Bericht Leidsch Dagblad-  Sparta Legends en Lucky Ajax komen met een opvallend sterke selectie naar Rijnsburg. Woensdagavond op 20 augustus spelen de oude helden tegen elkaar. De wedstrijd (aftrap: 19.00 uur) is een eerbetoon aan Leidenaar en voormalig profvoetballer Wout Holverda. De opbrengst gaat naar Alzheimer Nederland.

,,Dit is een heel goede lijst’’, vindt de coach van oud-Sparta, Hans Hazebroek, terwijl hij zich nog wil verontschuldigen voor de absentie van de gebroeders Gérard en Dennis de Nooijer en Sjaak Polak. Leidenaar Houssin Bezzai ’heeft moeten afzeggen’, aldus de trainer. ,,Terwijl hij er toch altijd bij is.’’

Hazebroek, die in dit verband graag over ’artiesten’ spreekt, heeft logischerwijs in elk geval enkele oud-ploeggenoten van Holverda opgeroepen, onder wie David Loggie. Holverda speelde in zijn twaalfjarige profcarrière zes seizoen bij Sparta. Andere bekende oud-Spartanen morgen in Rijnsburg zijn Ricky van den Bergh, Nico Jalink, Henk Dirven, Ron Luijten en Yevgeni Levchenko.

Wout HolverdaDe Rotterdamse selectie heeft ook een prikkelende regionale inbreng. Glenn Helder is er bijvoorbeeld bij. De oud-Leidenaar was ooit nog een ster bij Arsenal. Verder doet Stompwijker Edwin Vurens mee, evenals Jos van Eck, die een niet zo succesvol trainer was bij Quick Boys. Tenslotte staat Michael Renfurm op de spelerslijst. Renfurm speelde na zijn vele omzwervingen als profvoetballer nog bij Voorschoten ’97.

Lucky Ajax doet zeker niet onder voor tegenstander Sparta. De naam die het meest in het oog springt, is die van Edwin van der Sar. Van der Sar is recordinternational en keepte behalve bij Foreholte, Noordwijk en Ajax ook bij Juventus, Fulham en Manchester United. De huidig commercieel directeur van de Amsterdamse club woont tegenwoordig in Noordwijk.

Sjaak Swart, Mr. Ajax, selecteerde als ’playing teamcaptain’ bovendien ook zichzelf. Andere vroegere sterren zijn de broers Rob en Richard Witschge, Aron Winter, Simon Tahamata, Bryan Roy en Wamberto.

Het Leidsch Dagblad organiseert de benefietwedstrijd in samenwerking met Rijnsburgse Boys. Tot en met dinsdag zijn er kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij Sloos Sport en de winkels van Wout Bergers in Leiden en Oegstgeest. Op de wedstrijddag aan de kassa’s bij Rijnsburgse Boys.

Via de club zijn nog enkele speciale VIP-arrangementen beschikbaar, à 30 euro. Na afloop vindt voor genodigden en VIP-kaartbezitters een veiling plaats, met diverse topstukken. Vanzelfsprekend is er een meet en greet met de oude helden. Het Leidse All Class Catering verzorgt een buffet.

Reguliere entreekaarten kosten 10 euro (tribune) en 7,50 euro (veld). Er is een gereduceerd tarief (5 euro, veld) voor kinderen en 65-plussers.

De krant wil zoveel mogelijk ruchtbaarheid geven aan dit initiatief en hoopt ook op zoveel mogelijk toeschouwers. De campagne op sociale media (Twitter, Facebook) gaat onder de verwijzing #wedstrijdvoorwout.

Voor wie rechtstreeks wil doneren aan Wout en Alzheimer, is er uiteraard ook een mogelijkheid. Dat kan online op http://www.inactievooralzheimer.nl/woutholverda.