TS-FCBOSHUIZENFC Boshuizen kent een zeer moeilijk seizoen in de hoofdklasse en bungelt vanaf het eerste moment onderaan de ranglijst. Het spel van de kadeclub is zeker niet onverdienstelijk, maar veel tegenstanders blijken net wat effectiever. Ondanks het feit dat er al dertien keer werd verloren en slechts één keer werd gewonnen, heeft de ploeg nog een minieme kans om ook volgend seizoen in de hoofdklasse uit te komen. Nadat vorige week DOSKO op South Park met 1-2 te sterk bleek, pakte de ploeg van Stefan Roodakkers dit keer een verdienstelijk punt op bezoek bij Hollandia: 1-1.

In het eerste gedeelte van de eerste helft was niet echt goed te zien dat FC Boshuizen vecht voor haar laatste kansen. Het spel van de Leidse formatie was niet slecht te noemen, maar wel was de ploeg veelal slordig en werd er een aantal keer onnodig balverlies geleden. De thuisploeg probeerde hier gebruik van te maken en kwam na een minuut of twintig op een 1-0 voorsprong. FC Boshuizen rechtte vervolgens de rug en het spelniveau ging aanzienlijk omhoog. De ploeg van Roodakkers was wakker geschud en liet prima voetbal zien. Een doelpunt zou in deze fase terecht zijn en via Thierry Seaw kwam die er ook: 1-1.

Stefan Roodakkers, trainer FC Boshuizen
Stefan Roodakkers, trainer FC Boshuizen

Na rust hadden de Leidenaren iets meer de overhand en een tweede overwinning leek binnen handbereik. Ondanks het overwicht werden er niet al te veel kansen gecreëerd. Aan de andere kant was het natuurlijk ook opletten geblazen voor FC Boshuizen, want een tegentreffer zou wellicht de zoveelste nipte nederlaag betekenen. Beide ploegen gingen met enige voorzichtigheid nog op zoek naar het winnende doelpunt, maar gescoord werd er niet meer. Doordat RKAVV kansloos onderuit ging tegen EDO (5-0) is het gat met de ploeg uit Leidschendam geslonken tot acht punten.

FC Boshuizen-trainer Stefan Roodakkers vond dat zijn ploeg een verdienstelijke wedstrijd had gespeeld: ,,We begonnen niet zo goed aan de wedstrijd. In de eerste twintig minuten waren we slordig in balbezit en veelal onzuiver in de passing. Na die tegengoal hebben we het prima opgepakt en hebben we echt goed veldspel laten zien. Daar ben ik tevreden over en de gelijkmaker van Thierry Seaw was zeker verdiend. Na rust kregen we niet zoveel kansen meer, maar we zijn ook niet echt meer in de problemen geweest. Het behaalde punt is dan ook zeker niet gestolen.”

Daarnaast hoopt Roodakkers nog altijd op een goede afloop: ,,We hebben ons zeker nog niet neergelegd met een degradatie naar de eerste klasse. Er zijn nog acht wedstrijden te spelen en we zullen alles op alles zetten om RKAVV nog in te halen. Eén ploeg onder ons houden is dus ons doel en we hopen dan dat er maar één ploeg rechtstreeks zal degraderen. Nieuwenhoorn zal namelijk hoogstwaarschijnlijk met ingang van volgend seizoen haar pijlen op de zaterdag gaan richten. Daarnaast is er waarschijnlijk nog één club in onze afdeling met dezelfde plannen, dus wellicht is de dertiende plaats voldoende om niet direct te degraderen.”