HomeVoetbalnieuws-leidenUnicum voor LSVV’70, GOL Sport overtuigend, Woubrugge verrast

Unicum voor LSVV’70, GOL Sport overtuigend, Woubrugge verrast

-

Districtsbeker- In categorie 2 bekerden regioclubs UVS, Woubrugge, Voorschoten’97 (zo), LSVV’70 en GOL Sport door naar de derde ronde. De zege van Woubrugge (za, 4C) sprong het meest in het oog. Derdeklasser avv Alphen werd met 2-1 uit de beker gekegeld.

Derdeklasser UVS zegevierde met 0-1 bij BZC/Zuiderpark. Voor de Leidenaren bracht Evert van Rest de enige goal op zijn naam in een voor de blauw-witten allesbehalve eenvoudige tweestrijd. ,,Het kwam neer op werkvoetbal, vooral omdat BZC opportunistisch speelde. Wij konden niet in ons eigen spel komen. Maar goed, we winnen van een derdeklasser, hielden de nul en pakten geen kaarten. Al met al een prettige ontwikkeling”, stelde Hans van Leeuwen. BZC komt overigens uit in 3D op zondag en is in de competitie vijfde.

LSVV’70 bereikte dezelfde score tegen de amateurs van Sparta en bij de studentenploeg kon niemand zich herinneren dat LSVV ooit de tweede ronde van de beker overleefde. De winnende treffer kwam kort voor tijd op naam van Stefan de Weger, die normaliter uitkomt in het tweede. Een pass van Alen Stjepanovic en assist van Shander de Vries lagen aan de basis van de winnende treffer. Trainer Freek Jansen: ,,Zelden kwamen we door de eerste ronde, laat staan de tweede. Dit is dan toch wel weer leuk. Hoogstaand was het niet, maar we gaven niet veel weg. En waar nodig stond Thomas Waasdorp zijn mannetje tussen de palen. We kijken uit naar de loting.” Overigens is er ook nog een podcast terug te vinden over deze tweestrijd met Demian Filippo.

Kagia leek onderweg naar de volgende ronde, maar gaf in de slotfase een 0-2 voorsprong weg tegen De Ster. Dat kwam de Lisserbroekers duur te staan in de strafschoppenreeks, de twee reguliere treffers van Rens Lamboo ten spijt. Het venijn zat in de staart, want de thuisploeg van trainer Mohammed Hamdi zag in de laatste vijf minuten kans om de achterstand ongedaan te maken. Lennart Bosnu en Joao Silva schoten De Ster naast Kagia (2-2) en dat betekende dat strafschoppen de winnaar moest brengen. De Ster deed het met 4-2 het beste vanaf de stip en bekert dus verder.

Voorschoten’97 had eveneens strafschoppen nodig na de 3-3 bij WDS, maar de ploeg van Mo Bougrine faalde niet vanaf de stip. In de officiële speeltijd scoorden Martijn Ton (2) en Mitchel Netjes. Voorschoten’97 was verre van op oorlogssterkte, want miste een zestal spelers. Al vroeg kwam de ploeg uit Driebruggen, uitkomend in 3A op zaterdag, op voorsprong. De eerste helft had niet veel om het lijf, maar na de rust was er wel sprake van vuurwerk en een heuse bekerstrijd. Voorschoten verspeelde tweemaal een voorsprong en bij 2-3 werd het in de laatste minuut alsnog gelijk. In de strafschoppenserie werd Abdel Lamrabette de held door een strafschop te keren.

Woubrugge won verrassend met 2-1 van avv Alphen door treffers van Marco van Heuveln en Joris van der Hoorn. Kevin Duthler scoorde tegen. Trainer Arie van Duijn was meer dan tevreden. ,,Het was natuurlijk de vraag hoe wij de 7-2 zouden verwerken van vorige week tegen NiTA. Daarnaast verloren we ruim in de voorbereiding van deze tegenstander, hoewel we toen niet compleet waren. Nu ook niet overigens, maar de gehele ploeg heeft het prima gedaan. Een compliment waard. Al met al een terechte zege, hoewel het in de laatste fase hoofdzakelijk tegenhouden was voor Woubrugge en dan met name voor Sven Tourné. Dat deed de doelman andermaal met verve.”

Zwammerdam vindt zichzelf ook met een balletje terug in de koker voor de derde ronde. De ploeg van Rob de Lange klaarde in de tweede ronde de klus tegen SSS. De ploeg uit Klaaswaal dolf met 3-0 het onderspit na een 1-0 ruststand. Dat doelpunt kwam op naam van Yassine El Mariani, die later ook de 2-0 voor zijn rekening nam. Kevin Bergshoeff maakte aan alle onzekerheid een einde, hoewel SSS waarschijnlijk toch niet meer terug had gekeerd in het duel, want de bezoekers speelden de tweede helft met tien man na een blessure en al drie verbruikte wissels. Zwammerdam speelt volgende week voor de competitie tegen SEV uit Leidschendam.

GOL Sport was op eigen veld met 5-2 te sterk voor Oliveo, ook derdeklasser (5-2). Amjad Alzeidi, Mo Achahbar (2) en Adil Moutaoussut (2) waren trefzeker. Taoufik Maatoug was opgelucht dat zijn team weer met flair speelde na een moeizame reeks in de competitie. Achtereenvolgens werd verloren van Meerburg, UDO en Van Nispen. Na een kwartier werd het 1-0 voor de thuisploeg, maar de Pijnackers kwamen vervolgens op gelijke hoogte. Twee nieuwe Leidse treffers brachten de stand halverwege op 3-1. Kort na rust viel de beslissing, waarna de derdeklassers beiden nog een keer het net vonden.