ts-uvsUVS heeft een veelbewogen en besproken seizoen achter de rug. Het prestatievoetbal op de zondag werd vaarwel gezegd en alle pijlen worden vanaf heden op de zaterdagselectie gericht. In de afgelopen voetbaljaargang kwam de zaterdagtak onder leiding van Charl van Goozen uit in de vierde klasse A. In deze competitie werd er lang een tweestrijd om de titel gevoerd met Leidsche Boys. UVS trok uiteindelijk aan het langste eind en zal komend seizoen in de derde klasse uitkomen.

Trainer Van Goozen behaalde met zijn ploeg dus het hoogst haalbare en keek nog eens terug op het succesvolle seizoen: ,,We zijn natuurlijk kampioen geworden en dat geeft me een blij gevoel. De resultaten waren prima en zeker in de laatste fase van de competitie hebben we ons sterk gepresenteerd.”

Ondanks het kampioenschap kreeg Van Goozen van UVS te horen volgend jaar niet meer voor de groep te staan. Van Goozen hierover: ,,Dat nieuws bezorgde mij een dubbel gevoel. Ik heb een nare smaak over de ontwikkelingen binnen UVS en heb in maart al te horen gekregen dat het na dit seizoen voor mij zou stoppen. Dat was in een kort gesprekje van circa tien minuten en ook nog eens vlak voor de belangrijke wedstrijd tegen Leidsche Boys. Niet echt gepast in mijn ogen en ik betreur de slechte communicatie.”

Over de tegenstanders in de vierde klasse was Van Goozen duidelijk: ,,De ploegen in het linkerrijtje kunnen prima voetballen en hebben een aantal uitblinkers. Het niveau is me dan ook erg meegevallen en we zijn natuurlijk niet zo maar even kampioen geworden Gedurende het seizoen zijn we van de vierde plaats naar de eerste plaats geklommen. Ik denk dat we ook een goede beslissing hebben genomen door op een gegeven moment 4-4-2 te gaan spelen met veel druk naar voren. Uiteindelijk hebben Joeri Onderwater en Koen Hoogenboom de ploeg echt op sleeptouw genomen.”

Ook kregen de blauw-witten gedurende het seizoen de nodige tegenslagen te verwerken. Van Goozen liet ook hier zijn licht op schijnen: ,,Al in september haakten Martijn de Vos en Maarten Kok af met een blessure. Dat was een grote aderlating voor ons, omdat zij tot de basiself behoorden. Daarnaast kregen we op bezoek bij Woubrugge met 3-0 klop, waarbij we zelf slechts één kans kregen. Aan de andere kant speelden we super tegen VVSB uit en Leidsche Boys uit. Tijdens die wedstrijden was het echt smullen vanaf de bank.”

Verder wil Van Goozen ook nog even de rol van de reservespelers benadrukken: ,,De sfeer is altijd goed geweest in de groep en je doet het natuurlijk niet met elf spelers. Zo is bijvoorbeeld Mike de Boer zeer belangrijk voor ons geweest met een aantal sterke invalbeurten. Voor een coach is dat erg prettig moet ik zeggen.”

Over zijn toekomst kon Van Goozen nog geen officieel nieuws naar buiten brengen: ,,Misschien dat ik de zaterdagtak van Boshuizen ga trainen. Dat is een leuke groep met veel jonge jongens. Ze zien de zaterdagtak daar als een opleidingsteam, waarbij investeren het sleutelwoord is. Ik zou het leuk vinden met die jonge jongens aan de slag te gaan, maar er is nog niks definitief.”

 

 

UVS (za), in cijfers

Totaal: 24 gespeeld, 19 keer winst, 2 keer gelijk, 3 keer verlies, 75 voor, 15 tegen

Prestaties thuis: 1e, 12-29-39-7

Prestaties uit: 2e, 12-30-36-8

Grootste winst thuis: 8-0, VVSB

Grootste winst uit: 0-9, SVOW

Grootste nederlaag thuis: 1-2, Leidsche Boys

Grootste nederlaag uit: 3-0, Woubrugge

Beste periode: 2e, , 1e plaats 12-31-31-6

Thuis de nul gehouden: 6 keer

Thuis niet gescoord: 1 keer

Uit de nul gehouden: 8 keer

Uit niet gescoord: 1 keer