ts-ghcDe wens was de vader van de gedachte maar wensen gaan niet altijd in vervulling. Ook niet die van Roy Lammers en zijn teamgenoten van GHC. De spits die bij Katwijk en UVS al de nodige voetbaluren in de benen heeft klinkt teleurgesteld. De Leidenaren verloren hun laatste competitieduel, redelijk kansloos, met 3-0.

Vorige week had de ploeg van Dennis Olman zich inmiddels tegen Alexandria ’66 wel veilig gepeeld voor het behoud van het eersteklasserschap, maar liever hadden zij het wisselvallige seizoen op waardige wijze afgesloten. ,,Helaas is dat er niet van gekomen”, en de jammerlijke ondertoon voert in deze de boventoon bij de teleurgestelde vleugelspits.

Geen waardig slotakkoord dus voor de Leidenaren. Verre van dat want GHC ging bij Forum Sport ten onder, vooral door een bedenkelijke houding van de bezoekers. ,,Het was van onze kant ronduit erg slecht”, trekt Elroy het boetekleed aan. ,,Forum Sport was gewoon beter. Erg jammer maar het heeft er vanaf minuut 1 al niet ingezeten. We speelden ontzettend slap en kwamen al snel op achterstand en toen het voor de rust 2-0 werd was het eigenlijk al over en uit. Eigenlijk hebben wij niets gecreëerd al was er na de rust wel een korte opleving. Na de rust maakte Forum Sport echter na een counter de derde en toen was het helemaal gebeurd.” Het klinkt allesbehalve naar tevredenheid. Dus toch met een beetje katerig gevoel seizoen 2013-2014 vaarwel gezegd. Uit het korte nabeschouwen van de spits blijkt dit duidelijk.

pasfoto_GHC_2013_Elr15Toch is hij zelf positief over het seizoen. ,,Ik heb vrijwel alles mee gespeeld en kreeg daarom het vertrouwen weer terug. Jammer dat er van onze kant te veel slechte wedstrijden doorheen liepen in dit wisselvallige seizoen. Maar goed, het zit er op. Volgend jaar maar beter”, blikt Elroy nu al vooruit want hij heeft het erg naar de zin bij de club op De Vliet. ,,Ik hoop in ieder geval dat we met een paar nieuwe jongens erbij het beter gaan doen dan dit seizoen”, kijkt hij figuurlijk in de glazen bol. Volgende ronde, nieuwe kansen zullen we maar zeggen. Elroy Lammers gaat er in ieder geval weer voor.

Dat geldt ook voor trainer Olman, die er al aardig wat vlieguren heeft opzitten aan de Vliet. ,,Natuurlijk kijk ook ik uit naar volgend seizoen. Er komen leuke spelers bij en de huidige jongens zullen hun mannetje moeten staan om een basisplaats op te eisen. Ik had deze laatste pot graag gewonnen, want dan zouden we over de totalen zijn gegaan van de twee vorige seizoenen. Toen kwamen we uit op 34 punten, nu blijven we steken op 33. Misschien toch wat tegenvallend, maar misschien ben ik ook te kritisch. We zijn niet echt in de gevarenzone terecht gekomen en dat kunnen we nu voor het derde jaar op rij stellen. Dan doet GHC het zo slecht nog niet, denk ik. Niet heel lang terug werd er tenslotte nog geacteerd op het niveau van de vierde en derde klasse. Wel waren we te wisselvallig. Soms zag het er niet uit en in andere wedstrijden heb ik zitten genieten.”

Identiek aan de vorige seizoenen kwam GHC het beste voor de dag in de openingsfase van de competitie. Uit de eerste acht wedstrijden werden 15 punten behaald. Daarna volgde een periode met acht punten en in de slotronde kwam de Groene Hart Combinatie uit op tien punten. Ook Forum Sport blijft door de overwinning in de eerste klasse en ging GHC nog nipt voorbij, zo vlak voor de finishlijn.

Forum Sport- GHC 3-0. 10. Seilberger 1-0, 44. Lamin 2-0, 82. Seilberger 3-0.