DSC_0895

Eerste klasse B (zaterdag)- Punten pakken en aansluiten bij de staartploegen was voor de zwalkende Voorschotenaren prioriteit nummer één j.l. zaterdagmiddag tegen Het Begon Op Klompen. Trainer Marcel de Hoogt en de zijnen moesten op eigen veld laten het zien dat het de ploeg ernst is. Kennelijk hebben de technisch verantwoordelijken een gevoelige snaar kunnen raken bij hun pupillen wat uiteindelijk resulteerde in de eerste overwinning (2-0). Dit na een overigens slechte wedstrijd die het predicaat eerste klasse nimmer verdiende.

Het belangrijkste waren evenwel de drie punten voor ex-Lugdunummer Bilal Karasahin, die een groot aandeel had in de zege en voor Shemiel Constancia die in de 70ste minuut wegens hamstringproblemen het voor gezien hield. ,,Het zat de ploeg nu eindelijk eens mee”, spraken zij in koor. ,,Hopelijk zal deze belangrijke overwinning voor de ommekeer zorgen, vooral de angst binnen de ploeg na zoveel onnodig puntverlies moet eruit.”

De Voorschotenaren zijn door de zege hekkensluiter af en bijna buur GHC is door de nederlaag tegen Zwaluwen’30 nu de drager van de rode lantaarn. Of het lek nu boven is voor de ploeg van Marcel de Hoogt is nog maar de vraag. De geel-groenen speelden daarvoor te pover en zonder enig zelfvertrouwen. En dat tegen een opponent die geen moment kon laten zien hoe ze de bijeengesprokkelde acht punten binnen hadden gehaald.

DSC_0824

De opdracht van de aanvallers van de thuisploeg om in te zakken bij balbezit in de laatste linie van de HBOK’ers was onbegrijpelijk. Het had weg van een soort angsthazenvoetbal. Juist daar school namelijk de grootste zwakte van de bezoekers, waarvan enkele spelers hun kicksen toch weer voor klompen leken te hebben ingewisseld. Vooral de forse centrumverdediger had nog al wat bewegingsproblemen.

De eerste helft kende aan beide zijden weinig tot geen hoogtepunten en in het eerste half uur ging het gelijk op. Een vrije trap van Karasahin was te slap om HBOK-doelman Robin Thiel te laten schrikken. Beide ploegen deden ‘voetballend’ niet onder voor elkaar. De inzakkende spits Constancia kreeg één echte kans, na een prima solo redde de sluitpost van de bezoekers.

Een rommelige situatie geheel in de lijn van de wedstrijd had vlak voor rust met wat geluk de 1-0 kunnen zijn. Tot driemaal toe werd de bal binnen de zestien ingeschoten. Met veel kunst-en vliegwerk en het nodige geluk voor de gasten bleef de brilstand op het scorebord staan. Dit mochten vooral Jim van der Krogt en Virgil Tsin Asjoe zichzelf aanrekenen.

De tweede rondgang was nauwelijks begonnen of Voorschoten kreeg  rand zestien de mogelijkheid om de score  te openen. Van de Krogt schoot snoeihard het leder over het heiligdom van doelman Tiel.

Bevrijdende werkte de openingstreffer, na een uur spelen uit de enige goede aanval van de wedstrijd. Karasahin stuurde na een uitstekende actie Simon Jouby op rechts de diepte in en vervolgens zag die zijn strakke voorzet beloond worden met een goal van Tsin-Asjoe, die strak en laag binnenschoot: 1-0. Vlak daarna had Lars Verlaan de wedstrijd vroegtijdig op slot kunnen gooien maar liet dit over aan Karasahin die vlak voor tijd zijn goede wedstrijd bekroonde met de 2-0. Vlak voor de bevrijdende 2-0 moest doelman Robbert van der Post overigens de enige kans voor de gasten onschadelijk maken. Na het laatste fluitsignaal was er alom opluchting bij het thuisfront en moet de ploeg van De Hoogt in de komende wedstrijden laten zien dat deze overwinning geen toevalstreffer is geweest.

DSC_0888(1)

Karasahin nog eens. ,,Het was van beide kanten zeker geen beste wedstrijd. We hebben best goede wedstrijden gespeeld met nul komma nul resultaat. Het zelfvertrouwen was ver te zoeken. We voetballen teveel om niet te verliezen en kregen daardoor te vaak de deksel op onze neus. We moesten hoe dan ook vandaag winnen. Dit is goed voor ons zelfvertrouwen. Onze ploeg is te goed om onderin te voetbalen.”

Opstelling Voorschoten’97: Van der Post; Jouby, Guijt, Verhage (Knijnenburg), Verlaan, Dihal (Simonis), Van der Krogt, Karasahin, Faridi Blazquez, Constancia (Gashi), Tsin-Asjoe.

Fotoverslag volgt!

 

i