Het DCC/UVS project met de Wajongeren wat al geruime tijd bij UVS draait is, op verzoek van de gemeente, uitgebreid. Het was duidelijk dat de werkwijze van de combinatie “door middel van voetbal op weg naar de arbeidsmarkt” zijn vruchten af gaat werpen. In de afgelopen twee trajecten hadden we een uitstroom van 80%. En dat is best veel.

Onder bezielende leiding van de UVS-coördinator Jos van Alphen en de trainer-jobcoach Maikel Heijing van het USG wordt er opnieuw getracht om de deelnemers in beweging te krijgen. De deelnemers hebben een grote affiniteit met het voetbal en 2x in de week wordt er flink getraind. Naast het trainen wordt er ook veel aandacht besteedt aan o.m. sollicitatie activiteiten en wordt er geklust bij UVS.

Door de prima samenwerking met de vrijwilligers van UVS, die overdag hand en spandiensten voor de club verrichten, worden er steeds meer achterstallige klussen uitgevoerd. Uitgangspunt is dat er een leerproces plaats vindt voor de deelnemers welke zij kunnen gebruiken in hun zoektocht naar regulier werk. Voor de 1 gaat het wat sneller dan voor de ander maar iedere deelnemer wordt op zijn eigen niveau begeleid.

Inmiddels zijn er 15 deelnemers geselecteerd en hebben we de afgelopen weken kennis met elkaar gemaakt. Een ieder heeft zo zijn eigen bagage maar nu al ontstaat er een groepsgevoel. De deelnemers komen met plezier naar UVS en zijn bereid om allerhande zaken aan te pakken. Dat scheelt want er is altijd wel wat te doen bij UVS.

Op vrijdag 21 november aanstaande wordt er een 7 tegen 7 voetbaltoernooi bij UVS georganiseerd. De stichting Life Goals uit Zeist coördineert de projecten voor (Wa)jongeren in het hele land en is ook initiatiefnemer van de landelijke voetbalprojecten. 4x per jaar wordt er een landelijk toernooi georganiseerd waar diverse BVO’s aan deelnemen.

Bij het toernooi op 21 november 2014, wat UVS heeft toegewezen gekregen, doen onder meer teams van PEC-Zwolle, Almere City, DOVO en ADO-Den Haag mee. De opening van het toernooi bij UVS aan de Kikkerpolder is om 10.00 uur. Toeschouwers zijn natuurlijk altijd van harte welkom.