ts-rclTweede klasse C (zaterdag)- Ben Kottenhagen was al klaar met de wedstrijd en de drie punten was hij net in de tas aan het stoppen, maar zijn daad kwam een fractie te vroeg. In de 98ste speelminuut kwam MVV’27, onverwachts en tegen de verhouding in, alsnog op gelijke hoogte tegen RCL en dus leverden de Leiderdorpers alsnog twee punten in (1-1).

,,Dat doe ik dus nooit meer. Ik zal voortaan blijven zitten tot de laatste snik. Dat neemt niet weg dat de extra tijd wel erg ruim bemeten was. Volgens mij is dat een trend om tegenwoordig vaker 100 dan 90 minuten te voetballen. Dit zijn dure punten, hoewel ik erken dat we de buit al lang zelf hadden moeten binnen brengen. Na de pauze was het eenrichtingsverkeer en hebben we genoeg kansen gehad om de wedstrijd te beslissen. Maar goed, we moeten het ook niet dramatiseren.”

Het venijn zat dus in het uiterste puntje van de staart in Maasland. Voor de pauze hielden de formaties elkaar in evenwicht en was de ruimte op het veld schaars. RCL pakte na de doelwisseling de zaken energieker aan en er werkt druk gewerkt aan de eerste overwinning van het seizoen. Toch moest uitgerekend verdediger en invaller Frank Hillebrandt er aan te pas komen om de muur van de thuisploeg te slechten. Het was de beloning van de dominantie van RCL en vervolgens werd het een kwestie van uitspelen, maar dat lukte dus niet.

Ronald Mink, deze zomer overgekomen van UVS, baalde stevig van het gelijke spel. ,,Dit zijn dure punten die we verspelen. Stel je voor dat je ze tekort komt aan het eind van de rit. Deze partij hadden we vlot moeten trekken, temeer omdat we zat kansen kregen. Uiteindelijk valt een bal verkeerd en wordt er afgefloten. Dan ben je even niet blij nee.”

Mink stond op een voor hem vreemde positie. De middenvelder was door zijn coach als rechtsback geposteerd. ,,Niet mijn favoriete plek en het ging ook niet zo lekker. In de eerste helft had dat te maken met de tegenstander. Er was geen enkele kans om op te bouwen en het was eigenlijk vechtvoetbal. Na de rust deden we het als team dus beter. Ik speel zelf liever op het middenveld, maar het gaat mij erom dat ik in elk geval speel. Als dat moet als rechtsback is dat niet anders. De trainer heeft meerdere spelers op die positie uitgeprobeerd en vooralsnog is hij dus bij mij uitgekomen.”

Voor het overige heeft Mink het nu al naar zijn zin in Leiderdorp. ,,Dit is een goede stap geweest. Nick Scheurwater en Leroy van Westrienen kende ik al en nu we een tijd onderweg zijn kan ik niet anders zeggen dan dat er een leuke groep staat met een goede trainer voor de groep. Ik ben prima opgevangen. Ik denk dat onze kwaliteiten wel gaan bovendrijven. Natuurlijk wil iedereen hier terug naar de eerste klasse. Maar het moet zeker beter kunnen dan zaterdag, hoewel je in de tweede helft al forse vooruitgang zag. Het is enkel zuur dat het zo afloopt.”

Bij RCL maakte Gideon de Lange zijn debuut als keeper bij afwezigheid van Andrew Janssen (hij werd uit voorzorg met lichte liesklachten aan de kant gehouden, red.). De vorig jaar nog A-junior was niet de enige met zijn eerste optreden. Kay Vijlbrief verving namelijk Nick Scheurwater kort voor tijd.

Basisopstelling RCL: De Lange, Mink, Van der Spoel, Van Westrienen, Koet, Van Bemmel, Scheurwater, Leugering, Goebel, Wijnalda, Permanand.