vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen herstelt zich: 4-0 tegen Xerxes DZB

FC Boshuizen herstelt zich: 4-0 tegen Xerxes DZB

-

Eerste klasse B (zondag)- De club aan de Boshuizerkade in Leiden had een merkwaardige serie achter de rug. Eerst versloeg men de koplopers RKAVV en Goes om vervolgens verlies te lijden tegen het uitstekende Nieuwerkerk en subtopper Poortugaal. Tegen het Rotterdam Xerxes- met een rijk verleden-moesten echt drie punten gepakt worden om de hoge positie te handhaven.

Het leidse publiek kwam niet bedrogen uit. FC Boshuizen speelde weer fris van de lever, met veel technisch vernuft en bond daar dit keer ook effectiviteit en rendement aan vast. De equipe van Steef Roodakkers wil het nogal eens te fraai kleuren, maar nu viel veel samen. En juist op het moment dat de thuisploeg leek te verslappen, schoten de weergoden te hulp. Onweer noopte de arbiter van dienst om het duel tijdelijk te staken, waardoor Roodakkers de kans kreeg om zijn manschappen weer bij de les te krijgen. Op dat moment was de voorsprong al wel in Leids bezit.

Middenvelder Christiaan Cabrera Ortega: ,,We begonnen met de twee verliespartijen in ons achterhoofd wat aarzelend en niet goed. Na een kwartiertje kwamen we meer los. Pas na de 1-0 van Marciano Gangadin tikten we aan ons oude niveau. Hoewel een doelpuntje verschil gering was, hadden we het volste vertrouwen toen we aan de tweede helft begonnen. Al snel maakte Mehmed Güngör de tweede en kregen we vervolgens alle ruimte. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt. Ik haalde ook weer mijn normale spelpeil en speelde lekker. Het was erg leuk voor invaller Germaine Fitz James dat hij twee doelpunten maakte in de tijd dat hij mocht spelen. Ik gun het hem.”

Christian Cabrera Ortega hier op archieffoto in het shirt van het Alphense ARC
Christian Cabrera Ortega hier op archieffoto in het shirt van het Alphense ARC

De uit Gran Canaria afkomstige Spanjaard heeft na wat omzwervingen via ARC, waarmee hij in de topklasse speelde en topscorer werd onder leiding van toen Edwin Vurens, en Nieuwkoop zijn plekje bij Boshuizen gevonden. ,,Ik was even clubloos en speelde hier een oefenpotje mee. Blijkbaar vonden ze dat ik genoeg kwaliteiten had, want ik mocht blijven.” Ortega ziet voor Boshuizen een plaats bij de eerste vier weggelegd. ,,Ik heb genoeg gezien nu om de kracht van de ploegen in deze afdeling in te schatten. Een plaats hoog op de ranglijst is volgens mij absoluut haalbaar.”

Het lijkt een realistische vooruitblik van deze aanwinst van de Leidenaren. De ploeg speelde de laatste weken louter tegen topclubs en wist zich, een uitzondering daargelaten, prima te handhaven. Ook een periodekampioenschap is zeker niet onmogelijk. Het voetbal leeft weer bij de geel-blauwen aan de Kade en gezien de uitslagen zit een plek in de kopgroep er nog steeds in. Nieuwerkerk verloor ruim van Goes en Poortugaal ging onderuit tegen RKAVV.

Scoreverloop: 24. Gangadin 1-0, 67. Güngör 2-0, 80. Fitz James 3-0, 88. Fitz James 4-0.

Opstelling FC Boshuizen: Roosblad, Van As, Neuteboom, Maachou (Fitz James), Hagens, Cabrera Ortega, Schouten, Fortes Lopes, Güngör, Bekooij (Seaw), Gangadin.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read