Onze redactie is al weer toe aan deel 6 van Lopend Vuurtje, een rubriek door en voor de clubs. Met nieuwtjes uit de voetbalkeuken, wetenswaardigheden en met aankondigingen voor de agenda. Uiteraard kan onze redactie zaken over het hoofd zien en niet overal bovenop zitten. Dus mochten er nieuwtjes zijn vanuit de club die de moeite waard zijn: stuur het gerust in naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Het Lopend Vuurtje wordt elke week geplaatst, doorgaans op dinsdag, woensdag of donderdag. Een zesde greep van het seizoen, in willekeurige volgorde:

 • Onze redactie wacht nog op selectie-en individuele foto’s van diverse clubs, alsmede de namen der spelers. Deze hulpmiddelen zien wij graag aangeboden worden. Alvast dank aan de clubs die onze redactie al hielpen met de opgevraagde foto’s.
 • Al aangesloten bij ons Facebook? De moeite waard! Regelmatig worden er bijvoorbeeld foto’s geplaatst van wedstrijden uit de regio en tal van andere items worden ook belicht.
 • Volg je ons twitter-account al? In de weekenden veel tussen-en eindstanden van de zaterdag en zondagcompetitie. En elke dag vers nieuws! Kleine moeite, groot plezier.
 • Van Football Factory en Roodenburg (zo) ontving onze redactie nog geen of onjuiste gegevens m.b.t. de selectie. Gaarne spoedige opvolging, in het kader van een een-tweetje! Van enkele clubs die deelnemen aan het spelersklassement ontvingen wij nog geen selectienamen dan wel posities der spelers. Gaarne deze week inleveren bij onze redactie.
 • Onze redactie kijkt reikhalzend uit naar de presentatiegidsen van clubs die dit elk seizoen weer op het programma hebben staan in september. Via redactie@leidenamateurvoetbal.nl kan ons adres worden opgevraagd. Onze redactie is clubs erkentelijk die ons daarmee willen helpen.
 • De opvolger van Wim Mugge, VI-medewerker en columnist van LAV Freek Jansen, is duidelijk na 2 forse nederlagen van LSVV’70. ,,Er is nog helemaal niets aan de hand, we hebben nog vier duels om een overwinning te pakken en dan doen we het beter dan vorig seizoen na zes wedstrijden toen we pas één punt binnen hadden.”
 • Roodenburg laat zijn leden alvast oefenen voor het verplichte spelregelbewijs aankomend seizoen. Lees: Volgend seizoen moeten de B spelers, die overgaan naar de A junioren een spelregelbewijs hebben. Goede kennis van de spelregels zal de agressie doen verminderen, is de mening van vele partijen die bij het voetbal betrokken zijn ( spelers, ouders, scheidsrechters, trainers, bestuurders). In de actueel daarom regelmatig een paar spelregelvragen om alvast te oefenen. Of op de kennis weer eens op te frissen.
 • FC Rijnvogels kent na 2 speeldagen de wetten van de Hoofdklasse! In de uitwedstrijd tegen XerxesDZB, hadden de Rotterdammers 6 kansen nodig om 5 x het net te vinden. Dat was even schrikken. Luister naar doelman Peter Messemaker via de homepage.
 • Ploegen zonder puntverlies na 2 wedstrijden: Op zaterdag: Katwijk (Hoofdklasse B), Valken’68 (1B), Koudekerk en UVS (3A), VV Leiden en Hazerswoudse Boys (4A), Wourbugge (4C). Op zondag: FC Boshuizen (1B), Teylingen, MMO (3A), avv Alphen (3C), Leidsche Boys en Warmunda (4A). Ook nog niet verloren, maar niet de volle buit op zaterdag: Noordwijk (Hoofdklasse B), RCL (2C), VVSB, FC Boshuizen en Warmunda (4A). Op zondag: ROAC (2C) en FC Rijnland (4A).
 • ZA, 1e klasse B: Valken’68, 3e klasse A: UVS, Koudekerk en 4e klasse A: vv Leiden en Hazerswoudse Boys. Op zondag: 1e klasse A: SJC, 1B: FC Boshuizen, 4e klasse A: Leidsche Boys en Warmunda.
 • Naast het Feit dat RTV Katwijk wekelijks, Quick Boys, Fc Rijnvogels, Katwijk en Valken’68 live volgt, komt er naast de bestaande aandacht voor de vrouwen van FC Rijnvogels ook wekelijks aandacht voor de vrouwentak van Quick Boys.
 • Dennis Oolman heeft een zeer moeilijke start met zijn GHC! 5-0 klop tegen Sporlust’46 hakt er goed in! Wie staat er op de aankomende weken bij de Groen Hart Combinatie? Deze week een uitgebreide voorbeschouwing op de komende derby tegen Voorschoten’97, dat ook pas een punt in de wacht sleepte.
 • Afgelopen zaterdag, tijdens de eerste thuiswedstrijd van RCL 1 heeft men op indrukwekkende wijze stil gestaan bij het overlijden van Truike Heemskerk. Truike was bij RCL een graag geziene fysiotherapeute, die vele voetballers en voetbalsters heeft geholpen. RCL verliest met haar een gewaardeerd, betrokken en bovenal vrolijk en meelevend persoon..
