TS-FCBOSHUIZENVoor de manschappen van Stefan Roodakkers staat er al weken niets meer op het spel. De pijlen zijn al een tijdje gericht op het volgende seizoen, waarbij wordt geprobeerd zoveel mogelijk Leidse spelers aan te trekken. De Leidse ploeg kon het niet bolwerken in de hoofdklasse en zal volgend seizoen weer in de bekende eerste klasse uitkomen. In de laatste thuiswedstrijd tegen VOC ging het alleen nog om de eer. Ook dit keer kon de ploeg op het eigen South Park geen potten breken. VOC trok met 1-6 aan het langste eind.

Eerder dit seizoen was VOC nog nipt met 3-2 te sterk gebleken, maar dit keer was het kwaliteitsverschil groter. Vanaf het eerste moment hadden de bezoekers het heft in handen en liep FC Boshuizen achter de feiten aan. De Leidenaren leken het wel te geloven en gaven niet thuis. Dat het bij rust 0-3 stond, was dan ook volkomen terecht gezien de verhoudingen op het veld.

De tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. VOC bleef de bovenliggende partij en voetbalde vrijuit. Onder barre weersomstandigheden wisten de bezoekers er nog drie te maken, terwijl Gellano Fortes Lopes de Leidse eer wist te redden. Zodoende nam FC Boshuizen met een 1-6 nederlaag en een puntentotaal van acht afscheid van de hoofdklasse.

HvHL Nick BoshuizenFC Boshuizen-aanvoerder Nick van As (foto) berustte in de nederlaag en de degradatie: ,,Het is heel simpel, VOC was duidelijk de betere ploeg. Zij zetten veel druk naar voren en wij konden daar maar weinig tegenover stellen. Eigenlijk kun je stellen dat we gewoon zijn overlopen en zij over meer kwaliteit beschikken. Ik heb altijd wel de wil om te winnen, maar over het geheel genomen ontbrak de gewenste motivatie. Daarnaast speelden we ook niet in onze sterkst mogelijk formatie. Zo waren een paar jongens geschorst en hadden we een aantal geblesseerden. Alles bij elkaar opgeteld gewoon een terechte en kansloze nederlaag.”

Verder keek Van As alvast vooruit naar komend seizoen: ,,Eigenlijk heb ik nog niet zoveel zin om al naar volgend seizoen te kijken. Ik heb het nu wel even gehad na dit dramatische seizoen. Aan de andere kant hoor ik positieve geluiden en zijn er volgens mij veel jongens uit de Leidse regio die bij FC Boshuizen willen komen voetballen. Volgens de trainer zijn dit jongens met een goede mentaliteit, waardoor de sfeer binnen het team er beter op zal worden. Ik ben daar ook wel aan toe, de laatste jaren was het niet heel gezellig binnen de vereniging. Er zijn veel spelers gekomen en vertrokken die weinig binding hebben met de club. Dat dit komend seizoen beter zal worden, is dus wel een prettig vooruitzicht.”

Tot slot spreekt Van As over een fijne samenwerking met Stefan Roodakkers: ,,Ik vind Stefan een goede trainer. Er is sprake van een bepaalde klik en mijn contact met hem is positief. Verder is hij positief gestemd over volgend seizoen en enthousiast over spelers die erbij gaan komen. Dat is een goed gegeven, al zal ik mezelf na het huidige seizoen wel even moeten opladen”, besloot Van As.