logo 80 bij 80Op regelmatige basis zal onze redactie voor de lezer gaan grasduinen naar nieuwtjes van onze regionale clubs. Trekt het uw aandacht dan is de website van de desbetreffende club uiteraard te bezoeken voor eventueel meer informatie. Dit keer met de laatste wedstrijd van de zondagtak van DoCoS en UVS, nieuwsfeitjes, transfers en andere relevante voetbalzaken uit 071 en omstreken!

 

 • Roodenburg blijft innovatief! Recent was er een vriendinnendag, waar de dames verschillende technische onderdelen moesten doorlopen. Het schieten door gaten, duelleren en pingelen, bal in de lucht houden, de bal zo hoog mogelijk schieten en aan het slot een grote partijvorm. Er werd met veel plezier terug gekeken op deze dag en wellicht zullen er nog meer meiden gaan ballen bij Roodenburg.
 • Valken’68 vierde afgelopen zaterdag terecht feest. Na een zinderende 2e seizoenshelft spelen de Valkenburgers aankomend seizoen in de 1ste klasse! Knap hoor; uitstekend teruggekomen vanuit geslagen positie. Chapeau voor Andries Wendt en de zijnen.
 • Het slotduel van Kagia zal een thriller gaan worden in de 3e klasse A. Bij winst op eigen grond tegen SEV zullen zij volgend seizoen de stap naar de 2e klasse gaan maken. Dit na slechts een jaar afwezigheid.
 • Mocht jij ook zin hebben om te voetballen bij een vereniging, in dit geval RCL, waar meidenvoetbal flink in ontwikkeling is en damesvoetbal al topklasse-niveau is, meld je dan aan voor de open trainingen.  Meld je danvoor 11 mei aan via gerardhoogenboom@gmail.com.
 • Het jubileumboek “Een eeuw lang ………… Uit Vriendschap Saâm” is uit. Interesse? Bij UVS te koop via Cees Kloosterman, Michael Lamers en Herman Vermeer. Verder bij Drukkerij Sparta, Rooseveltstraat 14m, 2321 BM Leiden. Telefoon: 071-5128770.
 • Naast de uitgave van het prachtige boek kan er aankomende zaterdag nog een feestje worden gevierd bij de 100-jarige club. UVS zaterdag kan kampioen worden wanneer ‘noot’ Football Factory wordt gekraakt. Bij verlies en winst van Leidsche Boys tegen SVOW gaan de Vlietbewoners met de titel aan de haal.
 • LVV Lugdunum organiseert dit jaar een Vriendjesdag. De activiteit zal plaatsvinden op woensdag 21 mei van 17.30-19.00uur (EN DUS NIET 7 MEI !!!). Iedereen is daarbij van harte uitgenodigd om te komen voetballen. Op het hoofdveld van Lugdunum worden trainingen gegeven aan alle jongens en meisjes in de leeftijd van 4 tot 9 jaar. Meld je vriendje, vriendinnetje, zusje, broertje, neefje, nichtje of buurjongetje aan! En maak kans op een nieuw paar scheenbeschermers!
 • Roberto Escudero verlaat Voorschoten’97 en verkast naar GHC. Escudero is dit seizoen al geruime tijd geblesseerd.
 • SJZ won nog steeds geen uitwedstrijd. Zondag zal het moeten. Alleen dan is de formatie uit Zoeterwoude veilig.
 • VV Oegstgeest nam j.l. zaterdag afscheid van Ronald Zitman. Hij was acht jaar lang elftalassistent bij de hoofdmacht van de geel-roden.
 • Vooral ARC en in mindere mate Alphense Boys hebben nog een kans op nacompetitievoetbal voor een plek in de hoofdklasse. De Alphense clubs doen het daarmee beter dan het dit seizoen fletse avv Alphen en Alphia.
 • DoCoS biedt jong voetbaltalent op zondag 11 mei van 11.00-13.00 uur de mogelijkheid om op eigen niveau (prestatief en recreatief) te voetballen op basis van het jeugdvoetbalplan. DoCoS stelt zich met de jeugdopleiding ten doel voetbaltalent op te leiden. In het Verenigingsplan heeft DoCoS als doelstelling geformuleerd dat in het eerste elftal minimaal acht spelers uit de eigen opleiding spelen. Wil je meer weten of aanmelden, via: jeugdvoorzitter@docos.nl
 • Zaterdag 17 mei – de 15e Cup met de Grote Oren. Op zaterdag 17 mei a.s. staat voor de 15e keer het toernooi om de Cup met de Grote Oren op het programma. Na dertien edities bij GWS vond vorig jaar de eerste editie bij Warmunda plaats. De Cup met de Grote Oren is een toernooi voor senioren, waarbij de teams naar eigen inzicht samengesteld mogen worden. Er doen complete veldvoetbalteams van diverse verenigingen mee, maar ook de meest uiteenlopende combinaties van vriendengroepen. Voorop staat het spelplezier en met zijn allen een gezellige, sportieve voetbaldag hebben.
