featured_LAV_logoVorig seizoen werd onze rubriek Lopend Vuurtje in het leven geroepen en dit werd al snel een hit. Mede om die reden gaan we dus verder om voor de lezer allerhanden voetbalnieuwtjes te verzamelen uit de Leidse regio. Uiteraard kan onze redactie zaken over het hoofd zien en niet overal bovenop zitten. Dus mochten er nieuwtjes zijn vanuit de club die de moeite waard zijn: stuur het gerust in naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Het Lopend Vuurtje wordt elke week geplaatst, doorgaans op woensdag of donderdag.

Een eerste greep, in willekeurige volgorde:

 

 • Veruit het meest trieste en nauwelijks te bevatten nieuws van de zomer is de verschrikkelijke ramp met vlucht MH17. Daarbij kwamen onder meer Truike Heemskerk en Erik van der Poel om het leven. Dit was naast voor familie en vrienden ook een grote klap voor voetbalvereniging ROAC. De club verloor twee leden. Vandaag waren er in het Leidsch Dagblad tal van rouwadvertenties te lezen bij de familieberichten. Om koud van te worden. Ook onze redactie wenst familie, vrienden en ROAC alle sterkte toe om dit immense verdriet te dragen.
 • De KNVB heeft in de periode van 23 juni tot en met 5 juli onderzocht of er een mogelijkheid bestaat tot een AUTI voetbalcompetitie. Deze competitie zou dan speciaal geschikt zijn voor kinderen met autisme. Er bestaat natuurlijk een goed georganiseerde G-competitie, de hoop is daarom dat er genoeg animo is voor de AUTI competitie. Wanneer de resultaten naar buitenkomen is nog niet bekend. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met Eric Treling (eric.treling@knvb.nl).
 • Kagia is momenteel nog op zoek naar enthousiaste trainers die het leuk vinden om 1 of 2 keer in de week een team te willen trainen, tevens zijn er voor de begeleiding op zaterdag nog wat posities in te vullen. Interesse via: hoofdjeugdopleiding@kagia.nl
 • Promovendus Valken’68 heeft direct van zich doen laten spreken, door 1ste klasse genoot GHC met 3-0 te verslaan. Eerder werd al UVS verslagen met 3-1. De twee Leidse clubs dolven dus het onderspit, maar op 12/08 ging Valken’68 nipt onderuit tegen de reserves van FC Rijnvogels.
 • Roodenburg start met 7 tegen 7 voetbal. Het is vanaf nu mogelijk voor de 35 en 45 plussers om 7 tegen 7 in een reguliere competitie te spelen. Was het in het verleden alleen mogelijk om in de zomerperiode op vrijdagavond in competitie of toernooi vorm te spelen, vanaf dit seizoen kan het ook op zaterdag en zondag gedurende de reguliere competitie. Interesse tonen? Dat kan kenbaar worden gemaakt via: administratie@lvroodenburg.nl
 • 2e klasser R.C.L. speelde een alleraardigste wedstrijd tegen 1ste klasser A.R.C. Het werd nipt 4-3 voor de Alphenaren afgelopen zaterdag. Gisteravond kwamen de Leiderdorpers niet verder dan 1-1 tegen derdeklasser Meerburg.
 • Hoofdklasser Katwijk won het Zilveren Trawler toernooi. Het toernooi werd voor één maal in Katwijk gehouden in plaats van IJmuiden, de thuishaven van gastheer Stormvogels. Katwijk won in de finale van Urk met 5-1. Ook hoofdklasser FC Rijnvogels deed mee aan het toernooi, en werd 3e door de wedstrijd om plek 3 en 4 met 8-0 te winnen van Stormvogels.
 • Komende week is de introductieweek voor nieuwe studenten in Leiden. De mogelijkheid voor een ieder om kennis te maken met DE voetbalclub voor studenten/studentes. LSVV’70 heeft 5000 flyers laten drukken en was dinsdagmiddag tijdens de markt op het Stadhuisplein prominent aanwezig. Geef kleur aan je studentenleven en kom voetballen bij LSVV’70: De Cultclub van Nederland!
 • Goed nieuws voor GHC! De Leidse wethouder de heer Frank de Wit, kan voorzitter Dick Barnhoorn verblijden met een fonkelnieuw kunstgrasveld.
 • Wat minder nieuws voor de kersverse hoofdklasser FC Rijnvogels. Aanwinst en verdediger Robin Janmaat(broertje van Daryl, Newcastle United), mag (voorlopig) niet uitkomen voor de Vogels. De KNVB heeft hier een stokje voor gestoken. Of de zaken voor 6 september nog goed komen is vooralsnog niet duidelijk.
 • Ook aankomend seizoen zijn er weer stageplekken vrij voor studenten van het ROC, ID college en voor studenten die hun maatschappelijke stage bij DoCos willen voldoen. Bij DoCos wordt alles geboden wat je wenst voor jouw stage: plezier, omgaan met andere mensen, eigen verantwoordelijkheid en een leuke, sportieve omgeving. Wil je meer informatie over wat de mogelijkheden zijn bij DoCos dan kan dat via stage@docos.nl .
