ts-rclRCL heeft het moeilijk dit seizoen en strijdt voor lijfsbehoud in de eerste klasse. De ploeg van Ben Kottenhagen doet niet zoveel onder voor veel ploegen in de afdeling, maar vergaarde tot dusver slechts achttien punten uit evenveel wedstrijden. Dit keer moesten de Leiderdorpers op bezoek bij Nootdorp, dat de zevende plaats op de ranglijst bezet. Deze ploeg behaalde tot op heden vier punten meer dan de rood-witten en bij een overwinning kon het gat dus tot één punt worden verkleind. De manschappen slaagden glansrijk in hun missie, want na negentig minuten gaf het scorebord 1-3 aan.

RCL-middenvelder Ruben Leugering was helder in zijn analyse: ,,We begonnen heel goed aan de wedstrijd en waren zeker de bovenliggende partij. Daarnaast kregen we ook een aantal prima mogelijkheden, maar de eindpass was vaak net niet goed. Vervolgens werd ons een penalty onthouden, nadat zij overduidelijk hands maakten. Dat is dan jammer, maar na goed doorzetten van Nicky Wijsman aan de rechterkant kwamen we toch verdiend op een 0-1 voorsprong. Nootdorp werd eigenlijk alleen een aantal keer gevaarlijk vanuit dode spelmomenten en wij bleven de beste kansen krijgen. Toch bleef het tot de rust slechts bij 0-1.”

RCL leverde dus een goede eerste helft af en een belangrijke overwinning leek in de maak voor de volgelingen van Ben Kottenhagen. Daarentegen mocht er zeker nog niet te vroeg worden gejuicht, want eerder in het seizoen werd wel eens vaker een zeker lijkende zege alsnog uit handen gegeven.

Dit keer lieten de Leiderdorpers het niet zo ver komen en ook de tweede helft mocht er zijn volgens Leugering: ,,Zij gingen meteen na rust de lange bal spelen, maar heel gevaarlijk werden ze niet. Wij kwamen op een lekkere 0-2 voorsprong door Nicky van Bemmel uit een penalty. Dan weet je dat je het niet meer mag weggeven en dat hebben we ook niet gedaan. Nootdorp kwam nog wel terug tot 1-2, nadat twee man van ons makkelijk te kijk werden gezet. Onze keeper, Michael Verhoef, verrichte vervolgens een geweldige redding en uiteindelijk maakte Nick Schreurwater de bevrijdende 1-3.”

Ondanks het feit dat de Leiderdorpers drie punten pakten, blijft de ploeg van Kottenhagen twaalfde. Wel schuift het allemaal steeds meer in elkaar op de ranglijst, waardoor het gat naar nummer zeven Alexandria ’66 slechts drie punten bedraagt.

Middenvelder Ruben Leugering
Middenvelder Ruben Leugering

RCL heeft dus nog alle kans om een aantal plaatsen op te schuiven op de ranglijst. Leugering heeft er vertrouwen in dat het goed komt, maar blijft wel realistisch: ,,We moeten doorgaan op de ingeslagen weg, want de laatste twee wedstrijden hebben we gewonnen. Er komen nog zeven finales aan en we zijn er nog lang niet. Wel vind ik dat we goed bezig zijn, want na de winterstop wordt er goed en fel getraind. We moeten het met zijn allen doen en elkaar proberen scherp te houden. Als we dat doen, moeten we ons kunnen handhaven.”

Dat blijft uiteraard ook de doelstelling van trainer Kottenhagen. ,,Vanzelfsprekend is er nog geen hosannastemming, maar deze twee overwinningen geven wel weer veel vertrouwen terug. Ik ben trots op de jongens, want ze hebben zich in de wedstrijd gebeten. Er was maar één ploeg die recht had op de zege en dat recht bleef niet uit. Het feit dat ik niet heb gewisseld, zegt wel iets. Ik ben meer dan tevreden. Nu gaan we ons opmaken voor BVCB. Gezien de stand moeten we die pot winnen. Dan schuiven we verder op en mogen we daarna bij FC Rijnvogels verliezen, dat calculeer je toch een beetje in.”

Bij RCL ontbrak de geschorste Johan Koot en was Tommy Sinteur afwezig vanwege een eerder gepland weekendje weg. RCL won dus door driemaal een Nick, waar kom je dat tegen? Nick Permanand had zijn naam ook graag gekoppeld als doelpuntenmaker, maar wellicht heeft hij zijn treffer bewaard voor tegen BVCB, dat overigens ook won. Op eigen veld werd het 2-1 tegen GHC.

Stand onderin: 9. Nootdorp 19-22, 10. WV-HEDW 19-22, 11. Voorschoten’97 19-22 12. RCL 19-21, 13. BVCB 19-21, 14. Aalsmeer 19-13.

Opstelling RCL: Verhoef, Harteveld, Hillebrandt, Van Bemmel, Koet, Wijsman, Leugering, Oude Veldhuis, Van Westrienen, Scheurwater, Permanand.