HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen terug in top na zege op koploper

FC Boshuizen terug in top na zege op koploper

-

Eerste klasse B (zondag)- Na een uitstekende seizoenstart verloor FC Boshuizen door twee opeenvolgende gelijke spelen koploper RKAVV enigszins uit het oog. De Leidschendammers, zondagmiddag te gast bij de Leidse kadeclub, morsten nog geen punt met zes zeges in even zoveel wedstrijden. Bij een overwinning op Boshuizen en puntenverlies van de concurrenten kon RKAVV al de eerste periodetitel pakken.

De blauw-gelen moesten winnen om de achterstand niet nog groter te laten worden. Vorig seizoen won RKAVV nog aan de Boshuizerkade. Destijds betrof de confrontatie nog een wedstrijd in de kelder van de hoofdklasse. Beide clubs deden een stapje terug en azen op een terugkeer, zeker aan Leidschendamse zijde. Op voorhand dus al voldoende ingrediënten voor een interessant duel. En die kwam er ruimschoots.

2

Beide elftallen schotelden het 350-koppige publiek een puike en bloedstollende wedstrijd voor. Een juweel van een doelpunt van Rico Westdorp in de derde minuut vormde binnen drie minuten al een niet te overtreffen hoogtepunt. Uit een afgeslagen aanval joeg de verdediger het leder vanaf dertig meter ongenadig hard in de kruising: 1-0. Opmerkelijk, want de van UVS overgekomen dienende speler scoort zelden en komt zelfs zelden in scoringspositie. Nu dus eigenlijk ook niet, maar een wereldgoal maken van afstand smaakt er niet minder om.

,,De snelle openingstreffer paste precies in onze strategie”, blikte Roodakkers na afloop tevreden terug. Boshuizen kende een uitstekende openingsfase waarbij de vleugelaanvallers Mehmet Güngör en Marciano Gangadin voor het nodige gevaar zorgden. De gasten schrokken wakker en namen halverwege de eerste helft het initiatief over. RKAVV kreeg een handvol kansen om de gelijkmaker binnen te schieten, maar de sterk keepende Yassin Roosblad hield zijn doel knap schoon.

1

Op het moment dat de gelijkmaker in de lucht hing, sloeg de thuisploeg onverbiddelijk toe. Een lange bal van achteruit bracht de snelle Gangadin in stelling. De vleugelspits omspeelde de laatste man en werd vervolgens binnen de zestien gevloerd. Aanvoerder Michael Schouten benutte de toegekende strafschop feilloos. Vlak voor rust had de goed spelende Mike Bekooij, na een voortreffelijke actie van Güngör, de 3-0 op zijn hoofd. Zijn kopbal miste echter precisie waardoor verdere schade voor de bezoekers uitbleef. Op slag van rust mochten de bezoekers niet klagen dat de ploeg met elf man de rust inging. Een schandalige overtreding van Gino Lauwers op Schouten werd met geel bestraft, waar donkerrood op zijn plaats was geweest.

In de tweede helft waren het de Leidschendammers die de lakens uitdeelden en nadrukkelijk naar de aansluitingstreffer zochten . Nadat de razendsnelle Jop Verhagen de ploeg van de gasten kwam versterken werd het druk voor de neus van doelman Roosblad. De ploeg van Roodakkers moest ver terug , maar kreeg daardoor wel ruimschoots countermogelijkheden. Zo zette Bekooij na een uur spelen een aantal verdedigers op het verkeerde been, maar faalde hij in de afwerking.

4

In de 65e minuut kwamen de bezoekers door Verhagen op de verdiende aansluitingstreffer. Even daarna ontsnapte de thuisploeg aan de gelijkmaker. Het scenario van de laatste thuiswedstrijd tegen I.F.C. doemde weer op, toen een veilig lijkende 2-0 voorsprong alsnog uit handen werd gegeven.

Ook Gangadin kreeg namens Boshuizen de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Zijn inzet werd twintig minuten voor tijd echter op de lijn gered door een verdediger nadat de doelman al gepasseerd was. In de zinderende slotfase waarin de thuisclub met kunst- en vliegwerk overeind bleef, had Bekooij een einde moeten maken aan de zenuwslopende eindfase maar faalde andermaal alleen voor de doelman.

Na het laatste fluitsignaal haalden de supporters van Boshuizen opgelucht adem en zochten de dolgelukkige spelers de kleedkamer op. ,,Ik scoor niet zo vaak, maar dit was zeker één van de mooiste”, bekende Westdorp na zijn openingstreffer voldaan. ,,Ik denk dat ik een redelijke wedstrijd heb gespeeld”, vervolgde de ex UVS-er ietwat bescheiden. ,,Het collectief heeft ons vandaag over de streep getrokken, we hebben er keihard voor gewerkt en met een aantal individueel sterke spelers kunnen we nog een heel eind komen.”

Coach Roodakkers was na afloop content. ,,Zeker gezien het beperkte aantal verdedigers die vandaag inzetbaar waren. Het liep zoals we afgesproken hadden. Mijn complimenten aan de ploeg, met name aan Nick van As, die de lastige opgave had om de sterke Rowendy Schoop te beteugelen. Dat lukte hem uitstekend. Ook mijn doelman die pas negentien lentes telt, keepte een puike wedstrijd. We doen in ieder geval weer mee”, besloot de Voorschotenaar voldaan.

5

Basisopstelling FC Boshuizen: Yassin Roosblad; Nick van As, Rico Westdorp, Virgillio Hagens, Cristian Cabrera Ortega; Mehmet Güngor, Mike Bekooij,   Michael Schouten; Marciano Gangadin, Jermaine Fitz James, Gellano Fortes Lopes.