 • UVS organiseert op woensdag 20 augustus van 10.00-17.00uur wederom een TOP toernooi in de Kikkerpolder (<16 jaar). ADO Den Haag, Club Brugge, Fc Groningen, JVOZ, PSV, KV Turnhout, FC Twente en uiteraard UVS zullen u die dag smakelijk vermaken.
 • Met hulp van de gemeente, inwoners van Leiderdorp en de leden van RCL is het dan eindelijk gelukt om een mooi en multifunctioneel clubgebouw op de Bloemerd te laten verrijzen. Medio 2016 zal het clubgebouw klaar zijn. Ook zal er een nieuw clublogo worden gekozen door de leden van RCL. Hiervoor kan men stemmen. Voor meer info zie: www.rcl.nl
 • Triest nieuws voor vv Leiden…..Een inbraak zorgde ervoor dat er in het 75-jarig jubileumjaar zware schade werd geleden door de club uit het Morskwartier. Er werden 50 spiksplinternieuwe ballen ontvreemd met een waarde van ca. 2500 euro. Mocht u ineens veel nieuwe voetballen zien opduiken, laat het weten aan vv Leiden via vvleiden@online.nl of belt u de politie via 0900-8844.
 • LVV Lugdunum gaat komend seizoen starten met een meiden en vrouwenvoetbalteam op zaterdag. Vind jij voetballen leuk??? Dan is dit het moment op je op te geven als speelster LVV Lugdunum. Voor het meidenteam (11 t/m 15 jaar) en vrouwenteam (15 jaar en ouder) op zaterdag zijn zij nog op zoek naar nieuwe speelsters. Interesse? : stuur een email naar meidenvoetbal@lugdunum.nl of vrouwenvoetbal@lugdunum.nl
 • Tim de Cler, komend seizoen actief bij zijn oude club Lugdunum, gaat in september starten met de cursus trainer-coach III.
 • Zaterdag 30 augustus wordt het nieuwe sportcomplex van Altior geopend. In Langeraar zal er na het officiele gedeelte om 19 uur een wedstrijd plaatsvinden tussen het huidige eerste elftal spelers en een team met ‘oud-strijders’.
 • Stompwijk beleefde weinig lol aan de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Tegen TAC’90 werd met maar liefst 0-12 verloren. Ook op dinsdagavond 12/08 speelde Alphense Boys, eerste klasser op zondag. De roodwitten gingen met 3-0 onderuit bij Jodan Boys.
 • Nog meer oefenvoetbal: Kagia kwam voor het eerst in de wei en won van UDO. Beide teams komen uit in de derde klasse. Met de tot op heden aanwezige spelers werd er gespeeld. Met twee verschillende elftallen werd er door de Kagianen aangetreden, beide 45 min. speeltijd. Voor rust nam Kagia een verdiende 1-0 voorsprong door Joas Pols. De tweede helft kwam Kagia niet meer in de problemen en vergat het zelf de uitslag groter te maken. Al met al een leerzame avond voor de trainers van Kagia, er kwamen immers heel veel nieuwe gezichten binnen de lijnen. Komende zaterdag speelt Kagia een toernooi bij Blauw Zwart en speelt het twee wedstrijden van één uur tegen respectievelijk Blauw Zwart en Alphia.
 • Onlangs heeft de ING een pitch gehouden waar aan diverse Leidse voetbalverenigingen konden deelnemen. Tijdens deze pitch konden verenigingen strijden om een (sub) sponsorschap van ING. v.v. Leiden heeft tijdens deze wedstrijd een sub-sponsorschap van de ING voor 3 seizoenen gewonnen! Eerder sloot ING ook al een verbintenis met Meerburg.
 • Al vele jaren is Horesca Horecavo een bekend gezicht op de Kikkerpolder bij UVS als de grootste regionale leverancier aan sportverenigingen, horeca gelegenheden, bedrijven en organisaties. Naast leverancier van alle lekkere hapjes en drankjes is Horesca Horecavo nu ook hoofdsponsor van UVS. Op dinsdagavond 5 augustus heeft Dave Vegt directeur van Horesca HORECAVO met UVS het contract ondertekend.
 • Ook voor Leidsche Boys (za) goed nieuws op sponsorgebied. Marcel Krook van het Leidsch Loon bedrijf is hoofdsponsor geworden en de Plante groep uit Leiderdorp is per heden subsponsor.
 • Het dames-team van UVS heeft op dit moment te weinig speelsters. UVS is dringend op zoek naar dames die het leuk vinden om 2x in de week te trainen en op zondag een wedstrijd te spelen. Vind je het leuk om (weer) te gaan voetballen meld je dan aan bij: Jos van Alphen, contactpersoon Damesvoetbal UVS, e-mail: jhvalphen@hotmail.com of telefonisch: 06-14043306.
 • FC Rijnland organiseert wederom een toernooi, onder de naam Marco Kamphues Bokaal (een ode aan). Komende vrijdag komen om 19.30 gastheer FC Rijnland en Leidsche Boys (zo) tegen elkaar uit en Lugdunum en UVS spelen om dezelfde tijd ook op het complex van de zondagvierdeklasser. De verliezers spelen vervolgens zondag om 12 uur tegen elkaar en de winnaars spelen aansluitend de finale om 14 uur.
 • Komende zaterdag houdt Quick Boys weer Open Dag. Naast tal van activiteiten zal de hoofdmacht om 17 uur oefenen tegen het Haarlemse EDO. Overigens kan dit duel nog niet worden gespeeld op het hoofdveld.