TS-FCBOSHUIZENZoals bekend bungelt FC Boshuizen al het gehele seizoen onderaan de ranglijst van de hoofdklasse A der zondagamateurs. De concurrentie liep steeds verder uit en de rol van de bevlogen trainer Mario Koswal is sinds enkele maanden uitgespeeld. De kans is nog steeds levensgroot dat de Leidse ploeg volgend seizoen moet gaan uitkomen en terugkeren in de eerste klasse.

Toch is er weer wat hoop. De meest recente uitslagen en vertoningen op het veld geven de ploeg van Stefan Roodakkers, die werd aangesteld als nieuwe trainer, weer wat meer kleur en er wordt weer meer gelachen. Of het voldoende zal zijn om het vege lijf te redden is zeer de vraag, maar het zou kunnen zijn dat de KNVB gedwongen wordt om de degradatieregeling om te gooien. Dit omdat er steeds meer clubs de overstap zullen willen maken naar de zaterdag als speeldag. Aan de kade wordt er gehoopt dat dit gevolgen heeft voor de huidige hoofdklasse. Wellicht zal er maar 1 ploeg degraderen. Dat blijft vooralsnog dan nog steeds FC Boshuizen, maar RKAVV is nog niet uit het zicht verdwenen en komt onder meer nog naar Leiden toe.

Los van de afloop is FC Boshuizen ondertussen hard bezig de organisatie weer op poten te krijgen. Van diverse spelers werd al afscheid genomen tussentijds. De club heeft de insteek om volgend seizoen anders voor de dag te komen. Woordvoerder Frans Stouten: ,,We willen heel graag gaan werken met Leidse (regio) jongens. Dat moet er voor zorgen dat de club weer meer binding krijgt met de stad en het publiek. Begrijp me niet verkeerd: er zijn of waren hier veel prima spelers uit andere steden. Soms werkt dat prima, soms minder. Van de huidige groep zullen er zeker uitstekende spelers blijven. Zij doen er nu alles aan om er toch nog de nodige punten bij te halen, aan de hand van Stefan. Prima. Voor volgend seizoen willen we de groep aanvullen met spelers die veel met Leiden of de omringende gemeenten hebben. Zodoende moet er ook weer binding komen met het Leidse publiek. Die moeten de weg naar de Kade weer gaan vinden. Ik ben er nog steeds heilig van overtuigd dat deze stad in staat moet zijn om een topklasser voort te brengen. Ondertussen hebben we de eerste toezeggingen binnen en we hopen snel vervolgstappen te maken. Daarnaast zijn we ook heel blij met de komst van Ronald van Wattum (nu UDO, redactie) die samen met Stefan de scepter zal gaan zwaaien.”

Zoals gezegd heeft FC Boshuizen de eerste versterkingen binnen. Het gaat om verdediger Marvin Headley en middenvelder Michael Schouten, nu spelend bij topklasser VVSB. Daarnaast komt Andrew Jansen over, onder meer eerder doelman van Quick Boys en SJC. Stouten geeft aan dat er spoedig meer goed nieuws komt vanaf South Park.