Onze redactie is al weer toe aan deel 7 van Lopend Vuurtje, een rubriek door en voor de clubs. Met nieuwtjes uit de voetbalkeuken, wetenswaardigheden en met aankondigingen voor de agenda. Uiteraard kan onze redactie zaken over het hoofd zien en niet overal bovenop zitten. Dus mochten er nieuwtjes zijn vanuit de club die de moeite waard zijn: stuur het gerust in naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Het Lopend Vuurtje wordt elke week geplaatst, doorgaans op dinsdag, woensdag of donderdag. Een zevende greep van het seizoen, in willekeurige volgorde:

 • LSVV’70 wilde trainer Wim Mugge na 24 jaar trouwe dienst in het zonnetje zetten. De studenten willen hun speel- en trainingsvelden in de Kikkerpolder omdopen tot het ‘Wim Mugge Sportpark’. Maar de gemeente steekt daar nu een stokje voor. Het park mag namelijk pas naar Mugge vernoemd worden als hij dood is. Het CDA Leiden is daar boos over en stelt maandag schriftelijke vragen. De partij vindt de ‘bureaucratische regeldrang’ onbegrijpelijk. Het CDA wil dat de wethouder de aanvraag alsnog goedkeurt en wil ook dat de ‘onzinnige regel’ wordt aangepast. De KNVB keurde de officiële aanvraag eerder al goed, maar van de gemeente mag de naamswijziging pas doorgevoerd worden als Mugge niet meer in leven is. De gestopte veldmaarschalk heeft nog geen plannen in die richting.
 • Zaterdagavond stonden er, naast de beide eredivisieteams van ADO Den Haag en Go Ahaed Eagles, ook 14 jeugdspelers van V.V. Oegstgeest C1 en C2 op het veld van het Kyocera-stadion in Den Haag. Als uitvloeisel van het samenwerkingsverband tussen de jeugd van V.V. Oegstgeest en ADO Den Haag mag V.V. Oegstgeest ieder jaar ballenjongens of ballenmeisjes aanleveren voor een wedstrijd van de eerste teams van ADO Den Haag.
 • De clubs uit de gemeente Katwijk doen het goed in hun competities. Vooral FC Rijnvogels en het nog ongeslagen Valken’68 gooien tot nu toe hoge ogen in respectievelijk de Hoofdklasse B en 1ste klasse B. Op 4 oktober staat de derby FC Rijnvogels – Quick Boys op het programma! Uiteraard binnenkort meer hier over via onze homepage.
 • Dennis Olman en voorzitter Dick Barnhoorn kunnen weer even adem halen. De 1ste winst partij van het seizoen is geboekt tegen Voorschoten’97. Ex-Voorschoten speler Soufiane Boukhidous maakte de enige en prachtige treffer. Zie onze homepage.
 • Wat is het internet toch handig. Ook RCL maakt hier slim gebruik van. U kunt nu de Clubgids en de Presentatiegids simpel downloaden via rcl.nl
 • De loting voor de volgende ronde van de districtsbeker vindt komende zaterdag plaats. Plaats van handeling is in Rotterdam, bij de amateurs van Sportclub Feyenoord.
 • Rksv DoCos meldt met trots op Twitter, dat eigen jeugdspeler Ricardo van Rhijn de match winnaar is van de altijd beladen wedstrijd Feyenoord – Ajax! Net als bij DoCos was er ook sprake van ‘diefstal’ bij de Amsterdammers afgelopen weekend.
 • Lugdunum kondigt aan: ,,Beste Speler en ouders/verzorgers van de speler, net als de voorgaande jaren zal Lugdunum op donderdag 2 oktober 2014 deelnemen aan de Taptoe. Wij hopen dan ook op een grote opkomst van alle spelers van de A, B, C, D, E, F en Mini-F. Zie voor het contactformulier en verdere info, lugdunum.nl
 • FC Lisse, VVSB en Rinsburgse Boys zijn uitgeschakeld in het KNVB- bekertoernooi. De Lissenaren gingen op dinsdagavond onderuit bij medetopklasser Scheveningen (4-1), VVSB kwam nipt tekort tegen Vitesse (1-2) en Sparta klopte op De Middelmors het Rijnsburgse Boys van Niek Oosterlee.
 • Slecht nieuws voor eersteklasser Alphense Boys. Mohammed Zouzou, een sterkhouder bij de rood-witten, heeft een kruisband afgescheurd en komt dit seizoen niet meer in actie.
 • Michel van Triest is officieel benoemd tot nieuwe voorzitter van derdeklasser Koudekerk.
 • Aankomende zaterdag weer een ware derby op het Wim Mugge sportpark! LSVV’70 – Roodenburg staat dan op het programma. Bij winst van de mannen van Freek Jansen staan zij op gelijke hoogte met die van Patrick Heijmans. De ploeg uit Leiden-Noord heeft de punten echter ook hard nodig.