 • Zoals eerder aangekondigd gaat DoCoS voor alle vrijwilligers die direct te maken hebben met de jeugdspelers een VOG aanvragen. DoCos heeft de afgelopen zomer als proef een aantal aanvragen al gedaan en gaan de komende weken voor alle bestuursleden, de trainers en leiders van de jeugdteams en nog een aantal anderen die direct met onze jeugdspelers te maken hebben de Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen. De kosten voor de aanvraag zullen voorgeschoten moeten worden door de vrijwilliger, maar zullen via DoCoS vergoed worden door NOC/NSF.
 • Zoals elke vereniging is ook LVV Lugdunum voor haar bestaan afhankelijk van goedwillende vrijwilligers die een handje helpen uitsteken in het draaiend houden van de vereniging. Die onbaatzuchtige man/vrouw die het leuk vindt om een paar keer per maand een paar uurtjes vrije tijd op te offeren zodat velen hun favoriete sport kunnen uitoefenen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de beheerder Robin Boom.
 • Op woensdag 17 september is er een info-avond georganiseerd door Voorschoten’97, voor hun nieuwe leden en/of hun ouders. De avond begint om 19.30 en zal ongeveer een uurtje duren. Er wordt wat verteld over de club, de organisatie van een aantal zaken en waar je informatie over je team en de vereniging kunt vinden. Ook is er volop gelegenheid om vragen te stellen.
 • Altijd gezellig! 20 september om 16:00 na de wedstrijd v.v. Leiden – Hazerswoudse Boys komt Zangeres Silvia met live muziek er een feestje van maken in de kantine van v.v. Leiden.
 • Het kan zomaar zijn dat er bekende gezichten langs de lijn staan bij de kraker in de Champions League wedstrijd tussen Ajax en Paris Saint Germain! De jeugd van VVSB tussen 12-18 jaar zijn daarbij aanwezig als ballenjongens.
 • De Grote Clubactie is inmiddels volop in beweging. Ook vv Woubrugge doet hieraan mee. Woubrugge zal het geld gaan gebruiken voor een nieuwe geluidsinstallatie.
 • Oproep van SJZ, elke euro telt!: Willen degenen, die hun contributie voor het seizoen 2014-2015 of openstaande contributies, tuchtzaken c.q. kantinediensten van het seizoen 2013-2014 nog niet hebben betaald en géén betalingsregelingen hebben getroffen, dit alsnog per omgaande doen?
 • Volg de site deze week voor de voorbeschouwingen van o.a.: GHC – Voorschoten’97, Zwammerdam – LSVV’70, Oegstgeest – UVS, Leiden – Hazerswoudse Boys en Leidsche Boys – Warmunda (zo).
 • Universitatea Cluj, de Roemeense club waar Alfons Groenendijk afgelopen week als technisch directeur aan de slag is gegaan, heeft Mihai Nesu aangesteld als videoanalist. Nesu, die in mei 2011 op de training bij FC Utrecht verlamd raakte, is een persoonlijke vriend van oud-Ajacied George Ogararu.
 • Maandag 15 september waren er 16 trainers in opleiding TC2 van de @KNVB te gast op het sportcomplex van VV Zwammerdam.
 • Betaald voetbal anno 2014. J.l. maandag kwamen Jong FC Twente en Jong PSV tegen elkaar uit. Er waren 72 (!) toeschouwers. Beduidend minder dan bij pakweg BSC’68- Zwammerdam, SJZ- DOSR, DoCoS- SEV en FC Rijnland- Stolwijk!
 • De KNVB heeft besloten om het aantal teams van de zondag 4de klasse A uit te breiden. De spelersgroep van Real Zoetermeer is overgelopen naar Oosterheem. Deze club heeft nu een verzoek ingediend om alsnog als standaardteam te mogen uitkomen.Omdat de andere twee vierde klassen 10 teams hebben, is besloten Oosterheem in te delen in de 4de klasse A. Dat wordt nu een competitie met 15 teams. Ze doen dus niet onder voor de topklasse. Dit betekent dus twee duels meer voor Roodenburg, Warmunda, Leidsche Boys, FC Rijnland, Altior en Bernardus.
 • Televisieuitzending Sport Lokaal op Alphen Stad TV komt met samenvattingen van ARC-HBOK en Hazerswoudse Boys-Lugdunum. Deze week niet alleen op televisie te zien maar ook via internet. Hier de link: http://youtu.be/xZRYoxzUAr8
 • Spelers die bij clubs spelen die zijn aangesloten bij deze website kunnen zich opgeven voor de rubriek Hemd van het Lijf. Dit kan via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De wekwijze is simpel: je geeft je op, krijgt een vragenlijstje per mail en vult deze in, retour sturen binnen een week en foto erbij. Klaar is Kees. Eeuwige roem via onze site voor jou bij jouw club en andere lezers. Wie ‘durft’ de volgende te zijn?