden voetbalnieuwtjes te verzamelen uit de Leidse regio. Uiteraard kan onze redactie zaken over het hoofd zien en niet overal bovenop zitten. Dus mochten er nieuwtjes zijn vanuit de club die de moeite waard zijn: stuur het gerust in naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Het Lopend Vuurtje wordt elke week geplaatst, doorgaans op woensdag of donderdag.

Een derde greep van het seizoen, in willekeurige volgorde:

 • Leidenamateurvoetbal.nl, wie kent het niet ondertussen. Ook Jochem Myjer is een fan. Een betere mental coach kunnen wij niet wensen. Binnenkort hier meer over op onze website.
 • Warmunda is als nieuwkomer als eerste over de brug gekomen met alle support aan Leidenamateurvoetbal.nl. Chapeau, goed voorbeeld.
 • Van GOL Sport, Football Factory en Roodenburg zondag ontving onze redactie nog geen of onjuiste gegevens m.b.t. de selectie. Gaarne spoedige opvolging, in het kader van een een-tweetje!
 • De eerste ronde van de beker zit er bijna in zijn geheel op. Bekijk via de zoekfunctie rechts bovenin op de homepage met als kreet ‘beker’ de uitslagen en eindstanden en zie de lijst met clubs die nog op gaan voor een succes in het bekertoernooi.
 • Het echte werk gaat aanstaande zaterdag dan beginnen! Zomaar een greep: Kampioen Valken’68 (die zomaar eens een verrassende outsider kan worden) opent tegen ARC. Leuke pot! Ook Zwammerdam- UVS, Boshuizen – Warmunda en Lugdunum – Football factory staan o.a. tegenover elkaar! En de eerste echte stadsderby van naam is al een feit: Roodenburg – Docos! GOL Sport beleeft primeur in derde klasse met ontmoeting tegen MMO. Kijk gerust naar alle voorbeschouwingen van de wedstrijden via onze homepage. Of via de zoekfunctie ‘Voorbeschouwingen’ of bij de clubpage van de desbetreffende club.
 • Pieter van Schie (Football Factory): ,,We willen grootste studentenclub van Nederland worden’’ . Mooie uitspraken terug te lezen op de site.
 • Laurens Mouter ( trainer van Teylingen) is toegevoegd aan het scoutingteam van Quick Boys. Hij zit komend seizoen met twee petten op in de dug-outs van ploegen van de derde klasse zondag. Met de rood-zwarte  pet op coacht hij Teylingen en als hij de wit-blauwe pet opzet  , dan kijkt hij met een stiekem oogje of er nog talent bij zit voor Quick Boys 1.
 • Paul van der Zwaan, vorig seizoen nog coach van UVS is ondertussen werkzaam als analist bij IJsselmeervogels. Trainer Dogan Corneille is al trainer af bij deze club na twee verliespartijen. Na de gekte van de transferperiode in het (inter)nationale voetbal, het ontslag van Jan de Jonge bij Heracles gaan we vrolijk verder met de malle, nee doldwaze molen..
 • Met de puntendeling tegen Telstar (0-0) sluit Quick Boys de voorbereiding zonder nederlaag af. Zaterdag spelen de blauw-witten hun eerste match tegen Ter Leede.
 • De Uien halen opgelucht adem. De schorsing van vier duels van Raily Ignacio is vernietigd. Het zag er even slecht uit voor de veelscorende spits, in deze onrustige fase in zijn carrière.
 • LSVV’70, twittert er op los! : Een unicum: LSVV’70 overzomert in de districtsbeker. Europa lonkt! Met 3-7 winnaar van Groep 05. Op naar De Kuip! Daarnaast heeft LSVV’70 ook titel aspiraties in de competitie, lees : ‘’ Laatste zeven officiële duels LSVV’70: 5x winst, 2x gelijk, 0x verlies… Vol vertrouwen denderen we een nieuw jaar in de Derde Klasse A in! Mooie woorden dus! LAV blijft jullie volgen!
 • RCL is voor het komende seizoen op zoek naar iemand die bij de thuiswedstrijden van RCL heren 1, de radiokamer wil bezetten. Voor informatie: melden bij bestuur van de Leiderdorpers.
 • V.V. Oegstgeest gaat dit seizoen na jaren weer meedoen met de Grote Clubactie! De B- tot en met F-teams kunnen loten verkopen. Voor de verkopende leden zijn er prijzen, voor de kopers van een lot zijn er prijzen en daarbij gaat een groot deel van de opbrengst naar de bewoners van De Voscuyl met als doel lichtmasten voor het kunstgrasveld!
