Boshuizen_complex__0346Voorbeschouwing 11 (FC Boshuizen, 1e klasse, zondag)- Voor FC Boshuizen verliep het seizoen 2013-2014 dramatisch. In de hoofdklasse kwam de Leidse ploeg er niet aan te pas. Het gehele seizoen liepen de geel-blauwen achter de muziek aan en van trainer Mario Kosal werd afstand genomen. Toen het kalf al bijna was verdronken, nam Steef Roodakkers de ondankbare taak over. Onder het geheel staat nu een streep en er is in de zomer gewerkt aan een nieuw fundament. Na de eerste maand kan voorzichtig worden gesteld dat FC Boshuizen weer omhoog kan kijken. Een uitspraak die ook nieuweling Jesper Neuteboom zich laat ontvallen.

Na afloop van de wedstrijd tegen het Haagse Quick nam de redactie contact op met de tweevoudig doelpuntenmaker. De Leidenaren wonnen met 3-5 van de hoofdklasser, een prestatie die er mag zijn. De verdediger: ,,Temeer omdat zij compleet waren, zo heb ik mij laten vertellen. Natuurlijk verliep niet alles vlekkeloos, maar een dergelijke uitslag geeft vertrouwen. Eerder hebben we het ook vijf kwartier prima volgehouden tegen Quick Boys voor de beker. Pas in de slotfase liepen ze weg. Tegen GHC stonden we met 3-1 voor en vergaten we door te drukken. Al met al drie potjes waar we hebben laten zien dat we met dat niveau mee kunnen. Voetballend zag het er alleraardigst uit. We moeten alleen meer ‘killen’ en niet te gemakkelijk een voorsprong verspelen. Soms gaat het binnen een kwartier van een ‘8’ naar een ‘4’. Wat dat betreft zijn er nog stappen te maken, maar het voorgevoel is zonder meer goed te noemen. Ik heb een juiste beslissing genomen.”

De centrale verdediger zag het niet zitten om mee te gaan naar de zaterdagtak van UVS en sloeg ook een aanbieding van Ter Leede af. Het verhaal bij FC Boshuizen sprak hem aan en hij koos ervoor de eersteklasser te gaan helpen met de wederopbouw. ,,Ik heb UVS een paar keer gezien nu en dan mag ik wel stellen dat het tempo bij mij huidige club wel veel hoger ligt. De wedstrijden tegen de genoemde tegenstanders van ons spreken mij ook meer aan uiteraard en bij UVS zit er wel een verschil van niveau in het elftal. FC Boshuizen heeft een sterke selectie en ik ben blij dat de plannen die er waren uitgevoerd zijn. Ik werd als een van de eersten benaderd en keek de kat uit de boom. Uiteindelijk ben ik mijn gevoel gaan volgen en zo is het goed.”

Roodakkers werkt inmiddels met een grotendeels veranderde groep en de discipline is groot en dito is de trainingsopkomst. ,,Dat alles vind ik heel normaal, maar de trainer ziet het als een verademing omdat het vorig seizoen, toen hij het overnam, wel anders was. Ik kan me voorstellen dat hij het nu ook prettig werken vind en de stemming is dan ook prima.”
,,Wat het zegt over de competitie? Lastig te zeggen. Wat dat aangaande hebben we meteen een prima testcase met VELO uit als eerste tegenstander. Die spelen al jaren een rol van betekenis in deze klasse en hebben een prima ploeg. Daar moeten we er staan. Gezien de bekerwedstrijden moet dat ook kunnen. Ik begreep dat Boshuizen vorig seizoen werd weggespeeld bij Quick, nu wonnen we dus. Vertrouwen is er dus wel, maar na zondag weten we pas echt iets meer.”

Neuteboom kwam pas terug van vakantie in de tweede week van augustus en moest meteen aan de bak. ,,Ik heb meer wedstrijden gespeeld dan getraind. Eerst een halfuurtje en dan opbouwen. Eigenlijk ging dat best goed, hoewel ik mijn spieren wel heb gevoeld. Ondertussen staat het team er aardig voor en ik denk dat de trainer een man of 16 heeft om in te zetten en dat ook op verschillende manieren. We hebben mogelijkheden te over. Ik ben erg te spreken over de handige en snelle buitenspelers en de creativiteit binnen de groep. Enkel moet deze ploeg een keer af van dat breien. Soms willen we het te mooi doen. Dat moet dus meedogenlozer. Daar wordt druk aan gewerkt. Prima natuurlijk als je er vijf inschiet tegen een hoofdklasser, daar kunnen we mee verder.”

Neuteboom weet nog niet hoe lang hij mee gaat en bekijkt het van jaar tot jaar. ,,Nu ben ik in elk geval nog fanatiek en fit en ik sta achter mijn beslissing. De voorbije maand heb ik een bevestiging gekregen van mijn juiste keuze. Dat voelt goed. We gaan zien waar het toe zal leiden. Ik verwacht dat RKAVV en VELO de te kloppen ploegen zijn. FC Boshuizen? Een stek in de top vijf moet mogelijk zijn.”

Nog even het ‘zomerplaatje’ vanaf de Boshuizerkade:

Gekomen: Jesper Neuteboom (UVS), Ronald van Wattum, (assistent-trainer, UDO), Rico Westdorp (UVS), Moreira Bacuna (GONA), James Fits (WV-HEDW), Soufian El Hannouf (Barendrecht), Youness Boussajra (Nieuwkoop), Glenn van Geldrop (Stormvogels), Mohammed Schili (Katwijk), Lewitson Dos Reis (Spartaan’20), Marciano Gangadin (GHC), Georgihio Curiel (Willemstad), Jeffrey Cesar (DHC), Sean Armitage (UVS), Fouad Maachou (UVS), Cristian Ortega (Nieuwkoop), Michael Schouten (VVSB), Andrew Janssen (RCL), Oktay Cecici (VELO), Abdou Farhane (Roodenburg), Kallache Nabil (Nieuwkoop), Ajoub Hamdi (GHC), Mike Bekooij (UVS).
Vertrokken: Levi Marengo, Shibi Rojer, Elger Batta, Marcellino van der Leeuw,Faouzi Kallah (allen Delta Sport), Sven Visser (gestopt), Jerry Fasanya (onbekend), Doreano Kortstam (Engeland), Firat Koc, Adil Choukoud, Said Aimen en Ilkay Yongul (allen RKAVV), Samir de Rijp (onbekend), Luciano Dompig (onbekend), Rafik El Ousrouti (onbekend).