donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseDanny Maaskant en Ozan Demirbas over GHC versus RCL

Danny Maaskant en Ozan Demirbas over GHC versus RCL

-

nabeschouwing bannerZoals in een eerder geplaatst verslag te lezen viel, kwam de derby tussen GHC en RCL niet of nauwelijks op gang. Laat in de wedstrijd leek de Racing Club een zege te kunnen bijschrijven, maar de o zo nodige driepunter kwam er niet. In de extra tijd kwam GHC alsnog langszij. De trainers deden hun zegje in het genoemde verslag, maar wat vonden Danny Maaskant (GHC) en Ozan Demirbas (RCL) van de botsing aan de Vliet?

Maaskant had een naar gevoel overgehouden aan de wedstrijd. Deels te begrijpen, maar ook weer niet. GHC mocht blij zijn met de late gelijkmaker en Maaskant zelf was drie keer van groot belang geweest met een tijdige ingreep bij groot gevaar van de kant van RCL. Wel veroorzaakte de verdediger een strafschop.

,,Daar zit ik mee in mijn maag. Het was een onschuldige situatie en daar ga ik in de fout. Ik denk niet dat iemand mij dat aanrekent, maar op zo’n moment is het wel heel beroerd voor jezelf. Temeer omdat, zonder dat ik daarbij op mijn borst wil slaan, een aantal keren RCL van scoren heb kunnen afhouden. Dat neemt allemaal niet weg dat we het gaatje van vier punten naar RCL hebben kunnen vasthouden en dat was minimaal de doelstelling. Natuurlijk gingen we voor de winst, maar dat zat er niet echt in. Dat was de verdienste van RCL. Zij hebben met veel druk gespeeld en daar hadden we veel moeite mee.”

Demirbas had zich lange tijd zitten verbijten op de bank. Eindelijk mocht hij invallen en uiteindelijk leek hij matchwinnaar te worden. ,,Dat zou een mooi scenario zijn geweest. Met die gedachte zat ik ook op de bank. Het was gezapig, hoewel ik wel denk dat wij wat scherper waren en veel tweede ballen wonnen. We moesten iets forceren bij die 0-0 stand en dat wilde ik graag doen. Bij die penalty stapte ik automatisch naar voren en iedereen vond het wel best dat ik die verantwoording nam. Bij mijn aanloop kreeg ik wat twijfels, maar gelukkig ging de bal erin. We hadden die zege over de meet moeten trekken, maar we laten ons toch weer foppen. Toch weer de ervaring van Michael de Roode met zijn assist.”

Maaskant was het eens met de visie dat RCL scherper was en misschien te weinig kreeg. ,,We mogen niet klagen. We speelden niet goed en konden dat ook niet veranderen in de wedstrijd. Als ik eerlijk ben moet ik stellen dat we het al maanden niet echt goed doen. Een uitzondering daar gelaten. Als je bijvoorbeeld RCL ziet dan zat daar nu veel meer diepte in met snelle jongens als Nick Permamand en Nick Scheurwater. Met diepgang kan je als ploeg gevaar stichten, maar dat ontbrak volledig bij ons. Het resultaat is uiteindelijk okay, ook al omdat Voorschoten’97 niet dichterbij is gekomen. Toch wordt het misschien tijd om wat nieuw bloed in de ploeg te krijgen. Dat moet de insteek zijn voor volgend jaar. We zijn nu te vaak afhankelijk van dode spelmomenten. Daar kwam ook nu de goal weer uit.”

Demirbas, volgend seizoen overigens spelend voor GHC, komt de laatste tijd niet veel aan de bak. Een schorsing wierp hem in de hiërarchie achteruit, mede ook omdat de resultaten van RCL beter werden. Elke minuut is nu meegenomen. Demirbas klaagt er niet over. ,,Er is nu geen tijd voor het ego. Uiteraard wil ik graag spelen, maar misschien kan ik in de laatste drie potjes van waarde zijn. Het zou lekker zijn geweest als die 0-1 op het scorebord had blijven staan. Jammer. Maar ik wil hier met een goed gevoel afsluiten. RCL mag niet degraderen. Swift uit wordt heel lastig en ik denk dat we ons met name moeten focussen op winstpartijen daarna. Het is jammer dat we als team aan het begin veel punten hebben laten liggen. Daarom staan we nu op een linke plek. Niet nodig, maar het zijn de feiten. Maar we leven nog en speelden met de juiste instelling in elk geval.”

Van kans tot kans:
4. Schot van Leroy Westrienen. Jeffrey Loozen keert, maar loskomende bal is prooi voor Tommy Sinteur. Grensrechter oordeelt buitenspel (RCL)
7. Johan Koot kopt ruim over op vrije trap van Nick Permanand (RCL)
7. Jeffrey Loozen op tijd uit zijn doel, voordat Nick Scheurwater de 0-1 kan afdrukken (RCL)
20. Schot van Nick Permanand uit tweede lijn. Inzet gaat naast (RCL)
21. Tim Gonlag gaat in de fout. Tommy Sinteur krijgt kans op doortocht, maar aarzelt te lang en GHC-verdediging kan herstellen (RCL)
25. Aanval over rechts via Nick Scheurwater en Tommy Sinteur. Nicky Wijsman kan afdrukken, maar Danny Maaskant werpt zich voor zijn inzet (RCL)
28. Eerste schot GHC van Jeffrey Rutten. Bal gaat naast (GHC)
31. Actie Nick Permanand. Leroy van Westrienen kan uithalen met links. Danny Maaskant brengt opnieuw redding voor thuisploeg (RCL)
33. Actie Nick Scheurwater. Diens voorzet wordt niet op waarde geschat door Tommy Sinteur (RCL)
39. Hoekschop Michael de Roode. Kopbal Danny Maaskant gaat niet ver naast (GHC)
49. Voorzet Michel Schouls. Danny Maaskant kopt over (GHC)
51. Hoekschop Nick Permanand. Gwen Koet kopt over (RCL)
55. Nick Permanand heeft lob in huis. Inzet eindigt in zijnet (RCL)
63. Actie Nick Scheurwater, Nick Permanand vuurt op de vuisten van Jeffrey Loozen (RCL)
65. Actie Koos de Haas. Inzet met moeite verwerkt door Michael Verhoef (GHC)
78. Voorzet Nick Scheurwater. Taxatiefout Danny Maaskant. Hands en bal op de stip. Ozan Demirbas: 0-1 (RCL)
79. Doelgevaar voor Michael Verhoef. Leroy van Westrienen verleent prima assistentie (GHC)
81. Prima actie Nick Scheurwater. Ozan Demirbas lepelt bal met links over het GHC-doel (RCL)
90.+4. Vrije trap Michael de Roode. Panklaar op het hoofd van Jeffrey Rutten: 1-1. Ongeloof bij RCL (GHC)

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read