(Zondag,1B)- UVS kende een goede start van de tweede seizoenshelft. Laagvlieger Poortugaal werd met een klinkende 6-0 zege huiswaarts gestuurd. Vorige week legden de blauw-witten een redelijk goede wedstrijd op de mat tegen Alphense Boys, maar toch bleven de punten in Alphen aan den Rijn (4-2). Dit keer stond het treffen met angstgegner VELO op het programma. Na eerder dit seizoen al met 3-0 te hebben verloren, bleek de ploeg uit Wateringen op de Kikkerpolder opnieuw te sterk: 0-2.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat VELO met een duidelijk strijdplan naar de Kikkerpolder was gekomen. De bezoekers lieten UVS het spel maken en zakten zelf in op eigen helft. Het leverde veelvuldig balbezit op voor de Leidenaren, maar er werden weinig kansen gecreëerd. Ook VELO kwam maar weinig in de buurt van UVS-goalie Niels van den Burg.

Een kwartier voor rust was het plots 0-1. UVS verdedigde niet helemaal goed uit, waardoor de bal op het middenveld kon worden veroverd door VELO. De Wateringse spits werd in stelling gebracht, waarna Niels van den Burg aan de noodrem trok. De toegekende penalty werd vervolgens onberispelijk achter de Leidse doelman geschoten.

Na dit doelpunt gingen de bezoekers nog meer achterover leunen. De 0-1 voorsprong werd verdedigd en VELO loerde op dat ene kansje om de voorsprong te verdubbelen. UVS bleef de wedstrijd in handen houden, maar ook na rust was het niet eenvoudig een gaatje te vinden in de groen-rode muur.

In de slotfase werd verdediger Jesper Neuteboom als stormram naar voren gestuurd en kwam Remy Constancia, in zijn plaats speelde Mats van der Poel,  erbij op de flank. UVS zette alles op alles om nog een punt te veroveren, maar vanuit een counter viel vanuit buitenspelsituatie de 0-2. In de uiterste slotfase kwamen de bezoekers nog met tien man te staan, maar het leed was al geschied. Hierdoor bleven de Leidenaren niet voor de eerste keer met lege handen tegen angstgegner VELO.

UVS-verdediger Bart Jan Neuteboom baalde flink. ,,We hebben ongeveer zeventig procent balbezit gehad, maar zij gaven gewoon erg weinig weg. Er waren maar weinig kansen en beide ploegen moesten het voornamelijk van de standaardsituaties hebben. Na die 0-1 zakten ze nog verder in en werd het er voor ons niet makkelijker op. We hebben echt geprobeerd een gaatje in de muur te vinden, maar helaas is dat niet gelukt.”

Over de rest van het seizoen is Neuteboom nuchter. ,,Normaal gesproken ben ik niet zo bezig met de ranglijst en statistieken, maar dat het nu lastig wordt voor ons is wel duidelijk. We moesten winnen om aansluiting te houden met de bovenste ploegen, maar nu maken we deel uit van de grote middenmoot. Wellicht kunnen we nog de derde periodetitel pakken, maar laten we na twee nederlagen eerst maar eens proberen de volgende wedstrijd te winnen.”

Aangaande zijn eigen toekomst kan Neuteboom nog niet al te veel duidelijkheid geven: ,,Ik ben nog niet echt bezig met het komende seizoen. De gesprekken komen nu op gang en ik wacht het rustig af. Mijn doel was om dit jaar samen met mijn broer Jesper te spelen en dat is gelukt. Verder ga ik de komende tijd kijken wat de mogelijkheden zijn.”

Opstelling UVS: Van den Burg, Berdai (Valies), J.Neuteboom, Van Vliet, BJ Neuteboom, Mink (Constancia), Van der Poel, Van der Weijden, Akhamrane, Parami, Sebrechts.