ts-ghc(Zaterdag,1B)- GHC leek de voorbije weken bezig aan een vrije val, die de formatie de voorbije seizoenen ook al meemaakte na de verplichte winterstop. Trainer Dennis Olman liet de wekker afgaan en zijn ploeg schoot wakker tegen DSO. Aan de Vliet werd het 2-1 voor de Leidenaren, waardoor de neerwaartse spiraal, in elk geval voor het moment, werd omgebogen.

Olman: ,,Deze zege was van harte welkom en kwam ons ook toe moet ik zeggen. De ploeg heeft begrepen waar het om draait en heeft zich herpakt van een aantal mindere beurten. Knap, want de omstandigheden waren niet je-van-het. Ons veld is amper bespeelbaar op dit moment.”

Aanvankelijk zat het GHC niet mee. DSO werd in verlegenheid gebracht, maar de paal en lat stonden Leids succes in de weg. Gaandeweg deden de Zoetermeerders ook van zich spreken en vanuit de omschakeling moest Jeffrey Loozen eenmaal de angel weghalen uit een gevaarlijke aanval van DSO.
Halverwege was er nog niet gescoord in Leiden. Daar kwam in de tweede helft echter verandering in. De van een schorsing teruggekeerde Michael de Roode liet zien nog steeds van grote waarde te zijn voor zijn ploeg. Eerst bracht hij Marvin Sloos in stelling voor de 1-0. De geringe marge leek in stand te blijven, maar vijf minuten voor tijd dichtte Niels Schoonen het gaatje. Kort daarop en even voor tijd viel echter alsnog de beslissing. Een vrije trap van weer De Roode werd door centrale verdediger Tim Gonlag fraai ingeknikt.

,,Ik dacht bij die 1-1 daar gaan we weer. Volgens mij zat er ook een luchtje van buitenspel aan, maar dat kan ik vergeten omdat we dus alsnog de pot naar ons toe hebben getrokken. Ik vind dat we gewonnen hebben van en goede ploeg, die naar mijn oordeel te laag staat gezien hun kwaliteiten. GHC is ruim een uur beter geweest en op basis daarvan staan wij terecht met de punten in onze handen.”

pasfoto_GHC_2013_De13Olman koos in zijn basisopstelling niet voor Jeffrey Rutten in de punt, maar voor Marciano Gangadin. De keuze van de trainer pakte dus goed uit. ,,Jeffrey is een hele belangrijke speler voor de ploeg en we weten wat hij kan. Iemand van zijn kaliber heeft echter te weinig gebracht in de voorbije weken en daarom besloten we het anders te doen voorin. Niemand is verzekerd van zijn stek en dat houdt de boel ook scherp. Net als alle andere spelers heeft Jeffrey de boodschap begrepen, want hij viel uitstekend in.” Ook Max Bueno de Mequita moest het doen met enkele spelminuten. ,,Max gaat ons verlaten door werkzaamheden en dat vinden we heel jammer, want hij is al geruime tijd een vaste kracht. Dit keer kozen Kees (van Tongeren, red.) en ik voor een rechtsbenige en een linksbenige speler in het centrum. Al met al moet ik de hele ploeg een compliment geven. Dit moeten we doortrekken om niet meer naar onderen te hoeven kijken.”

De eerstvolgende tegenstander voor GHC is Nootdorp. Die ploeg werd eerder met 0-2 verslagen en staat momenteel op vier punten van de Leidse ploeg. De klus zal geklaard moeten worden zonder Gonlag die met een gele kaart tegen DSO een schorsing opliep.

Opstelling GHC: Loozen, Van Voorthuijzen, Maaskant (Bueno de Mesquita), Gonlag, Halvemaan, De Roode, Van Leeuwen (De Haas), Sloos, Lammers, Gangadin, Rietkerk (Rutten).