donderdag, maart 28, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenLopend Vuurtje(aflevering 15, 30 april)

Lopend Vuurtje(aflevering 15, 30 april)

-

MOBILE_LOGOOp regelmatige basis zal onze redactie voor de lezer gaan grasduinen naar nieuwtjes van onze regionale clubs. Trekt het uw aandacht dan is de website van de desbetreffende club uiteraard te bezoeken voor eventueel meer informatie. Er gebeurt van alles op en langs de velden in de regio. Soms zijn het serieuze kwesties, dan weer zaken met een knipoog. Andermaal een rubriek om op de hoogte te blijven van de clubs uit de regio 071.

  • Zal de open bus aanstaande zaterdag wederom zijn ritje gaan maken in Katwijk? Het kan zomaar gebeuren en ditmaal met Valken’68 als kampioen!
  • 2e paasdag werd op het Internationale D-toernooi van Voorschoten’97 een loterij georganiseerd voor het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF). Daarnaast werd ook nog gecollecteerd voor dit goede doel. De dames hebben de bus flink laten schudden met dik 778 euro!
  • Het heeft even geduurd, maar aankomende zaterdag lijkt het doek echt te gaan vallen voor de mannen Cees Bruinink. Bij een gelijkspel tussen Katwijk en Noordwijk of een nederlaag voor de nog wel regerend landskampioen, is de hoofdklasse een feit.
  • Dinsdag 22 April opende ADO Den Haag haar deuren en organiseerde in het Kyocera stadion een trainersbijeenkomst voor de jeugdtrainers van de Netwerkpartners, waar V.V. Oegstgeest ook deel van uitmaakt. Met een grote delegatie van 10 trainers was V.V. Oegstgeest zeer goed vertegenwoordigd.
  • Nieuwe leden die in de afgelopen 3 jaren bij een andere vereniging ingeschreven hebben gestaan of leden die naar een andere vereniging willen overstappen, moeten vóór 15 juni a.s. overschrijving aanvragen d.m.v. een KNVB overschrijvingsformulier Docos biedt de hulp aan haar leden aan op: dinsdag 3 juni en donderdag 5 juni van 18.00 tot 20.00 uur.
  • Koninklijke 0nderscheiding voor 3 leden van ARC, te weten Joop Timmer, Willem en Lemy van Oostrom waren de gelukkigen.
  • Afgelopen week hebben zo’n 15 scheidsrechters de BOS-cursus van de KNVB succesvol afgerond. Onder hen maar liefst 10 scheidsrechters van VVSB. Gefeliciteerd allemaal!
  • Zou Hein van Heek, ex-trainer van, Voorschoten’97 de helpende hand bieden? Dat lijkt toch een moeilijke zaak te worden tegen kampioen FC Rijnvogels, dat voor eigen publiek graag de zoveelste zege wil boeken en het hoogste puntenaantal wil scoren van alle eersteklassers in Nederland.
  • Ook voor RCL nog steeds alarm fase rood! Haaglandia moet geklopt worden! Dan zijn er nog mogelijkheden om de nacompetitie te ontlopen of zelfs rechtstreeks in de eerste klasse te blijven.
  • Één van de, of misschien wel het snelste doelpunt dit seizoen. Hij viel bij Kouderkerk versus Kagia (0-4). Jefffrey Neijenhuis was de gelukkige. Naar men zegt binnen vijftien tellen.
  • Ter Leede kan toch nog ergens trots op zijn dit seizoen. Op donderdag 24 april 2014 ontvingen de Sassenheimers in samenwerking met boekhandel Wagner met Willem van Hanegem een icoon uit de voetbalwereld. De beroemde ex-topvoetballer en oud-trainer was aanwezig in het clubhuis van De Roodemolen en werd geïnterviewd door journalist en auteur Jaap Visser in verband met het onlangs verschenen boek ‘WILLEM – de voetballer’.
  • Zal Leidsche Boys nog gas geven as zaterdag bij Haagse Hout? Of werkt het vertrek van enkele spelers aankomend seizoen door in deze laatste fase? Bij een gelijkspel van Leidsche Boys en winst van UVS thuis tegen VVSB, spelen de blauw-witten volgend seizoen in een hele leuke, overwegend Leidse klasse.
  • Wederom maakt GHC gebruik van de samenwerking met ADO om met een groep kinderen een wedstrijd bij ADO te bezoeken. Ditmaal was het de wedstrijd van 27-04-2014 ADO tegen AZ. Spreek dit u aan? Word lid van de jeugd afdeling via www.vv-ghc.nl
  • U kent hem wel, Sjakie Polak (38) kwam uit voor Excelsior, FC Twente, ADO Den Haag, Sparta Rotterdam, BV Veendam, RBC Roosendaal en Texas Dutch Lions FC. In 401 wedstrijden kwam tot 61 doelpunten. Polak gaat het kampioenselftal van Quick Boys 2 trainen.
  • Verder is de nacompetitie voor Quick boys 1 ook al bekend. Ajax en DVS’33 zijn de te kloppen ploegen. Tegen laatst genoemde wordt op 17 mei de 1ste wedstrijd bij DVS’33 gespeeld. En daarna wacht de herkanser uit de topklasse. Quick Boys- Noordwijk is dus een reëele mogelijkheid, maar die weg is nog lang.
  • Er werd hier en daar wat geoefend: Kickers’69- Alkmania 1-5, ROAC- TAVV 1-1. HaaglandenCup: Topklasser FC Lisse verliest verrassend van tweedeklasser VUC met 4-1. Enkel Rik Vermeulen kwam tot scoren.
  • Halve finale onder 23 jaar: FC Rijnvogels- Voorschoten’97 5-3. Zaterdag revanche voor de geel-groenen? Zou hen prima uitkomen.
  • Jayson Trommel is door de KNVB voor zeven wedstrijden geschorst omdat hij op paaszaterdag zijn arm in het gezicht van een SVL-speler plaatste. De SVL’er had de bal opgepakt nadat de scheidsrechter had gefloten voor een overtreding.
  • Voor datzelfde ARC staan nog twee reguliere competitiewedstrijden op de rol. Als de Alphenaren zich plaatsen voor de nacompetitie, komen er maximaal vier wedstrijden bij. Dat betekent dat Trommel sowieso één of meerdere wedstrijden volgend seizoen moet toekijken.
  • Rens Lamboo en Timo Sluymer keren terug naar Kagia, voor hen het oude nest. Dit na een avontuur bij de reserves van topklasser FC Lisse. Bij de Lisserbroekers zwaaien Jeffrey Nijenhuis, Ferry Scholte en goalgetter Rutger Goudriaan af.
  • Naderende nacompetitieplekken voor: TAVV, Roodenburg, Leidsche Boys (za), Woubrugge, VVSB (za), UVS (zo), DOSR, MMO en Meerburg?
  • Al zeker van nacompetitie: SJC, Quick Boys en GOL Sport. En nog wat andere teams, maar die hebben zichzelf hogere en meer vroegtijdige prioriteiten gesteld…

 

 

 

Remco Mentink
Remco Mentink
Verslaggever en PR sinds 2013. Ook verslaggever RTV Katwijk. Leidenaar met tevens roots in Katwijk. Aanstekelijk enthousiasme, remco@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read