HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseBatta (FC Boshuizen): ,,Ik probeer nog te geloven in de hoofdklasse’’

Batta (FC Boshuizen): ,,Ik probeer nog te geloven in de hoofdklasse’’

-

(Zondag, Hoofdklasse A) – Na de comeback tegen het Haagse Quick, waar FC Boshuizen een 4-1 achterstand goedmaakte en uiteindelijk een punt pakte (4-4), liep de formatie van Stefan Roodakkers afgelopen weekend opnieuw tegen een nederlaag aan. In Grootebroek tegen De Zouaven gingen de Leidenaren voor de elfde keer dit seizoen onderuit (5-1). ,,We moeten positief blijven’’, aldus Boshuizen-verdediger Elger Batta.

Eerder dit seizoen werd op Southpark het allereerste punt in de wacht gesleept tegen de ploeg uit Noord-Holland (1-1). Nu was het verhaal anders. De wedstrijd eindigde in een grote nederlaag. Toch had het net zo kunnen aflopen als in september vorig jaar. Bij rust keken de bezoekers weliswaar tegen een 2-0 achterstand aan, maar de ruststand had ook net zo goed 2-2 kunnen zijn volgens Batta.

,,We misten twee honderdprocent kansen. Bij De Zouaven gaan er dan weer twee halve kansen in. Daarin zie je echt het verschil. Bij de 1-0 ging de bal erin doordat een vrije trap onderweg werd aangeraakt. En bij de 2-0 ging er weer een individuele fout aan vooraf. Vanaf dat moment bleven we doorbikkelen.’’

Doelman Steven Sordam had het zwaar te verduren

Ook na rust gebeurde dat, overigens nog zonder doelman Marco Vink. ,,Aan het begin van de tweede helft domineerden we steeds meer. We speelden ons eigen spelletje. Dan zie je dat het gaat lopen.’’ Aanvaller Mehmet Güngör bracht FC Boshuizen terug in de wedstrijd. Maar door een individuele fout liep de thuisploeg opnieuw uit naar een marge van twee.

Waar de ploeg uit Leiden Zuidwest vorige week nog veerkracht toonde, lukte dat tegen De Zouaven niet. De achterstand liep in de loop van de tweede helft uit naar 5-1. ,,We lieten onze hoofden hangen en konden het niet meer opbrengen om terug te komen’’, weet Batta. ,,Het is jammer dat we in de eerste helft niet konden meekomen. Anders was het resultaat misschien anders geweest.’’

Het gelijke spel tegen Quick van vorige week lijkt dus een tijdelijke opleving te zijn geweest. Maar het werken onder de nieuwe trainer Stefan Roodakkers bevalt Batta in ieder geval goed. ,,De sfeer is oké. En ik zie wel verbetering. We moeten hard blijven werken, want er komt een zwaar schema aan de komende weken.’’

Aanstaande zondag gaat FC Boshuizen op bezoek bij de Koninklijke HFC, de lijstaanvoerder in de Hoofdklasse A. De week daarna ontvangt het DOSKO. Het lijkt desondanks onbegonnen werk voor Roodakkers en zijn volgelingen om volgend seizoen niet in de eerste klasse terecht te komen. Batta wil absoluut nog niet spreken over de eerste klasse. ,,Ik probeer nog te geloven in de hoofdklasse. Anders heeft dit seizoen geen enkele zin meer. We moeten er gewoon voor gaan. De kwaliteiten hebben we zeker.’’