Eerste klasse B (zaterdag)- Met een voorlopig twaalfde plaats is Voorschoten’97 buitengewoon moeizaam uit de startblokken geschoten. De formatie van Marcel de Hoogt en Ronald van Delft won nog niet, ging j.l. zaterdag onderuit tegen Sportlust’46 (0-1) en kon nog geen enkele keer juichen. Tijd voor Louis van Gaal zou je haast zeggen. Jongeling Bas Beijersbergen (19) is tamelijk gefrustreerd over het uitblijven van doelpunten, maar voorziet een ommekeer komen tegen ARC. De tegenstander van volgende week.

Weer werd Voorschoten’97 niet weggespeeld. Weer werden kansen gecreëerd en weer werd er niet veel weggegeven. Maar dus ook weer: na negentig minuten was het ‘gewoon’ 0-1 voor de ploeg uit Woerden. Beijersbergen: ,,Als je nou geen kansen krijgt dan kan je ook moeilijk scoren, maar dat is niet aan de orde. Het is niet zo dat we kans na kans aan elkaar regen, maar we maakten in de eindfase veelal de verkeerde keuzes. Tot de zestien ging het goed, maar daarna weten we het tot nu toe niet meer. Toch kan het niet zo zijn dat we droog blijven staan, want we spelen op zich niet verkeerd. Deze nederlaag was wederom niet nodig. Het balen is er niet minder om.”

Bas BeijersbergenBeijersbergen brak vorig seizoen zijn enkel in de laatste wedstrijd, maar in de zomer herstelde hij en daarna sloot hij aan bij de selectie. De Hoogt ziet het zitten in de jonge speler en ondertussen speelde hij al drie keer in de basis. ,,Het gaat sneller dan verwacht, maar ik ben er heel blij mee. Ik denk dat ik het niveau ook aan kan, hoewel het fysiek gezien wel zwaar is. Samen met Jim van der Korgt heb ik een controlerende rol op het middenveld. Voorheen speelde ik graag op ‘10’, want ik ben wel een speler van de steekpass. We hebben echter Qendrim (Gashi, red.) en hij speelt daar nu.”

Sinds de C’tjes draagt Beijersbergen het geel-groene tricot, terwijl hij als jochie begon bij GHC. ,,Daarna ben ik naar UVS gegaan. Na de C1 werd ik echter door de trainer het jaar erop naar de C3 verbannen en toen heb ik ervoor gekozen om op Adegeest te gaan spelen en dat bevalt me prima.” Beijersbergen was eerst buitenspeler, maar zakte dus een linie en is ondertussen wellicht een vaste waarde voor de trainersstaf in de hoofdmacht.

Terug naar de wedstrijd met een zijstap naar trainer De Hoogt zelf. ,,Het was weer het oude liedje en die moet uit het hoofd zo langzamerhand. Als mijn team wordt weggespeeld dan is dat niet leuk, maar kan ik me er bij neerleggen. Maar na vier wedstrijden staan we op één punt en dat hadden er zeven kunnen zijn. Daar lieg ik geen woord over. GHC en Haaglandia hadden we moeten winnen en tegen Sportlust’46 waren we in balans. Zij hebben twee kansen gehad en maken er eentje. Wij hebben ook kansen gehad of verzuimden er een kans van te maken. We blijven daar op trainen. Ook in partijtjes op kleine velden bijvoorbeeld. Niet nadenken en de trekker overhalen. Die goals moeten toch gaan vallen? Verdedigend doen we het verder okay, dat is het probleem niet. Ik hamer er op dat ik geen ballen meer achteruit wil zien gaan. Wij moeten vooruit denken. Ik houd vertrouwen in de spelers die er nu staan. Heel veel mogelijkheden hebben we ook niet, maar dat was vanaf dag 1 bekend. Hier doen we het mee en daar is niks mis mee. Misschien kan je ons tot dusverre vergelijken met het Vitesse van het begin van het seizoen. Goed voetballen, maar niet scoren.”

Het slotwoord is aan Beijersbergen. ,,Het is jammer dat we er niet van hebben kunnen profiteren dat Sportlust afgelopen week voor de KNVB-beker heeft moeten spelen. Het is een goede ploeg, maar er lagen kansen voor ons. Dat neemt niet weg dat we met vertrouwen naar ARC uitkijken. Als we dan drie punten pakken, ziet de wereld er weer anders uit en zal het vertrouwen weer aanzwellen. Ja, ik zou graag die eerste goal maken. Maar uiteindelijk maakt het me niet uit, als die ballen er maar invliegen. Voorschoten’97 staat nu op een onwaardige plaats, zeker gezien onze voetballende mogelijkheden.”

Opstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Jouby, Michel, Guijt, Verlaan, Beijersbergen, Gashi, Van der Krogt, Pen, Constancia, Karasahin.