 • Het gaat niet altijd om de senioren! De jeugd is de toekomst! Wie helpt Woubrugge?: Wij zijn voor het aankomende seizoen nog op zoek naar enthousiaste trainers voor de F2 en de F3. Voor de F2 op maandag van 18.00 uur tot 19.00 uur en voor de F3 op woensdag van 18.00 uur tot 19.00 uur. Wil jij een ster maken van onze jongste talenten? Meld je dan snel aan! Via: tjcwoubrugge@gmail.com
 • UVS heeft eigen kledingshop. Met ingang van dit seizoen gaat UVS het officiële wedstrijdtenue in eigen beheer verkopen. Tevens zal de vereniging ook de bekende sportkleding van Nike gaan verkopen. De leden kunnen daarbij profiteren van aantrekkelijke korting op de officiële verkoopprijzen. Om dit te realiseren heeft de commissie Riethoven in het kader van de reorganisatie van UVS een aparte kledingcommissie ingesteld. De kledingcommissie is verantwoordelijk voor de verkoop, uitlevering en het beheer van alle UVS-kleding. Voor de verkoop van sportkleding zal het voormalige kantoor van de hoofdtrainer van de zondagselectie omgebouwd worden tot een kledingwinkel.
 • In de maand september worden er weer de vriendjes en vriendinnetjes dagen georganiseerd voor iedereen tussen de 4 en 6 jaar oud. Iedereen is van harte welkom bij vv Kagia. Kijk voor meer info op: www.kagia.nl
 • ROAC klaagt dat Sportlink weer eens niet werkt! Dit is de zoveelste keer, kijken wat de KNVB hieraan gaat doen. Hebben andere clubs er ook problemen mee?
 • Het vermelden waard! De woorden van (ere) voorzitter Dick Barnhoorn:’’ Helaas was het zo dat ik zelfs in mijn vakantie bezig ben geweest met GHC, en dit waren niet echt de meest prettige momenten in mijn vakantie. Ik hoorde zelfs iemand zeggen, hoort bij het vrijwilligerswerk!  Tja, wat moet ik hier nu nog op zeggen? Maar goed ik ben in ieder geval met goede moed en veel energie aan de slag gegaan om GHC, mede te mogen leiden samen met het bestuur en nog een tal van vrijwilligers/sters om te trachten er een mooi en gezellig seizoen van te maken.
 • Ook Valken’68 heeft een actie!: Meld je aan voor de TOTAL Club Voetbalactie! Wanneer men de gratis TOTAL Clubcard  ophaalt bij een Total tankstation,elke liter brandstof is een extra spaarpunt voor Valken’68.
 • Vrijdag 5 september nodigt Voorschoten’97 iedereen uit om onder het genot van een lekker drankje en hapje het seizoen 2014-15 te openen. Aanvang 20 uur op sportpark Adegeest.
 • Vrijdag 26 september een spetterend openingsfeest van het nieuwe voetbalseizoen voor alle SJZ leden en introducees van 18 jaar of ouder. Het concept is simpel: een groot rad met verschillende muzieksoorten als elementen van het rad. Elke 15 tot 20 minuten wordt er gedraaid aan het rad en een compleet andere muziekstijl gedraaid. Verkleed komen is een pre! Jaja dat woord lachen!
 • Via RTV Katwijk: Komende vrijdagavond slaat de sportredactie van RTV Katwijk haar tenten op in het sponsorhome van FC Rijnvogels. In een speciale radioshow wordt uitgebreid stilgestaan bij de start van het nieuwe voetbalseizoen in de sterk bezette hoofdklasse B. Tevens meten we de temperatuur in de topklasse die inmiddels twee speelronden onderweg is. De redactie is erin geslaagd een interessante lijst met gasten samen te stellen, te weten: Niek Oosterlee Rijnsburgse Boys), Dick Schreuder (trainer Katwijk), Hein van Heek (FC Rijnvogels) en Valken ’68 trainer Andries Wendt.
 • ,,Met veel plezier kijk ik (als voorzitter van een trots bestuur van Warmnda) terug op de uiterst geslaagde opening van het kunstgrasveld. Het is een geweldige aanwinst voor ons sportpark. Dank voor de ca 500 aanwezigen’’. Voetbal leeft bij Warmunda!
 • De supportersvereniging van FC Lisse bestond dit weekend 25 (!) jaar.
 • Tom Oude Veldhuis is van de selectielijst van RCL af. De speler kan het voetbal niet meer combineren met zijn werkzaamheden en besloot niet aan het seizoen te beginnen.
 • Het Nederlands Elftal onder 18 speelde gisteren en morgen een tweeluik tegen de leeftijdsgenoten van Engeland. Voor deze wedstrijden is Gustavo Hamer, spelend bij Feyenoord, opgeroepen. Hamer was eerder lid bij Meerburg.
 • DoCoS heeft het nieuwe kunstgrasveld in gebruik genomen. Lachende en tevreden gezichten bij de withemden.
 • De eerste goal in de topklasse werd twee weken terug gemaakt door Bas Mourits, oud-speler van onder meer FC Rijnvogels.
 • Ter Leede verwacht een ontzettende drukte tegen Quick Boys en vraagt daarom de supporters met de fiets of lopend te komen. U bent dus gewaarschuwd.
 • Wie na de vakantie zin heeft gekregen om competitievoetbal te gaan spelen en kennis wil maken met jeugdvoetbal kan bij DoCoS terecht. DoCoS staat voor Door Combinatie Sterk. Wil jij samen met anderen op een leuke manier (leren) voetballen dan kun je bij DoCoS terecht. Op zondag 7 september is er een Open Dag.