Ook de voorbije week hield onze redactie de velden en de keukens van de clubs weer in de gaten. Nieuwtjes van, over en vanuit de clubs op een rijtje. Missen we wat? Is er meer recent nieuws over uw club te delen? Laat het gerust weten via [email protected]

• Uitdrukkelijk verzoek van onze redactie aan de bij de website Leidenamateurvoetbal.nl aangesloten clubs: recentelijk zijn onze logo’s verstuurd aan de clubs. Onze redactie stelt het zeer op prijs wanneer de logo’s zullen worden benut op de clubsites. Op voorhand dank.
• Een ander verzoek aan bovengenoemde clubs: recent stuurde onze redactie promotiematerialen naar de clubs. Ook hier het verzoek om het een-tweetje tussen uw club en onze website zichtbaar te maken. Stelt onze redactie zeer op prijs! Stuur gerust een foto in van het resultaat. En geen promotiemateriaal ontvangen? Laat het dan s.v.p. even weten!
• Na een jaar afwezigheid, vanwege een zware knieblessure, heeft Freek Jansen coach/speler van LSVV’70 dan zijn (gedwongen) rentree gemaakt! Het leek er zelfs even op dat Jansen direct met een winst partij zou gaan debuteren tegen het Noord Leidse Roodenburg. LSVV’70 gaf echter een voorsprong van 2-0 weg. Het werd uiteindelijk 2-2! Lees meer via onze homepage via https://www.leidenamateurvoetbal.nl/2014/zaterdag/2en3deklasse/patrick-heijmans-rburg-alsof-er-stroom-op-de-bal-stond
• Kort geleden gelezen: maandagavond 29 september traint de voltallige selectie extra, dit in verband met het wegvallen van de training op 2 oktober. Dit betekent voor de overige senioren dat zij voor 1 x niet kunnen trainen op die avond. Dit zijn woorden, gebezigd op de GHC-website. Geen woord aan toe te voegen, GHC heeft de punten hard nodig en de training is nu eenmaal het voorportaal van de wedstrijd.
• Girls Only Spelregelavond: Op dinsdag 21 oktober organiseert de scheidsrechtercommissie speciaal voor alle meiden die bij Kagia voetballen een ‘Girls Only Spelregelavond’. De Amsterdamse scheidsrechter Charla Rietkerk komt dan wat spelregels doornemen en geeft informatie over meidenvoetbal. Alle meiden die bij Kagia voetballen zijn uitgenodigd! De avond start om 19:00 uur en zal rond 21:00 uur afgelopen zijn.
• Naast de talrijke Leidse derby’s dit seizoen staan er aankomend weekend ook in Katwijk twee ploegen van naam tegenover elkaar! FC Rijnvogels – Quick Boys staat op het affiche om 14.30 uur op sportpark de Kooltuin! Beide ploegen wonnen 3 van hun 4 wedstrijden. Voor Quick Boys misschien een te verwachten start, maar voor de Vogels een fantastisch begin! Een voorbeschouwing en podcast via onze homepage.
• Racing Club Leiderdorp (RCL) heeft een redelijke start met 2 overwinningen en 2 gelijke spelen. De achterstand op koploper CWO (Vlaardingen) is 2 punten. CWO staat aan kop met 10 punten uit 4 wedstrijden. Aanstaande zaterdag spelen de Leiderdorpers uit in Delft, tegen Vitesse Delft. Meer hier over via onze homepage.
• Koop een steen via de SJZ-Webshop voor de renovatie van de oude kleedkamers! Zie de website http://www.vvsjz.nl/
• Nieuw! Derby Klaverjassen Teylingen – Ter Leede op vrijdag 28 november 2014 van 20.00 – 24.00 uur In het clubgebouw van Teylingen. Het is weer eens wat anders dan een derby op de groene mat.
• Voorschoten’97 in een nieuw jasje?! U vraagt zich af hoe? Dit plaatste V’97 op hun website: Ongekende taferelen; dat zijn de bezoekers van sportpark Adegeest doorgaans wel gewend. Maar spelers die niet willen invallen, verzorgers die zich voor de wedstrijd insmeren met zonnebrand en trainers die ondanks bedenkelijke arbitrale beslissingen onbewogen op de bank blijven zitten, dat is echt nieuw dit jaar! De reden van dit alles: twee prachtige nieuwe dug-outs hebben langs het hoofdveld de twee oude bunkers vervangen. Maar dit is nog niet alles. Scheidsrechters laten op zich wachten en ook langs de lijn is het rustig. Hoe kan dat?! Nou de scheidsrechters bleken lekker te blijven hangen in hun net verbouwde kleedkamer! En veel supporters staan zich te vergapen aan het grote nieuwe flat screen in de kantine, terwijl anderen bestellingen doen bij het in haute couture gestoken barpersoneel of hun mail checken via de gratis WIFI verbinding. Kom tot zien!

Voorschoten_complex_0496
• Nieuws van voetbalvereniging Zwammerdam: afgelopen vrijdag stond de eerste ronde van de 40+ najaarscompetitie op het programma. De gastheer van deze avond was ARC uit Alphen aan den Rijn.