 • Leden van de ADO Den Haag netwerkpartners kunnen vanaf heden zeer voordelig een wedstrijd van ADO Den Haag beleven! De aanbieding geldt voor groepen van minimaal 15 personen, dus wellicht leuk voor het hele team! Daarnaast heeft ook Leidenamateurvoetbal.nl een samenwerkingsverband met ADO Den Haag!
 • Benieuwd hoe Leiderdorper Michael Schouten zijn overstap van VVSB naar de zondagtak van FC Boshuizen ervaart? Lees het interview met Schouten via onze homepage naar aanleiding van het duel met Kocatepe.
 • Afgelopen weekend was het GHC- Voorschoten’97. Leidenamateurvoetbal.nl werd benaderd vooraf en kortstondig na afloop van deze ‘burenruzie’. Zie: http://voetblah.nl/de-kleine-klassieker-ghc-voorschoten-97
 • Binnenkort ligt de presentatiegids bij alle Meerburgers en relaties op de deurmat. Er is nog ruimte voor leuke foto’s! Stuur in dat mooie plaatje! Maakt niet uit waar de foto over gaat, zolang het maar met voetbal en Meerburg te maken heeft. En er moet natuurlijk wel een verhaaltje bij! Stuur je plaatje met een toelichting naar presentatiegids@vvmeerburg.nl
 • Vrijdag 26 september een spetterend openingsfeest van het nieuwe voetbalseizoen voor alle SJZ-leden en introducees van 18 jaar of ouder. Rave van Fortuin zorgt voor een muzikaal avontuur langs alle bekende en meezingbare muziekgenres en hits. Niets wordt overgeslagen door het rad. Kaarten te verkrijgen o.a. achter de bar!
 • Doelman Mike Armitage van Roodenburg heeft naar aanleiding van zijn rode kaart tegen CVC Reeuwijk, duel afgelopen zaterdag gespeeld, een straf opgelegd gekregen van zeven wedstrijden. De club uit Leiden-Noord gaat niet akkoord en zal de schorsing aanvechten bij de KNVB.
 • UVS beleeft ook een prima start na haar promotie naar de 3e klasse A. Er werd gewonnen bij buurman Oegstgeest met 1-2. Zaterdag wacht Kouderkerk in de Kikkerpolder. Meer over de wedstrijd van zaterdag op onze homepage bij de komende voorbeschouwingen.
 • De koploper van de Topklasse in actie willen zien? Dat kan aanstaande zaterdag op de Middelmors! Rijnsburgse Boys speelt dan tegen Kozakkenboys uit Werkendam. Rijnsburgse Boys (5-7) heeft een achterstand van 5 punten op de leider(5-12).
 • Na vorig seizoen lang mee te hebben gestreden om het kampioenschap van de 3e klasse A, heeft Kagia dit seizoen een moeilijke start. Na de 7-1 tegen SEV en het 3-0 verlies tegen Floreant, werd er alleen tegen Gouda een punt gepakt (0-0). Van Paniek geen sprake. Lees het interview met trainer Anton Wijsman en speler Timo Sluymer via onze homepage.
 • De zondagtak van Roodenburg heeft voor een verrassing gezorgd in de 4e klasse A! Het won thuis van koploper Leidsche Boys! Feest in Noord! Een terugblik te lezen op onze homepage.
 • Wat te denken van de start van Warmunda, zowel op zaterdag als op zondag? De zaterdagtak van de Warmonders is met vijf punten nog ongeslagen en de zondagtak pakte zelfs de volle winst na drie gespeelde wedstrijden.
 • Voorschoten’97 heeft er 270 minuten voetbal opzitten en wist daarin het net nog niet te vinden in 1B op zaterdag. Komt het er zaterdag van tegen Sportlust’46 uit Woerden?
 • Wel schotvaardig tot nu toe, maar dan in de vierde klasse C op zaterdag is Woubrugge. Het arme KDO werd j.l. zaterdag verpulverd met 9-0 en de teller bij Arie van Duijn en de zijnen staat nu al op 17 treffers. Koploper NiTA sneed tot nu toe nog meer door de boter: 19 keer.
 • Via de website amateurvoetbalwest2.nl komt u als lezer sinds kort ook op onze website. De laatst gepubliceerde verslagen worden daar getoond. Leve de samenwerking!
 • Onze redactie wacht nog op selectie-en individuele foto’s van diverse clubs. Van Roodenburg (zo) en Football Factory ontvangt onze redactie nog graag de posities der spelers. Deze hulpmiddelen zien wij graag aangeboden worden. Alvast dank aan de clubs die onze redactie al hielpen met de opgevraagde foto’s
 • Al aangesloten bij ons Facebook? De moeite waard! Regelmatig worden er bijvoorbeeld foto’s geplaatst van wedstrijden uit de regio en tal van andere items worden ook belicht.
 • Volg je ons twitter-account al? In de weekenden veel tussen-en eindstanden van de zaterdag en zondagcompetitie. En elke dag vers nieuws! Kleine moeite, groot plezier.
 • Onze redactie kijkt reikhalzend uit naar de presentatiegidsen van de clubs, voor zover die gemaakt zijn. FC Rijnvogels, RCL en Valken’68 gaven al het goede voorbeeld. Zag er top uit!