Ook de voorbije week hield onze redactie de velden en de keukens van de clubs weer in de gaten. Nieuwtjes van, over en vanuit de clubs op een rijtje. Missen we wat? Is er meer recent nieuws over uw club te delen? Laat het gerust weten via [email protected]

 • Genoeg na te lezen en te beluisteren via onze homepage over de kraker van afgelopen weekend FC Rijnvogels – Quick Boys (2-2) met ruim 3000 toeschouwers op sportpark De Kooltuin. Zie ook de fotoserie!
 • GHC speelde dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen de zondagtak van Voorschoten’97, uitkomend in de 3e klasse op zondag. Wellicht maar even werken aan het zelfvertrouwen? Die vlieger gaat op voor beide teams, na een stroeve competitiestart. GHC won met 5-2, onder meer door drie doelpunten van Martijn van Leeuwen.
 • Tot nu toe is er nog één speler van de standaardteams die in alle wedstrijden een doelpunt heeft gemaakt. Het gaat om Joeri van der Salm van derdeklasser Stompwijk. Een puike prestatie.
 • GHC kan weer wat extra spelers bijschrijven. In de afgelopen weken hebben er zich 26 nieuwe spelers aangemeld. Mooie ontwikkeling aan de Vliet.
 • We melden het nog maar eens! Donderdag 9 oktober aanstaande wordt het vernieuwde kunstgrasveld van LVV Lugdunum feestelijk geopend. Alle jeugdspelers (van A t/m mini-f) worden om 17:45 uur verwacht in Lugdunum-kleding op het veld.
 • De kraker in de 3e klasse A zaterdag tussen SEV uit Leidschendam en UVS eindigde onbeslist in 1-1. Zo blijven beide ploegen wel koploper met 5 gespeeld en 13 punten. DoCoS volgt op 4 punten na hun winstpartij tegen LSVV’70. LSVV’70 blijft door deze verliespartij de nummer laatst met 1 punt. Meer over deze wedstrijden via onze homepage.
 • Netjes geregeld door Voorschoten’97! Blijf niet te lang lopen met die blessure. Donderdag 9 oktober blessurespreekuur op de club, vanaf 17.45. Vraag naar Erik van der Pot, de Fysiotherapeut.
 • Warmunda kondigt aan: Start nieuw klaverjasseizoen 10 oktober aanvang 20.30 uur. Vanaf 20.00 uur is de kantine open. Wist u dat de ronde tafels die op het voetbalcomplex staan zijn geschonken door de kaartcommissie? Daarom is ons potje leeg en hebben we gemeend het inschrijfgeld voor het klaverjassen te verhogen naar 4 euro om weer te sparen voor een volgend geschenk. In het verleden hebben we ook bijgedragen aan b.v. nieuwe goten voor de kantine, reserveshirts voor de jeugd e.d. Dus kom daarom gerust een kaartje leggen.
 • 12 goals tegen in de laatste 3 wedstrijden en 3 x rood lijkt te zorgen voor onrust. Niets is minder waar! Trainer Patrick Heijmans van Roodenburg zag zijn elftal zeer goed spelen afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Floreant (1-7). Heijmans:,, Dit was de beste eerste helft van het seizoen.” Opmerkelijk of toch niet? Lees hier meer over via onze homepage.
 • Racing Club Leiderdorp (RCL) staat weliswaar maar twee punten achter op koploper Lyra (5-11). Maar van een wervelende start kan men nog niet spreken. Er werd 2x gewonnen en 3x gelijk gespeeld. Afgelopen zaterdag snoepte Vitesse Delft hun 2e punt binnen tegen RCL (0-0). De ongeslagen status staat nog wel overeind voor de kampioenskandidaat. Meer te lezen over de wedstrijd in Delft via onze homepage. De van Noordwijk teruggekeerde Thom Wijnalda kwam uitgebreid aan het woord.
 • Uitdrukkelijk verzoek van onze redactie aan de bij de website Leidenamateurvoetbal.nl aangesloten clubs: recentelijk zijn onze logo’s verstuurd aan de clubs. Onze redactie stelt het zeer op prijs wanneer de logo’s zullen worden benut op de clubsites. Op voorhand dank. IMG_2060
 • Een ander verzoek aan bovengenoemde clubs: recent stuurde onze redactie promotiematerialen naar de clubs. Ook hier het verzoek om het een-tweetje tussen uw club en onze website zichtbaar te maken. Stelt onze redactie zeer op prijs! Stuur gerust een foto in van het resultaat. En geen promotiemateriaal ontvangen? Laat het dan s.v.p. even weten!FCR 1
 • Leendert de Goeij gaat aan de slag bij de reserves van Roodenburg. De ex-prof volgt Ramon Paardekoper op als trainer. De Goeij kwam onder meer uit voor ASC, Ter Leede, CIOS, Telstar, UVS, Sparta en Sheffield United. Voorzitter Raymond Keur: ,,Het bestuur en de technische staf zijn zeer verheugd om op zo een korte termijn erin geslaagd te zijn deze cruciale functie in goed overleg met een zeer gewaardeerd persoon als Leendert te kunnen vervullen.