Doordat er bij deze club op de vrijdagavond getraind wordt begonnen we om 20.30 uur. Teams van VVZwammerdam wisten een nette 3e en 6e plaats te bereiken. Zwammerdam 1 speelde in poule A en eindigde hierin als tweede. Hierdoor kwam Damme in de kruisfinale om de derde/vierde plaats tegenover Floreant te staan. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel waardoor de beslissing moest komen na penalty’s. En dat de keeper van Damme Arie Vonk daar een specialist in is bleek vrijdag wel weer.Arie stopte drie strafschoppen en hierdoor stond Damme om 23.20 uur op het podium. De derde helft werd in de kantine gespeeld waar het duo Waldorf and Statler ons voorzagen van de drankjes. De bitterballen gingen letterlijk onze neus voorbij gaan. Over 2 weken spelen ‘de oudjes’ bij TAVV in Ter Aar.
• Donderdag 9 oktober aanstaande wordt het vernieuwde kunstgrasveld van LVV Lugdunum feestelijk geopend. Alle jeugdspelers (van A t/m mini-f) worden om 17:45 uur verwacht in Lugdunum-kleding op het veld.
• Het goed presterende UVS in de 3e klasse A, speelt aankomende zaterdag al een van zijn belangrijkste wedstrijden misschien. Tegenstander is SEV uit Leidschendam. SEV greep afgelopen seizoen net naast de titel en wil revanche. Een lastige klus voor de blauw-witten. Maar bij winst kunnen er nog zomaar eens hele leuke tijden aanbreken voor de debutant in de 3e klasse.
• Wil Lugdunum dit jaar wel de stap gaan maken dan zal er zeker moeten worden gewonnen van het Warmondse Warmunda. Trainer Henk de Cler heeft het volste vertrouwen in een overwinning en een eventuele stap omhoog. Lees meer hierover op onze homepage. Overigens zijn enkele spelers blij dat er zaterdag thuis wordt gespeeld. J.l. zaterdag togen zij naar Den Haag, terwijl Oosterheem toch echt in Zoetermeer gezocht moet worden.
• Aandacht voor de mening van uw vrijwilligers?…. ARC denkt mee: Het bestuur van ARC is druk bezig om het vrijwilligersbeleid vorm te geven. ARC-lid Rutger de Kwaasteniet heeft in samenwerking met het bestuur van ARC een enquête opgesteld welke binnen heel ARC wordt verspreid en ingevuld. Op de ledenvergadering van 27 oktober aanstaande hoopt de club al enige resultaten kenbaar te maken.
• Trainer Arie van Duijn doet goede zaken met Woubrugge. Er werd met 2-3 gewonnen bij Aarlanderveen. Dit betekent dat de ploeg van de Katwijkse trainer het volle pond heeft behaald uit zijn 4 wedstrijden. De te kloppen ploeg in de 4e klasse A lijkt NITA te zijn, uit Nieuwer Ter Aa. Die tegenstander staat 11 oktober op de rol.
• Het wil Leidse Boys in de zaterdag 4e klasse A nog maar niet lukken om de eerste punten binnen te halen. Waar het vorig seizoen lang koploper was en net naast de titel greep (UVS werd de kampioen) staat het nu gedeeld op de laatste plaats. Er werd verloren met 5-1 tegen KSD-Marine, wat trouwens volgens insiders een iets geflatteerde uitslag was. Leidsche Boys heeft een flinke jas uitgedaan, maar blijft strijdbaar.
• Ook Valken’68 staat weer even met beide benen op de grond. Na 3 winst partijen, was het Zwaluwen’30 wat de winst uit Valkenburg meenam. Het werd liefst 1-4! Meer via onze homepage met onder meer een podcast met Mark Kabelaar, aanvaller van ‘beroep’.
• Waar Warmunda zaterdag een lastige start van de competitie heeft, ging het de zondag tak tot afgelopen weekend erg goed af. Echter was het medekoploper ASW dat met een 1-2 winst op Overbos de koppositie alleen over heeft genomen. Meer over deze wedstrijd op onze homepage.
• Patrick Heijmans, een altijd graag gezien persoon op de Leidse voetbalvelden had weer een mooie quote na het gelijke spel tegen LSVV’70 (2-2): ,, Het leek wel alsof er stroom op de bal stond.” Meer lezen over zijn uitspreken? Zie het recent geplaatste verslag.
• Goed gebaar van Oegstgeest op hun website! Scheidsrechters zorgen ervoor dat wedstrijden op een sportieve manier en volgens de spelregels verlopen, zodat spelers optimaal kunnen genieten van het voetballen. De meeste spelers en coaches weten dat natuurlijk wel, maar staan daar vaak te weinig bij stil. Daarom is het van 4 t/m 12 oktober de “Week van de Scheidsrechter”. Het uitspreken van waardering naar
de scheidsrechters staat deze week centraal. De bijna 30.000 scheidsrechters in Nederland maken het mede mogelijk dat wekelijks 1,2 miljoen voetballers op het veld van het spelletje kunnen genieten! Bij deze willen we jullie oproepen om scheidsrechters tijdens deze week in het zonnetje te zetten! Bijvoorbeeld als speler, aanvoerder en/of trainers een bedankje mee te nemen voor de scheidsrechter”, aldus het bestuur.
• De supportersvereniging van RCL denkt ook aan de kleintjes: Op woensdag 15 oktober 2014 is er kinderbingo bij de supportersvereniging RCL. Er wordt begonnen om 14:45u. Ook vriendjes en vriendinnetjes zijn van harte welkom. Kinderbingo 1ste ronde kaartverkoop 14:45u, start bingo 15:00u 2de ronde kaartverkoop 16:00u, start bingo 16:15. RCL vindt het leuk als je vriendjes en vriendinnetjes mee neemt: Iedereen is van harte welkom. Kosten per ronde zijn 50 cent. Per ronde spelen we drie keer om mooie prijzen.