Het was geen gemakkelijk seizoen voor de eerste elftallen van Voorschoten ’97. De zaterdag 1 bleef ternauwernood eersteklasser, het zondagse vlaggenschip kon degradatie uit de tweede klasse uiteindelijk net niet voorkomen. Toch waren er ook lichtpuntjes op Adegeest. Afgelopen vrijdag werd het seizoen met een barbecue en aansluitende informele borrel afgesloten.

Voor het eerst in de historie van de fusieclub gebeurde dit met beide seniorenselecties te samen. Het initiatief daarvoor werd genomen door Kees Timmermans, voorzitter van de businessclub. De avond stond tevens in het teken van de uitverkiezing van de Spelers van het Jaar.

Tot beste speler van het eerste zaterdagelftal werd Kasper Michel verkozen. De captain, een échte Voorschotenaar, toonde zich ook dit seizoen een rots in de branding in het team van trainer Marcel de Hoogt. Hij kreeg een door Juwelier Florentijn en Administratiekantoor Duindam beschikbaar gesteld chique Rolex-horloge omgehangen. Bij het tweede ging de eer naar de talentvolle Steven Knijnenburg. Hij was één van de steunpilaren in de equipe van Thomas Altenburg, dat in de middenmoot eindigde in de reserve eerste klasse en werd in het zonnetje gezet met een fles bubbels.Wout Adriaanse 30 juni_resultaat

Wout Adriaanse (foto) werd namens de zondag 1 naar voren geroepen om het ‘klokje’ – een indrukwekkend en loodzwaar ding – in ontvangst te nemen. De linksback begon het seizoen nog bij de reserves, maar kreeg vanwege personele problemen een kans in de hoofdmacht en greep die met beide handen aan. Hij stond zijn basisplaats niet meer af en groeide uit tot een defensief zekerheidje. Coach Mo Bougrine roemde de progressie die de jonge Voorschotenaar door heeft gemaakt. Ook Leander van Veen werd geroemd. Als aanvoerder van het tweede nam de routinier het door broer Jeffrey gecoachte elftal, dat door een indrukwekkende reeks na de winterstop tot op de slotdag meedong naar de titel in de reserve tweede klasse, op sleeptouw.

Begin augustus beginnen de selecties weer met frisse moed aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, een jaar waarin alle vier de trainers met hun elftal hoge ogen willen gooien. Morgen, op 1 juli, wordt de competitie-indeling voor de standaardelftallen bekend gemaakt. Voor de reserveklassen duurt dat nog even, tot 11 juli om precies te zijn.

 

auteur: R.Toret