FC Boshuizen heeft via een persbericht laten weten dat hoofdtrainer Mario Koswal afgelopen donderdagavond op non-actief is gesteld. Robert van der Touw laat namens het bestuur weten dat niet enkel de laatste plaats in de Hoofdklasse A reden is van de genomen beslissing. ,,De aanleiding voor dit besluit is voornamelijk gelegen in de ontwrichte werk – en vertrouwensrelatie tussen de spelersgroep van de Boshuizer selectiespelers en Mario Koswal. Het bestuur heeft er geen vertrouwen in dat op korte termijn, dan wel in de loop van het resterende seizoen, er alsnog een gezonde werkrelatie tussen de spelersgroep en Mario Koswal kan ontstaan.”

Vervolgend: ,,Dat maakt dat het bestuur FC Boshuizen zich genoodzaakt ziet dit lastige en pijnlijke besluit te nemen. Het bestuur van FC Boshuizen en Mario Koswal hebben naar elkaar toe de intentie uitgesproken om op een correcte wijze afscheid van elkaar te nemen. Dat betreft zowel de zakelijke afhandeling als de wijze waarop over elkaar, al dan niet in de media, zal worden gesproken. FC Boshuizen is Mario Koswal dankbaar voor de verdiensten die hij de vereniging in de voorgaande drie seizoenen heeft geleverd en dat we mede door hem hoofdklasser zijn geworden.”

Mario Koswal resultaatKoswal (foto) onderstreepte de woorden van Van der Touw aangaande verdere radiostilte. ,,Ik wil alleen aangeven dat ik het niet eens ben met dit besluit en dat heb ik ook de club laten weten. Wat mij betreft blijf ik beschikbaar voor de club, mijn contract loopt tot en met 30 juni 2014. Ik kan dit niet accepteren en heb gevraagd om een schriftelijke verklaring van de genomen beslissing en wel binnen drie dagen. Ik heb heel veel gedaan voor deze vereniging en dit had ik niet verwacht.”

Van der Touw: ,,Alle betrokkenen worden ingeseind en dus ook de spelers. Deze beslissing is niet van de ene op de andere dag genomen en valt ook zwaar. De ontstane situatie is natuurlijk niet enkel de verantwoordelijkheid van een trainer. Ook de spelers hebben hier een aandeel in. Het is nu zaak om alles met Mario af te ronden en zo snel mogelijk een opvolger te kunnen aanstellen. Volgende week begint de competitie weer en het mag duidelijk zijn dat we er niet florissant voor staan. Er is werk aan de winkel.”

In de wandelgangen viel de naam al van Stefan Roodakkers, die eerder SJC en VVSB onder zijn hoede had. ,,De club komt nu niet met namen. Wat ik wel kan zeggen is dat we er vanuit gaan dat we aan het begin van de komende week uitsluitsel kunnen geven.”