 • Zondag speelt DoCoS de laatste thuiswedstrijd op zondag. Eigenlijk moet je daar wel bij zijn als Leidse voetballiefhebber of DoCoS-aanhanger in het bijzonder. DoCoS speelde van 1998 tot en met 2002 nog in de tweede klasse en werd in de laatste twintig jaar vijf keer kampioen, respectievelijk van de derde en vierde klasse.Docos-Zoetermeer
 • Meepraten bij de ledenvergadering van Rijnsburgse Boys? Dat kan op vrijdag 20 juni vanaf 20.00 uur in de kantine van de Boys.
 • De zaterdagtak van Roodenburg is al twee maanden ongeslagen en lijkt af te stevenen op een toetje.
 • Zondag de ‘burenruzie’ tussen UDO en ASC. De rood-zwarten staan op het punt van promotie of wellicht zelfs de titel, maar kunnen ook nog uit de top twee worden gestoten door de geel-zwarten, ten faveure van Kickers’69.
 • Kim Theil van Voorschoten’97 wordt in verband gebracht met GHC.
 • UVS zondag speelt aanstaande zondag zijn laatste (uit)wedstrijd tegen PFC uit Geervliet. Daarna is het gedaan. UVS heeft prachtige tijden op zondag beleefd. Voor de liefhebbers van de blauw-witte brigade zal men op zaterdag nog zeker terecht kunnen. UVS (zaterdag) maakt waarschijnlijk de stap omhoog naar de 3e klasse. Dat scheelt in elk geval een jaartje terreinwinst boeken. Toch jammer, nooit meer UVS- EDO, UVS- Elinkwijk of om wat te noemen UVS- Neptunus.
 • Leidsche Boys, de zaterdagtak, moet voor de nacompetitie (waar het naar uit ziet dat die niet meer ontlopen kan worden) uitwijken naar mogelijkerwijs GHC. Het eigen hoofdveld zal weldra worden ingezaaid.
 • De zondagtak van Leidsche Boys werd jaren regelmatig als schietschijf gebruikt. Dit seizoen houden de Vlietbewoners zich veel vaker staande en j.l. zondag draaiden de rood-witten de rollen om. Roodenburg werd met 2-11 verpulverd. Die score stond in het seizoen 2010-2011 ook eens op het scorebord. Toen evenwel in net nadeel van de Boys. SVLY was de ‘dader’.
 • Brasserie Park in Leiderdorp was op 5 mei weer erg in trek bij de Leidse trainers en voetballers. Alphons Groenendijk, Tim de Cler, Hoessin Bezzai, Patrick Heijmans, Henk de Cler en Paul Pikaar genoten van een hapje en drankje op deze prachtige zonnige Bevrijdingsdag.
 • Volgens niet bevestigde bronnen staat de zaterdagtak van UVS volgend seizoen onder leiding van Joeri Onderwater en de gebroeders Overdijk, Arnold en Marcel. Van huidig coach Charl van Goozen wordt afscheid genomen. De club zelf deed nog geen officiële mededelingen aangaande het trainersschap.
 • Doelman Mike van de Wijngaart verlaat Alphense Boys en gaat keepen bij Smitshoek in Barendrecht.
 • Onlangs zijn vernielingen aangericht aan een bouwkeet die op het voorterrein van het nieuwe Altior sportcomplex staat. De vereniging heeft melding gedaan bij gemeente en politie. De club vraagt iedereen in de buurt alert te zijn op vandalisme bij het nieuwe sportcomplex. Het mag niet zo zijn dat daar door wie dan ook vernielingen worden aangericht! Heeft U iets gezien? Bel mij svp even: 06 53406434, Nic. Van Smoorenburg.
 • Uitgespeeld ondertussen: Rijnsburgse Boys, FC Lisse, FC Rijnvogels, GHC, Valken’68, Oegstgeest, Koudekerk, DoCoS (za), Warmunda (za en zo), Leidsche Boys (zo), Football Factory, SVOW, VV Leiden, DOSR (za), avv Alphen, FC Rijnland, DoCoS (zo), Leidsche Boys (zo), FC Lisse (zo), Stompwijk’92), Teylingen, ROAC, Bernardus en Alphia.
 • FC Boshuizen heeft nog 1 kans om in de dubbele punten uit te komen in de Hoofdklasse. Een zege tegen het Rotterdamse VOC is dan wel noodzaak, voor wat het waard is.