 • Matthijs Seilberger is voor vier wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart namens Forum Sport tegen Sportlust’46 afgelopen zaterdag. Seilberger mist daardoor de ontmoeting tegen Voorschoten’97 komende zaterdag. De aanvaller was eerder actief bij de groen-gelen.
 • Televisie-uitzending Sport Lokaal van Alphen Stad FM terugzien met samenvattingen van Voorschoten ’97-ARC, Argon-Zevenhoven en TAVV-Zeewolde? Dat kan vanwege onze samenwerking! Zie:
  https://www.youtube.com/watch?v=OAFKpJDBzPA
 • Denkt u op de dinsdagavond nog even een hapje of een drankje te nuttigen bij vv Oegstgeest? Vanaf heden is de kantine geopend op de woensdagen en niet langer op de dinsdagen. Dit voorlopig als proef om te kijken of er voldoende animo
  De kantine is open vanaf 16.45 uur tot 22.30 uur. De keuken is geopend van 16.45 uur tot 19.45 uur.
 • Leidsche Boys (zaterdag 4A) is momenteel samen met SVOW (4C) nog steeds puntloos. Er werd wederom verloren door de mannen van Johan Peper, nu met 0-5 tegen VVSB. De zondagtak van Leidsche Boys heeft een betere start in de 4e klasse A. Zij speelden tegen FC Rijnland met 2-2 gelijk. Overigens doet Rijnland het net iets beter met een 4e plaats (5-8). Over die regelrechte Leidse derby eveneens een ruim verslag op onze website.
 • Dat Valken’68 het zeer goed doet in de 1e klasse B is duidelijk. Er werd nu wederom gewonnen van het Noord Amsterdamse HBOK met 0-2. Een feestje is daarom ook wel op zijn plaats. A.s. zaterdag direct na Valken’68 – v.v.DSO breekt dan ook het Oktoberfeest los op ‘t Duyfrak. Lange tafels, klederdracht, pullen bier en muziek! Laten we doen waar we goed in zijn: GEZELLIG! Ben jij erbij? Zorg dat je op de fiets komt, aldus de website van de Valkenburgers.
 • De herfstvakantie gaat bijna beginnen. Ook deze herfstvakantie opent Ajax haar deuren voor de jeugd tussen 6–16 jaar om een dag bij Ajax te trainen. Trainen volgens de Ajax methodiek, in het hart van de jeugdopleiding, op de Toekomst. Een volledig dagprogramma waarin de ontwikkeling van de voetballers en keepers voorop staat. Kosten 104 euro p.p. Meer info via quickboys.nl
 • Trainer Arie van Duijn beleeft een geweldige start met vv Woubrugge! 5x winst in 5 wedstrijden! Ook Joris van der Hoorn is weer een tevreden speler na een vervelende oogblessure is hij weer van de partij. Lees het interview met van der Hoorn, via onze homepage, na de zege op Roda’23.
 • De verwachtingen waren toch wel een stuk hoger dan de realiteit laat zien bij Voorschoten’97 (za)! De ploeg verloor wederom en de cijfers lijken veel te zeggen, 2-6 tegen ARC. Echter de Voorschotenaren hadden zelf ook kansen genoeg, maar je moet scoren om te winnen zou Cruijff zeggen. Meer op onze homepage.
 • Rijnsburgse Boys zet alles in het werk om de dader te vinden….lees: Zaterdag 4 oktober j.l. is er schade aangebracht aan de zijkant van een grijze Volkswagen Touran. Deze stond geparkeerd naast een zwarte BMW X5. De auto’s stonden geparkeerd aan de voorkant van de sporthal bij de fietsenrekken. Is er misschien iemand die iets heeft gezien, wat te maken kan hebben met de ontstane schade? Het is gebeurt tussen 09.00uur en 11.00uur. Wilt u dit a.u.b. doorgeven aan Peter van Tilburg via 06-23.53.10.39?
 • Vrijdag 10 oktober is de jaarlijkse ledenvergadering bij FC Rijnvogels. Tijdens de vergadering zullen voorzitter Niek Jan van Kesteren en vice voorzitter Henny Rijnsburger hun functie als bestuurslid overdragen. Beide heren gaan zich verder verdienstelijk maken in de Businessclub. De beoogde nieuwe voorzitter is Peter Plug, thans penningmeester. Het voorstel aan de vergadering is om ook in te stemmen met de kandidatuur van Pieter Doets (penningmeester), Dirk de Mooy en Guus van Klaveren als nieuwe mannen aan het roer van de Katwijkse club aan de 1e Derhalve de oproep aan de leden om deze belangrijke vergadering bij te wonen. De aanvang is om 19.30 uur.
 • Girls Only Spelregelavond. Op dinsdag 21 oktober organiseert de scheidsrechtercommissie speciaal voor alle meiden die bij Kagia voetballen een ‘Girls Only Spelregelavond’. De Amsterdamse scheidsrechter Charla Rietkerk komt dan wat spelregels doornemen en geeft informatie over meidenvoetbal. Alle meiden die bij Kagia voetballen zijn uitgenodigd! De avond start om 19:00 uur en zal rond 21:00 uur afgelopen zijn.
 • Binnenkort onder meer op onze website: Speler van de maand september, interviews met jeugdspelers van ADO Den Haag. Het gaat hier om spelers die eerder uitkwamen voor een regionale amateurclub.